Na pracáku déle než rok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
9.4.15 11:24
@a12 píše:
pritel jezdil nekolik let 60km do prace..denne tedy 120.. ale do takovy ze mu to dojizdeni vyplatilo.. ono dojizdet nekam a pulku projezdit taky nic moc :nevim: a bez auta to kolikrat ani nejde :nevim:

Jak jsem psala, holka dojíždí přes dva přestupy a prostě musí. A to má doma „malé“ dítě (v září půjde do 1. třídy).
V SR nedostanete doplatek na bydlení, příspěvek na tohle a tamto… Takže kdo chce fungovat, pracovat musí. Byť za málo. I ta půlka peněz je lepší, než nedostat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
9.4.15 11:27
@darkwulf píše:
Jak jsem psala, holka dojíždí přes dva přestupy a prostě musí. A to má doma „malé“ dítě (v září půjde do 1. třídy).
V SR nedostanete doplatek na bydlení, příspěvek na tohle a tamto… Takže kdo chce fungovat, pracovat musí. Byť za málo. I ta půlka peněz je lepší, než nedostat nic.

Otázka je, jestli je to dobře, že se sebe lidi musí dělat málem nevolníky. Pracovat, dojíždět a přitom živořit. Tady mám pocit, že to opěvujete. Mně to přijde spíš hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.4.15 11:29
@darkwulf píše:
V SR nedostanete doplatek na bydlení, příspěvek na tohle a tamto… Takže kdo chce fungovat, pracovat musí. Byť za málo. I ta půlka peněz je lepší, než nedostat nic.

A myslíš, že takoví lidi tady v ČR nejsou? Já taky znám lidi, co dojíždí 60 - 70 kilometrů do práce… :nevim: To, že jeden člověk na Slovensku tak jezdí, neznamená, že v ČR jich taky spousta takových není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 11:31

S tou prací je to těžké, Kor na vesnici a s dětma, které chodí třeba do školky.
Já taky nemohla sehnat práci, abych zvládala třeba odvézt syna do školky a nebo ho vyzvednout, když nemůže manžel.
Nakonec jsem jí sehnala, sice z ní nejsem extra nadšená, jelikož je to práce v kravíně, sice na dojírně ale je to stejně špinavá práce. To nemluvim o zelení krav.
Teď jsem teda těhu, tak nepracuji, ale po rodičáku nastupuji zpět.
Obden vstávání ve 2 v noci taky není žádný med, ale pracovní doba je super.
Jeden den jdu odpoledne 14:00-18:00 a hned zase ráno 3:00-8:00. Takže hromadu volna a plat cca 18-20 tis.
Sice musím chodit každý den. Svátek nesvátek.
Mám 5 létě dítě a v době prázdnin u nás školka nefunguje, tak je problém s hlídáním. Takhle se to nechá vždy nějak udělat a to je pro mě hlavní. Těžko bych o velkých prázdninách na 2 měsíce od rána do večera někam udala.

• Citovat
  • Upravit
3641
9.4.15 11:32
@kate02 píše:
A myslíš, že takoví lidi tady v ČR nejsou? Já taky znám lidi, co dojíždí 60 - 70 kilometrů do práce… :nevim: To, že jeden člověk na Slovensku tak jezdí, neznamená, že v ČR jich taky spousta takových není… :nevim:

Slovensko, hlavně východ, je naprosto zubežené. Znám tři sestry z Bardějova, které jsou rády, že v Brně montují už 11 let světla. U nich v Bardějově není práce žádná, když je, tak z platu člověk sotva přežije. Je to smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
9.4.15 11:32
@kate02 píše:
A myslíš, že takoví lidi tady v ČR nejsou? Já taky znám lidi, co dojíždí 60 - 70 kilometrů do práce… :nevim: To, že jeden člověk na Slovensku tak jezdí, neznamená, že v ČR jich taky spousta takových není… :nevim:

Tak třeba ve středočeském kraji dojíždí do Prahy defakto většina, denně 100 až 150 km, denně jen na cestách klidně i 3-4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 11:34

*telení krav.

• Citovat
  • Upravit
624
9.4.15 11:35
@kate02 píše:

Mám pocit, že jsme se nepochopily…
Neříkám, že nejsou. Nikde.
Pouze slýchám ve svém okolí, a to hodně, že jako dojíždět byť 20km za prací to teda jako nééé (přestěhovala jsem se z většího města na menší, kde to s prací není špatné, ale ani bezproblémové).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
9.4.15 11:35
@Anonymní píše:
S tou prací je to těžké, Kor na vesnici a s dětma, které chodí třeba do školky.
Já taky nemohla sehnat práci, abych zvládala třeba odvézt syna do školky a nebo ho vyzvednout, když nemůže manžel.
Nakonec jsem jí sehnala, sice z ní nejsem extra nadšená, jelikož je to práce v kravíně, sice na dojírně ale je to stejně špinavá práce. To nemluvim o zelení krav.
Teď jsem teda těhu, tak nepracuji, ale po rodičáku nastupuji zpět.
Obden vstávání ve 2 v noci taky není žádný med, ale pracovní doba je super.
Jeden den jdu odpoledne 14:00-18:00 a hned zase ráno 3:00-8:00. Takže hromadu volna a plat cca 18-20 tis.
Sice musím chodit každý den. Svátek nesvátek.
Mám 5 létě dítě a v době prázdnin u nás školka nefunguje, tak je problém s hlídáním. Takhle se to nechá vždy nějak udělat a to je pro mě hlavní. Těžko bych o velkých prázdninách na 2 měsíce od rána do večera někam udala.

Ty jo, taky bych chtěla takovou práci, ale musím si ještě 3 roky počkat ;)

• Citovat
  • Upravit
3641
9.4.15 11:37

práce

Sama jsem se ocitla v podobné situaci. Vrátila jsem se ze zahraničí a musela jsem hledat místo v Brně. Chtěla jsem i trochu změnit obor. V zahraničí jsem pracovala na pozici, která je zde považována asi za velmi lukrativní, bylo to v institucích Evropské unie. Chodila jsem na pohovory, pokud mne tedy vůbec pozvali. A tam jsem dostávala otázky typu - Proč jste se vracela ze zahraničí? Jako přišlo jim divné, že se někdo dobrovolně vrací z dobře placeného místa. Následovalo, a to by Vás tu opravdu bavilo, když jste dělala to a to? Není to pro Vás krok dolů? Potom mne na jedno místo vzali, za plat 25 tisíc Kč. No raději jsem nenastoupila a vrátila se do zahraničí na svoji původní pozici. Už vidím, jak by mne zvali na pohovory do Tesca nebo na manuální práci, když i na práci, která by mne bavila, jsem byla označována za překvalifikovanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 11:39

@Anro
Mě hlavně vyhovuje ta pracovní doba a za ty peníze mi stojí ;)
Teď si 3 roky odpočinu a vracím se zpět :D

• Citovat
  • Upravit
a12
61146
9.4.15 11:43

No a u pritele ve firme to je samej slovak z agentur, cechy poslou domu ze pro ne nemaj praci a slovaci si delaj prescasy :pankac: jedna se tedy jen o pozice na lince ale i to mi prijde desny.. meli by tu mit prednost cesi a ne slovaci, ukrajinci, bulhari atd. protoze delaj pres agentury a daj jim min penez..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
9.4.15 11:45
@Kaliopa píše:
Sama jsem se ocitla v podobné situaci. Vrátila jsem se ze zahraničí a musela jsem hledat místo v Brně. Chtěla jsem i trochu změnit obor. V zahraničí jsem pracovala na pozici, která je zde považována asi za velmi lukrativní, bylo to v institucích Evropské unie. Chodila jsem na pohovory, pokud mne tedy vůbec pozvali. A tam jsem dostávala otázky typu - Proč jste se vracela ze zahraničí? Jako přišlo jim divné, že se někdo dobrovolně vrací z dobře placeného místa. Následovalo, a to by Vás tu opravdu bavilo, když jste dělala to a to? Není to pro Vás krok dolů? Potom mne na jedno místo vzali, za plat 25 tisíc Kč. No raději jsem nenastoupila a vrátila se do zahraničí na svoji původní pozici. Už vidím, jak by mne zvali na pohovory do Tesca nebo na manuální práci, když i na práci, která by mne bavila, jsem byla označována za překvalifikovanou…

kdyz jim reknes ze bavila, ze to je prace kterou chces delat.. ze si se chtela vratit domu do cech tak mi nerikej ze te nevezmou ze si pro ne moc dobra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
9.4.15 11:49
@a12 píše:
kdyz jim reknes ze bavila, ze to je prace kterou chces delat.. ze si se chtela vratit domu do cech tak mi nerikej ze te nevezmou ze si pro ne moc dobra :roll:

Ne, nevezmou, protože se jim přihlásí více lidí, kteří by tu práci zřejmě mohli dělat a byli by podle nich asi vděčnější a spokojenější. Já bych jim asi brzy zase někam utekla. Protože kdo bral jednou několikanásobný plat, nemůže přece být nyní spokojen s platem 25 tisíc Kč. A víc mi dát přece nemohou a ani nemusejí, protože ostatní to udělají levněji, třeba za 20 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
9.4.15 11:49
@Kaliopa píše:

No vidíš, nakonec tě vzali ;) Zase trochu rozum do hrsti, pokud jsi vysoce kvalifikovaný pracovník, nebudeš se přece hlásit k pásu nebo za pokladnu, ale vybereš si něco aspoň trochu odpovídajícího (třeba nějakou administrativu, nebo na pobočku do banky, nebo učit jazyk, pokud ses právě vrátila ze zahraničí). Práce je plno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat