Mytí rukou u novorozence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1500
26.3.26 22:06
@KKK85 píše: Více

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
27.3.26 05:33
@KKK85
To jsem si vzdy taky rikala, ze jsem jen sedla do auta z domu, ale uz u me v panelaku musim vzit 2× za vytah a tlacitka ve vytahu a napr u hostitele to same uz jen zvonek a zase vytah. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
27.3.26 08:00

Nejspise se nic nestane, priste na to navstevu jen upozorni… a celkove nedulezite navstevy pockaji na pozdeji :palec:.on se kazdy chce podivat na mimi, ale pak ho neuvidis jak je rok dlouhy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
27.3.26 08:11

Já teda nevím, já si ruce myju vždycky, kdyz přijdu zvenčí, a to nemám doma mimino. A auto? Považuji ho teda za dost „rizikové“ místo, lezu do něj odkudkoliv zvenčí, z nákupu… A ruce si před sáhnutím na volant teda nemyju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
27.3.26 08:57
@ugluk píše: Více

Asi tak :nevim: A staci ze v ramci procesu sahnou treba na mobil, penezenku, klice…veci, na ktere se saha furt a malokdo je nejak pravidelne cisti :nevim:
Jinak teda…klasika, u prvniho jsem na to dbala hodne, byl i mirne nedonoseny, takze me vytrenovali uz v porodnici. Co se obcas delo s druhym, to je lepsi zapomenout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
27.3.26 09:03
@Aries6 píše: Více

Muj bracha mi ve 3 tydnech nacpal bonbon, co vytahl spod koberce :oops: Pred udusenim me zachranila mamka, ze spiny mi nic nebylo :jazyk:
Jako deti se mi povalely taky ledaskde, ale vetsi…nicmene s mladsim to asi taky bylo divocejsi.
U tech novosu je to fakt blbe no, a zakladatelku asi hlavne mrzi, ze nedokazala nic rict…takovych „paralyz“ jsem taky par zazila, clovek si pak nadava…chce to trochu cviku, to bude dobry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
746
27.3.26 11:03
@Aries6 píše: Více

Na jednu stranu ano, ale úplně se mi zvedá žaludek, když kolegyně přijde ráno do práce a neni schopná si z vlaku umýt pazoury a hned chmatá po lednici a konvici.
Když přijdu na návštěvu, myju si ruce. Jako doma, když přijdu domů. Beru to jako normální věc. A nejsem nějak víc nemocná, že bych byla snad zchoulostivělá. Ani dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
27.3.26 11:37

Jedna věc je úzkostná hygiena a hroucení se z věcí, kterým se nevyhnu. A druhá dodržování základní hygieny, která mi zabere minimum času. Prostě umýt si ruce po každém příchodu zvenčí, záchodě a práci v kuchyni považuji tam nějak za samozřejmost, aniž bych musela trpět OCD. I bez novorozence. Ruce si myju, i když v klidu trhame maliny z keře rovnou do pusy.
A zdravá asertivita je s dítětem nezbytnost - ahoj, ráda vás vidím, umyjte si ruce mýdlem, prosím, dám vám pak miminko pochovat. Omlouvám se, ale s takovým kašlem vás k miminku nepustím. Promiňte, ale tu čokoládu mu nedávejte.

Jak již ale psáno, po jednom neumyti rukou se s největší pravděpodobností nestane nic. Takže spala bych klidně, ale pro příště bych se naučila ozvat, bude se to hodit nejen pro mytí rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
27.3.26 12:41

A pokud si dobře pamatuju, nejrizikovější z hlediska bakterií a jiného humusu jsou madla nákupních košíků (to si celou dobu tlačíme před sebou a pak si jdu sednout do auta). A v domácích podmínkách houbičky na nádobí, proto je měním často a na dovolenou vozím vlastní novou, protože už jsem párkrát zažila (zvlášť v cizině), že navzdory jinak pečlivému úklidu je po předchozích hostech nevyměnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
29.3.26 09:50

Dobrý den, zakladatelko-určitě bych všechny návštěvy nejen k novorozencům!!!ale obecně k malým dětem směřovala nejdřív do koupelny k umytí rukou - vždyť kolik teď řádí nemoci a infekcí :( Jak zde už lidé radí-udělej to nějakou nanalsulnou formou ale důsledně…!!! Snad bude teď miminko zdravé a v pohodě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí