Myčka nádobí 45cm, ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2139
29.4.14 15:53

Máme 60cm Beko, jsme 2, denně teplé jídlo - vařím cca denně/obden, myčka jede většinou 5× týdně. S menší bych myla hrnce v ruce. Pokud paní příliš nevaří, ta ji určitě 45cm bude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
29.4.14 16:00

Máme 45 pro dva lidi a mimčo, myju každý den úplně plnou, někdy i dvakrát (hlavně když vařím). Je to Baumatic BDW47 a moc spokojená nejsem. Skoro vždycky je tam něco, co se pořádně neumylo. A taky spotřebuje dost leštidla, mám to nastavené na hodně, protože jinak to bylo na nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
29.4.14 16:07

My mame 45 a Miele a myje blbe. Na hrnky a talirky to staci, ale hrnce musim predmyvat v ruce :zed: za me nee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
29.4.14 16:26

Jestli tam hodláš mýt jen hrnky a skleničky, tak si jí kup. U nás se vaří a ve starém bytě jme měli 45cm, s hrnci a pánvemi byl problém. 60cm naplníš uplně v klidu ve dvou lidech za den, maximálně dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
29.4.14 16:32

Já mám doma 60cm a moje maminka 45 cm a musím říct, že 45 je opravdu malá, dá se tam jeden hrnec a je „plná“. 60 jsme s manželem zaplnili sami dva během dvou dnů, teď máme malého a myčka jde každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
29.4.14 16:55

Ahoj
Máme Bosch 45cm. Je nás 5. Když jsme o víkendu doma, snídaně, oběd, večeře, tak jede v sobotu 2× i v neděli 2×. Je pravda, že velký pekáč nebo plech myjeme ručně. V týdnu jede myčka cca obden. Obědváme mimo domov a na hrníčky a příborové nože to stačí. ;) A je krásně tichá. :palec:
Když není místo, tak stačí i tahle menší. ;) Myje dobře. :palec: Umyje i hrnce, ale vleze jeden nebo 2 menší, talíře a do horního patra hrnky, skleničky…drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
29.4.14 17:08

Ahoj. Mame ji doma jiz 4 roky pro 2os. Vetsinou ji poustim kazdy den, kdyz delam obed a je nas 6,tak je plna hned, ale neni problem ji pustit vicekrat. Osvedcilo se mi, ze myji casteji nez s 60cm drive. Stejne mam oblibene nadobi a to mam rada vzdy ciste. Jsem moc spokojena, myje vyborne. Koupili jsme Elektrolux, podle trouby… 8)
A jestecse mi nestalo, ze bych domyvala, i hodne zaschle drobky po kocce v jeji misce. Ale uz drive jsem zjistila ohromny rozdil v tabletach. Pouzivam pouze Jar Platinum, kupuji pouze v akci vyhodne baleni! a nemenila bych. Umyje i zapekaci keramickou misu po peceni kurete apod.

Příspěvek upraven 29.04.14 v 17:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
29.4.14 17:10
@lekarnicka28 píše:
Zdravím.
Vymýšlím kuchyň pro malý 1+1 byt, 35 m2, kde budou bydlet 1-2 lidé. Prostoru pro kuchyňskou linku je málo, každý cm dobrý.
Máte někdo zkušenost s myčkou šíře 45cm? Jaký přesně typ a značku máte? Myje dobře?
Je pravda, co slyším, že menší myčky myjí špatně, že mají stejnou spotřebu vody jako 60cm atp, že se prostě nevyplatí?
Ale podle mně 60cm myčku nezaplní v jednom maximálně dvou lidech ani za týden..
Děkuji za příspěvky a zdejší kolektivní zkušenost:) :mavam:

Ahoj, kamarádka má Beko DSFS 6831, zrovna jsme se o ní včera bavily :mrgreen:. Říkala, že je úžasná a velikostně je pro dva lidi akorát. Vejde se do ní i větší kastrol, když je třeba. Ona říkala, že by větší myčku nechtěla, když jsou jen ve dvou, že by jí ani nenaplnila. Spotřeba vody 9 litrů mi přijde velmi dobrá. Tak já myslím, že když je málo místa, pro dva to úplně stačí. Akorát bych používala místo tablet prášek, protože ho můžeš nadávkovat méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
29.4.14 17:43

Já přítele přemlouvám ke koupi myčky. Bohužel máme blbě řešenou linku, tak se najde místo jen na 45 (a to zrušíme šuflata), ale i za ni bych byla vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.4.14 18:34

Tak mě zaujalo, že by byl rozdíl v tom jak myje vetší nebo menší myčka, to slyším prvně. Já mám myčku 45 cm CANDY, ani se nepokouším jít hledat typ, mám ji 10 let a určitě se už nevyrábí. Jsem s ní maximálně spokojená, nikdy, opravdu nikdy se mi nestalo, že by něco neumyla! Nepředmývám, ani neoplachuji ručně, program volím eko s jedním předoplachem na 50 stupňů. Nádobí je čisté, suché, vyleštěné, prostě dokonalé. Na prostředku na nádobí nešetřím, používám jarové tablety, osvědčily se mi nejvíc a jejich použití je nejjednodušší. Sůl i leštidlo mám staženo na minimum, kapsle je již obsahují, ale myčka to bez nich neumí, tudíž jednou za půl roku doplňujeme. Jsme dva dospělí a dítě, denně vařím, denně ji pouštím, o víkendu i 2×, alespoň nestihne zasmrádnout. Podotýkám, že tam běžně dávám zapečené pekáče a zapíkací mísy a vždy dokonale čisté.
Edit: hrnce a pánve tam normálně dávám, jde o to si to nádobí zorganizovat a vleze se tam cokoli, dokonce i filtr z odsávače par který má 60 cm, dáme ho našikmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
29.4.14 18:43

Máme 45, větší se nám nevejde, máme minikuchyň. Jsme dva plus dítě a stačí nám dobře, myju každý den, v ruce jen pánev (která do myčky nemůže) a občas nějakou lehce zašpiněnou mísu nebo hrnec (třeba od těstovin).

Myslím si, že malá myčka je lepší než žádná, já bych tu svojí neměnila ani za nic, mytí nádobí nesnáším.

Věci se do ní vejdou normálně, nahoře hrníčky, skleničky a misky, dole cca 10 talířů a jeden menší a jeden velký hrnec + příbory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
29.4.14 20:27

Pokud se široká myčka do linky nevejde, tak není co řešit, lepší úzká než žádná. Taky mám tu úzkou, větší se nevešla, tak jsem ráda aspoň za to. Mám Ariston, starou skoro deset let, takže se už nevyrábí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
3.5.14 22:40

@lekarnicka28 Před 7 lety, když jsme s manželem zařizovali kuchyň, jsme vybrali myčku 45 cm, pro 2 lidi v pohodě, před měsícem začla blbnout, takže budeme měnit a rovnou koupíme 60 cm, jsme už 4, takže nádobí trochu přibylo ;)
Myla dobře, měli jsme Whirlpool ADG 789, stejnou značku už nechceme, tak budu diskuzi sledovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
4.5.14 09:18

Já mám obecně dobrou zkušenost s elektrospotřebiči Amica, cenově jsou dostupné a mám je v domácnosti již 6 let a šlapou bez poruchy. Máme od nich i myčku, ale teda 60cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.14 04:39

vnitřní rozměr

Děvčata kdo máte stolní myčku: Šířka:55 cm, Výška:44 cm, Hloubka:50 cm
můžete mi změřit vnitřní prostor (jde mi o to co se tam vejde, třeba plech na pečení)
děkuji předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný