Neumí usnout sama přes den

Anonymni
11.5.08 10:52

Neumí usnout sama přes den

Ahoj, potřebovala bych poradit. Malé běží 6.měsíc. Večer už umí krásně sama usnout, máme to spojený s rituálem, zavřeme se v ložnici, nakrmím ji, položím do postýlky, dám pusu, dudlíka, plínku do ručičky a sama usne. Někdy hned někdy do 15 minut. V noci se budí 2× na jídlo, a taky není problém po jídle dát do postýlky a sama usne. Ráno se probudí kolem 7, dám si ji k sobě do postele, kde si hraje a pak ještě i tam sama na půl hodinky usne. Ale přes den je to hrůza. Usne jen v kočáře, anebo když ji uhoupu na balonu a položím do postýlky. Ale sama ani náhodou. Jak ji naučit usínat samotnou přes den v postýlce? Budu moc ráda za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11337
11.5.08 11:14

Když máte takový krásný večerní rituálek, proč ho nepoužíváte i přes den? Když ji budeš dávat do postýlky přiměřeně unavenou, tak věřím, že se to brzy naučí.

Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.08 11:22

Inge to jsem už také zkoušela, ale prostě to nezabírá. Navíc né vždy nám vyjde krmení na čas, kdy je unavená a chce spát.
Hlavně ji to chci naučit proto, že se blíží léto a přes poledne se nebude moct dát jít ven s kočárem, jaký tam bude horko.

• Citovat
  • Upravit
3492
11.5.08 11:56

Mi malá neusne ani přes den ani večer. A když ji uhuštám ve vaku, uspím u prsa nebo v kočárku tak je hned vzhůru :roll: Postýlka u nás nefunguje vůbec. Když ji tam i spící položím max. do pěti minut je vzhůru a tak je to pořád. Takže na tom ještě nejsi nejhůř :wink: Zatím funguje jen ten vak, ale musím ji mít na sobě a nejlíp pořád chodit. Takže asi tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
11.5.08 12:00

jo ještě chci dodat, že je často unavená a kvůli tomu brečí a sama neumí usnout. Prostě je to uplakané miminko a hlavním důvodem je to, že nemůže spát ačkoli by chtěla a to je teprve problém :( Syn byl to samé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
11.5.08 12:06

Ahoj,

kdyz dcera byla ve veku tve dcery, tak jsem ji uspavala taky. Lehla jsem si s ni do nasi postele a pak az usnula, jsem ji prendala do jeji. Casem jsem ji naucila usinat v jeji postylce, sice se to neobeslo bez slzicek. Ted uz ji dam do postylky a pockam az usne, a nekdy se natahnu vedle do nasi a dam si oddych :-)). Neboj, to prijde :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.08 12:11

Ajo, tak u nás to bylo to samé do cca. ukončeného 4.měsíce. Pak nastal nějaký zlom, no asi i pomohl každý večer stejný rituál. My od malinka museli pořád houpat na balonu, jak se přestalo do minuty začala plakat, když usla tvrději a mi ji zkusili přenést do postýlky, tak sotva jsme ji položili, otevřené oči a zase pláč. Postup to ustalo, taky jsem zavedla zkracování houpání, nejdřív 20 minut, položit do postýlky, pusinku, odejít, jakmile začala plakat, přijít, dát dudáka, pohladit, pusinku, odejít, po týdnu jen 18 a tak pořád dál. A dopracovali jsme se k samostatnému usínání;-) A ani zvlášť neplakala, vybrečet jsem ji rozhodně nenechala.
Ale přes den tohle nezabírá :-( Už nefunguje totiž ani to houpání :-( A malá řve a řve, no nakonec ji uhoupám, nebo šupnu do kočáru.
A vím, že to nemáme tak nejhorší. Ale je mi jí líto, chce spát a nejde jí to

• Citovat
  • Upravit
1762
11.5.08 20:54

Ahoj,
my měly stejný problém, ale já jsem to neřešila, přes den prostě spaly jen venku. Vždyť jsou na čerstvém vzduchu, tak co.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.5.08 22:00

Ahoj,já myslela,že píšeš o naší Klárce :lol: v noci skvělá,ale přes den :cry: už se mi nedaří jí uspat ani v tom kočáře a je mi jí líto.protože vidím,jak by spala,ale prostě nemůže vůbec zabrat..dneska jsem ze zoufalství uspala na zahradě na balonu a přenesla do kočárku,protože to neustálé kničení a kňourání z nevyspání je hrůza..tak snad je to jednou přejde..a spaní v postýlce přes den už jsem vzdala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
11.5.08 22:35

taky mám pocit jako by někdo psal o naší Kláře, věčer je to andílek, sice deset minut v postýlce háže rukama nohama, ale pak jak lusnutí prstem přestane a vytuhne, někdy na 5 hodin někdy i do rána, to jak kdy, ale přes den, uspat ji to je výkon. Usne jen v lehačce a to za houpání a hlazení po tvářičce, nebo v kočáru, jinak ani ťuk, jo co je osvědčené je jízda autem, tak je tuhá na to ta ta. Teď jí je 7 měsíců tak jsem zvědavá co bude dál. Taky to nějak neřeším, prostě když je unavená udělá mi desetiminutovou řvací etudu, tak ji strčím do lehajdy a houpu do usnutí, když jsme venku tak to tuhne i sama. Myslím že si někdo může užívat i horší stavy, tak jsem nějak smířená a zkouším to neřešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.08 10:06

no taky už asi rezignuji, ale co budu dělat v létě, když bude přes 30?, to ji přece nemůžu šoupnout do kočáru, by se uvařila … :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.7.08 22:10

spinkani miminek

ahoj,
jsem tu uplne nova…ja mam 5 mesicni holcicku ELLU RAE a ona zas za boha neusne v noci sama..usina za:,–(ne s flaskou v puse, protoze od narozeni nechce dudlika…vidim ale, ze Tve mimco se taky porad v sesti mesicich budi na krmeni…to mne prave pripadalo (i dle nasi doktorky) , ze uz by hlad v noci v tomhle veku mit nemela..ted se snazim pomalinku najizdet na odvykani flasky a chci, at mi usne sama od sebe…jenze ta vydrzi taaak dlouho rvat, ze zatim jsem podlehla a dala ji napit… :roll: nevite nejake finty, jak na ni? amyslite si vubec, ze v peti a pul mesicich muze mit v noci porad hlad? ja spis citim, ze kdyz se vzbudi nahodou, po tom, co uz spinkala, ze je jen tak zvykla n atu flaku, ze proto place…ne kvuli hladu, ale ze proste neumi sama zase usnout… 8O :roll:

• Citovat
  • Upravit
25
17.7.08 10:35

Ahoj.
Koukam, ze vetsinou pisete o problemech s usinanim kdyz je vasim zlatickum treba pet mesicu.. Tomu nasemu nejsou jeste ani tri tydny a taky neusina zrovna snadno (teda vyjimkou je kocar a auto, ale nechci ho na to zvykat..). Posledni noc jsem ale prisla na to, ze ho budu muset uspavat po tme (i kdyz se mu pak treba nemuzu trefit dudlikem do pusy), protoze za svetla to dost dobre nejde.. No a pres den se obcas stane, ze mezi jidlem treba cele dve a pul hodiny nespi..vzdycky zavre na chvili oci, uz to vypada nadejne a za chvili zase nic a uklidni ho jen neci pritomnost a nebo dudlik, ale ten jen docasne. Tak nevim, jestli je to normalni nebo co si o tom myslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
5.12.12 18:24

Ahoj,
mám podobný problém… malé je 5,5 měsíce. Teď jsme ji s mužem začali učit, aby sama usínala večer… po koupání, kojení uložit do postýlky a nechat vybrečet. S tím, že tam chodíme utěšovat, ale nevyndáváme ji z postýlky.
Jinak doteď mi usínala u prsu, jen jsem ji přendala do postýlky. Jenže posledních pár dnů se to změnilo a mohla bych ji chovat, skákat na balonu, než by usnula a to terda nechci. Stačí, že to tak dělám po obědě… a v tom je kámen úrazu… proto se vás ptám - mám ji nechávat vybrečet v postýlce i přes den??? :nevim:
Většinou je unavená po obědě a pak navečer, tak skáču na balonu jak blázen, než usne… 20 min. uspávám, pak 20 min spinká. :roll:
Prosím o rady. Děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
17.12.12 18:43

Ahojky. Nasi Eliz je 2 mesice a kousek. Vecerni a nocni usinani v pohode, pres den sileny. Spi v kocarku, obcas usne se mnou v nasi posteli, ale to tak na 30 minut max :zed:. Unavena je silene, ale proste nezabere a po par minutach spousti rev. Co jsem vypozorovala - chce pohyb a pak usne, takze jedouci kocar, vajicko v jedoucim aute, kolebani v korbe od kocarku. Jakmile pohyb ustane, do minuty je vzhuru :zed:. Takze po zkouseni vseho mozneho se ji pokusim zacit uspavat hned po jidle. Jsme na UM a po vytahnuti pulky obsahu mi vzdycky zavira oci. Uvidime, snad to pomuze… jinak je to uz fakt na masli. I kdyz - jsou na tom nejteri hur a proto to chce hlavne klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí