Myčka Whirlpool chyba F15
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Myčka Whirlpool chyba F15
Dobrý den, myčka Whirlpool mi začala hlásit chybu F15. Nemáte někdo zkušenost, čím by to mohlo být? Bohužel v návodu toto chybové číslo není
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pohledat na netu nebo primo zavolat do autorizovaneho servisu a zeptat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1901
Prý funguje naklopit myčku o 45 st, aby se aktivoval mechanický aqua stop. Stát proti myčce a naklopit k sobě. Našla jsem to na netu na první dobrou. A prý funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius to určitě udělám, ale je pátek a kdyby to byla nějaká,,prkotina,, typu ucpaný filtr apod (tím to nebude, vše jsem vyčistila) tak by bylo zbytečné volat a platit výjezd opraváře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet tuto radu jsem taky našla, vyzkoušeli jsme jí a nic. Ono to bylo v článku o chybě E15 u myčky Bosch, ale asi to není stejné jako u Whirlpool
ale i tak děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1901 Ahoj, vyřešili jste nakonec ten problém? Taky mi dnes hlásí myčka chybu F15 a nejde spustit žádný program. Zítra zavolám servis, ale kdyby šlo o nějakou blbost, kterou zvládnu opravit sama, tak bych radši ušetřila peníze za opravu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkuš asi už máte vyřešeno, ale u nás to bylo zadřene mycí čerpadlo a cena opravy 3tisice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec jsem na webu v angličtině našel, co F15 je. Bohužel, je to na nic. Jedná se o chybu virtuálního senzoru, česky, čidla které ve skutečnosti není. Jako přirovnání bych použil řidiče, který jede v autě a uchází mu kolo. Řidič pozná, že je něco špatně i když na kole žádný senzor není.
Řídící jednotka myčky rozpozná, že je něco špatně a vyhodí chybu F15. V mém případě šlo o oběhové čerpadlo, kde ložisko osy čerpadla bylo už s velkou vůlí a rotor asi narážel na stěnu čerpadla. (čerpadlo se ještě točilo). Chyba F15 byla nejdřív jen občas, postupně však pokaždé, s tím, jak se poškození čerpadla zvětšovalo.
Dlouho jsem zkoušel kde co vyčistit, vše marné. Až servis pomohl, naštěstí v záruce. Čerpadlo odešlo po půl roce, což mě děsí a mám obavy, aby se problém neopakoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Whirlpool F15 a F3
Dobry den
Chci se podělit o svoji zkušenost z myckou od Whirlpool WFO3T132X které mi udělaly error jak F15 tak i F3. Abych byl stručný a co vlastně povodovalo F15 je Mycí čerpadlo s turbínou pro myčku Whirlpool WFO3T132X poslu link jak to vypadá…https://www.elektrahk.cz/9-zbozi-15595-cerpadlo-obehove-do-mycky-ariston,–indesit,–whirlpool.html Ariston HOTPOINT ma stejný system jak WHIRLPOOL pri rozebrání jsem zjistil ze tam jsou nějaké ložiska které se po case úplně vybrusy a taky tam byly jeste zbytky špatných tabletek které to tez zpovodovalo vevnitř a musí se to vyměnit a nebo koupit úplně novou cast která stoji 2600kc ale to záležitost jak je člověk zručný a jestli je schopny to vyměnit sam a opravit a nebo zavolat servis který to vymění za nový. Ja jsem si to rozebral a nevěřil jsem jak se něco takového muže vyrábět ze špatného materiálu a křehkého materiálu a odešla během 1 roku. Budu pokračovat co znamená F3 nez jsem zjistil ze mi odešlo čidlo na mycce které mi ukazuje F3 a jeste k tomu Ohřívač čerpadla myčky nádobí pro Whirlpool WFO3T132X a tu je první čidlo https://www.kupaoprav.cz/…82000032666/… poslu link jak to vypadá a tady davam druhy link https://www.kupaoprav.cz/…w-c00257904/ musel jsem vyměnit všecky 3 části ale muže se stat ze někdy odejde čidlo jen ale to všecko se musí zkontrolovat. Zjistil jsem tez ze jsme používaly špatně tabletky v plyne od firmy JAR Platinum…a zjistil ze mam ty sacky na pumpe která se snazi odčerpat vodu z myčky. jestli mužů doporučit aby jste užívaly tabletki od FINISH a sul od FINISH ale to je záležitost jen na vás jak se rozhodnete. Pokud někdo bude mít nějaké otázky rad odpovím a podělim se o to:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky stejný problém, myčka Hotpoint LFT11M116, věk 9 let. Umírání ji trvalo asi 2 roky kdy na konci programu vypouštěla do zblbnutí a musela se vypnout manuálně s blikající chybou 2. Nejdřív to dělala 1 za měsíc, ke konci pak při každém mytí. Poslední týden se rozsvítila chyba 15 a už nemyla vůbec. Vyměnil jsem oběhové čerpadlo za 2300 a jede se dál. Čerpadlo stejné jako na obrázku od Standacz. Vylágrovaná poklička v místě prostupu osy, při zatřepání se ozývalo šplouchání vody. K opravě bylo zapotřebí dokoupit šroubovací hadicové spony po jednom kusu od každé velikosti 25-40, 32-50.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
F15
Na myčce chyba F15 je špatné oběhové čerpadlo po 2 letech KO jediná možnost je výměna nebo pro hodně zdatné kutily repasování cena nového čerpadla byly 4700kč. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Standacz píše: Více
Stando, sice po spoustu letech, ale přesto velmi dekuji!
Dnes již myčka běží s novým oběhovým čerpadlem.
Repase se holt nepovedla, přestože se rotor točil lépe, asi to nestačilo a chtělo to výměnu.
Ještě jednou velmi děkuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit