Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jen vám sem chci napsat, že OBDIVUJU hluboce všechny maminky, kterým děti nespí a přesto jsou pak schopné druhý den normálně fungovat!!!
My to neznáme a na dnešek v noci nám malá trochu pobrekávala, nevím zatím čím, jestli jí rostou zoubky, nebo jen tak, a do toho nám celou noc pod oknem mňoukala sousedova kočka a několikrát se i vloupala dovnitř a chodila po bytě, myslela jsem, že bude klid, tak jsem ji nechala, ale nebyl…A dneska ještě přijedou na návštěvu tchyňovci…
Sice od rána kmitám, vše už mám nakoupeno, tak už jen upéct, udělat chlebíčky a řízky a pak znovu poklidit, ale teda jsem jak vyvoraná myš..
Majdi, inu, co nám zbývá, že?
Nám malá spala do 4. měsíce celou noc a pak jako když utne, vstávačky co 2 hodiny. byla jsem z toho v šoku, ale řeknu ti, že se tělo strašně rychle přizpůsobilo a zvykla jsem si. Samozřejmě jsem nemohla nijak ponocovat, když zalehla Emi ,tak i mami…
Pak po odstavení začala zase potvůrka spát celou noc a zezačátku jsem se stejně v noci aspoň 1× vzbudila, jak jsem byla zvyklá
Takže teď jsem frajerka a jdu si klidně sem tam spát před půlnocí
(o vstávačce v 5.25 pomlčím, na tu už jsem si taky zvykla
)
Tak malý nespí do dneška celou noc a to bude mít za 2 měsíce 2 roky,ale fakt si tělo zvykne a když si naši malého vzali na víkend,tak jsem si plánovala,jak budu spát až do oběda a stejně jsem se v noci,jak naprogramovaná budila a ráno v půl 7 vyspáno ![]()
Tak na taketo nieco si tiez spomínam…prvý týždne po davidkovom narodení som sa strasne snazila kojit. Po cisarskom a problemoch s krvou som proste nemala mliecko. Snazila som sa ho mat na prsiach co najviac…niekedy i celu noc…No co som potom zazivala nasledujece dni. No nieco strasne,… bola som uplne k.o. Ked sme presli na umele miecko budil sa pravidelne 1-2× za noc…no na to som si casom zvykla. Asi od 4mesiaca sa uz nebudil vôbec…na to som si tiez zvykla a ked sa teraz niekedy nahodou zobudi…velmi to citim.
Ja by som to riesila ladovou sprchou niekolko krat za den…a oddychom cez den…ked mimco spinka, lahla by som si tiez. ![]()