Myčka v nájemním bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35857
2.11.15 08:33

Záleží jaký ten byt je celkově a jaké lidí by jsi tam rada. Ale obecně, čím méně tam budeš mít vlastních věci, tím víc ti jich mohou zničit a je s tím víc starosti. Naopak čím lépe vybaveny být, tím se to promítne v ceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
2.11.15 08:37

Z pohledu pronajímatele je pak třeba i zvážit případné opravy nebo výměnu. Já dala do nájemního bytu pračku a ta se sesypala po dvou měsících užívání, nová stála víc, než za ten byt za měsíc čistého dostanu. Na myčku jsem tam nechala přípravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.11.15 08:48

Já bych myčku velice uvítala a klidně bych si měsíčně něco připlatila. Ale není to nutnost. Z pozice pronajímatele bych možná nechala místo na volně stojící myčku s tím, že pokud nájemníci budou chtít, mohou si koupit svoji myčku nebo využijí ten prostor jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
2.11.15 08:48

Když jsme s manželem žili v cizině a sháněli byt k pronájmu, tak jsme se rozhodovali i podle toho, zda tam je myčka…takže za mě velké plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.15 08:54

Já jsem teď pořizovala myčku do podnájmu, ale volně stojící. Skříňka tu je nachystaná tak, že se do ní vejde volně stojící spotřebič, a přijde mi to lepší, protože pokud se někdo stěhuje s myčkou, tak asi spíše s volně stojící. Vem si, že vestavná vlastně nemá dveře, ty se dávají v dekoru linky, takže pro podnájemníka spíše komplikace.

Jinak jsem kupovala i lednici a pračku, jsem teď v 2. podnájmu a zatím všude byl jen sporák. A upřímně, když vidím, jaký jsou lidi prasata, tak jsem ráda, že nemám lednici po někom. Stačila mi ta myčka, kterou jsem koupila použitou - ekl jak hrom. :poblion:

Anonym, protože nemusí každý vědět, jak to teď mám…

• Citovat
  • Upravit
23966
2.11.15 09:21

Tak my bydlíme v podnájmu. Součástí bytu je jen sporák s troubou. Sporák - fungují dvě plotýnky, trouba hřeje jen ze zdola. Majiteli je to jedno. Dle něj je to funkční. Lednice a pračka jsou „putovní“, nájemníci si je mezi sebou odprodávají, a nebo odvezou. Záleží v jakým to je stavu.

Za mě. Počítala bych, že můžou mít svoje vlastní spotřebiče, ale určitě budou volně stojící. A mít v záloze třeba vyhlídnutý nějaký bazarový. U který je ti jedno jak dopadnou, takhle to dělá známá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
2.11.15 11:46

Jako pracujici studenti jsme si pronajali byt (12,5 mes. dvoupokojac) sice bez mycky, ale pracka, trouba, varna deska a lednicka tam byla. A bylo to super, majitel mel lednici vestavenou, my jako studenti nemeli naladu na to vybirat spotrebice, tezko rici co bysme do budoucna chteli. Par let jsme tam byli a majiteli bylo lito, ze odchazime :D

V cizine jsme v byte meli absolutne vse, i vysavac, ale cena odpovidala, byly to fakt palky.

• Citovat
  • Upravit
2.11.15 12:18

Asi takhle, nakakat a rozmazat. Je třeba mít na paměti tři zásady najemce. Lidi jsou prasata, lidi jsou prasata, lidi jsou prasata. Co není jejich, toho si neváží. Do roka a do dne je zničená. Co dostaneš navíc na nájmu, ti ani nepokryje náklady na ní, takže za mě kategoricky ne. Ani lednici, natož vestavěnou, nanejvýš normální jetou ze sběrného dvora. Viděl jsem tolik zničených bytů ze svého řemesla, že opravdu i ze slušně vypadajících lidi se mi chtělo zvracet, v jakém nechali stavu byt. Já sice můžu být rád, že mám pak práci, ale moje představy o lidech jsou úplně na bodě mrazu. Hlavně si dej do smlouvy jednou měsíčně návštěvu v bytě, skoukni stav a rovnou napiš stav elektroměru a vody a rovnou si to nech zaplatit přímo na potvrzení. Jinak za flígr a ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
00n
16
2.11.15 14:13
@strýček sally píše:
Asi takhle, nakakat a rozmazat. Je třeba mít na paměti tři zásady najemce. Lidi jsou prasata, lidi jsou prasata, lidi jsou prasata. Co není jejich, toho si neváží. Do roka a do dne je zničená. Co dostaneš navíc na nájmu, ti ani nepokryje náklady na ní, takže za mě kategoricky ne. Ani lednici, natož vestavěnou, nanejvýš normální jetou ze sběrného dvora. Viděl jsem tolik zničených bytů ze svého řemesla, že opravdu i ze slušně vypadajících lidi se mi chtělo zvracet, v jakém nechali stavu byt. Já sice můžu být rád, že mám pak práci, ale moje představy o lidech jsou úplně na bodě mrazu. Hlavně si dej do smlouvy jednou měsíčně návštěvu v bytě, skoukni stav a rovnou napiš stav elektroměru a vody a rovnou si to nech zaplatit přímo na potvrzení. Jinak za flígr a ven.

No tak v takovém bytě bych fakt chtěla bydlet, aby mi tam pronajímatel lezl každý měsíc, nejsme žádní kamarádi, abych ho tam měla častěji než kdejaké příbuzné…
Chápu, že má strach o své vybavení, ale s tím bohužel musí počítat, když se pouští do pronájmu, já zas chci mít své soukromí a ne majitele věčně za zadkem.
Určitě bych na takovou smlouvu nepřistoupila a myslím, že spousta dalších také, kontrola stačí třeba jednou do roka, pokud je majitel paranoidní, tak max. jednou za půl roku, víc ne.
A pokud má opravdu nepřekonatelný strach, tak ať pronájímá byt i bez obkladaček v koupelně pro jistotu a nebo nejlépe vůbec, nevím, jak by se líbilo vám, kdybyste platili nemalou částku za byt a každý měsíc byste si museli dělat čas, aby si ho mohl CIZÍ člověk přijít okouknout, protože automaticky předpokládá, že jste prase.

Jinak k tématu, já tedy vždy sháním co nejméně vybavený byt, chci mít vše své, nové, kvalitní a ČISTÉ, když kolikrát vidím ledničky u známých, tak si nedokáži představit jak by asi musela vypadat lednice po x letech a x nájemnících a že bych si do toho měla dát jídlo…
Jediné, co v bytě chci, je sporák s troubou, to jediné považuji za základ, někdo ještě tu pračku a lednici.
Ale někdo zase naopak shání byt plně vybavený i s postelí, se vším, takže záleží na konkrétním člověku a hlavně na tobě, co tam (ne)dáš, u nás se pronájímá hodně bytů a myčku nemá ani půlka, takže tu za standard rozhodně nepovažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
2.11.15 14:48

@strýček sally - souhlasím. Pronajímali jsme byt, po celkový rekonstruci a jak vypadal za 2,5 roku, nechtějte vědět. :poblion:
Ze spotřebičů tam byl naštěstí jenom starší sporák a i ten zničili.
Zakladatelko, uvědom si, že spotřebiče, který tam necháš a budeš je mít zapsaný ve smlouvě, budeš muset nechávat opravit nebo kupovat nový, když je zničej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
2.11.15 14:58

Tudíž obstarat tam jetou lednici z bazaru nebo sběrného dvora taky může znamenat velmi brzo muset obstarávat novou. Plus dotáhnu-li lednici ze sběrného dvora, ještě připočíst nemálo hodin intenzivního drhnutí cizích hnusů. A taky počítat s tím, že dost slušných nájemníků můžu odradit tím, že na spotřebičích bude vidět, že už fakt melou z posledního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.11.15 19:37

@ugluk Souhlasím. My máte v bytě lednici, podle paní majitelky pár let starou. Vzhledově nevypadá extra moc opotřebovaná, ale status „nová“ taky ne. Navíc se nám protáčí panenky z toho, kolik ta lednice žere elektřiny. Tolik nežrala ani v bývalém bytě lednice znatelně starší a větší. No nevím, přijde mi, že 1kWh denně jen za lednici je fakt dost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
2.11.15 19:56

Jinak ja pokud uz dala do bytu spotrebic stary, temer bezcenny a na hranici zivotnosti, nenapsala jsem ho do smlouvy. Napr. s tim, ze tu mikrovlnku vam tu nechavam, je plne funkcni a pouzivejte ji dle libosti, ale az vam doslouzi, novou kupovat nebudu. S vedomim toho, ze v extremnim pripade najemnik muze takovy spotrebic hodit z okna nebo strelit na Aukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31944
2.11.15 20:03

Ono fakt to chce taky vědět jaká je cílovka. Pokud je to něco menšího a potenciální cílovkou tedy budou hlavně mladé páry, single lidi, ale hlavně studenti a důchodci, tak velká spousta z nich vlastní vybavení nemá. No a logicky samozřejmě pak shání něco, co je alespoň nějak vybavené. Pokud je to něco většího a počítá to spíš s cílovkou třeba „rodiny s dětmi“, tak tam už je spíš asi větší pravděpodobnost toho, že budou chtít všechno vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31944
2.11.15 20:05
@ugluk píše:
Jinak ja pokud uz dala do bytu spotrebic stary, temer bezcenny a na hranici zivotnosti, nenapsala jsem ho do smlouvy. Napr. s tim, ze tu mikrovlnku vam tu nechavam, je plne funkcni a pouzivejte ji dle libosti, ale az vam doslouzi, novou kupovat nebudu. S vedomim toho, ze v extremnim pripade najemnik muze takovy spotrebic hodit z okna nebo strelit na Aukru.

Tohle je docela dobré. Známí do pronajímaného bytu vyřazovali postupně to co si domů kupovali nové, takže v pronajímaném to pak dosloužilo, že to nebylo extra moderní nikomu moc nevadilo a při nejhorším to šlo do sklepa nebo rovnou úplně pryč. Problém spíš je, že tohle se trochu hůř praktikuje např. u nových bytů, kdy když už jde člověk do novostavby, tak očekává nějakou modernější domácnost, to už je pak lepší tam nemít nic kromě linky a základních vestavných spotřebičů (třeba sporák).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí