Na rukách a bříšku má suché plotny

344
10.3.12 11:10

na rukách a bříšku má suché plotny

Málé se na rukách a bříšku udělaly suché plotny…nevítee z čeho to může být a co na to dát? Používám po koupeli hypoalergenni niveu mléko a předtím probém nebyl… je ale fakt že jsem ji začala teď koupat skoro každý den kvůli režimu…dom 4m jsem koupala co třetí den…může to být z toho? Nebo nějaká reakce na mé jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2439
10.3.12 11:19

Našemu malému se taky dělají suchá kolečka, ale i na nožičkách a na pusině, mám takový dojem, aby to nebyl ten atopický ekzém… No doktorce jsem to říkala několikrát a pořád nám jen dává mastičky, místo aby nás poslala ke kožní… :cert: Jenže ono se to zlepšilo, takže to jde vidět nebo teda spíš poznat jen na omak, takže to jaksi doktorka neřeší no asi se budu muset na to kožní objednat sama nebo co ach jo…
No ale k tvému dotazu. Dřív jsme koupali každý druhý den a teď jsem začala koupat až každý třetí a musím říct, že se to teda fakt zlepšilo, ale i tak má třeba dost suchou kůži i když mažem. Takže si myslím, že to může být tím koupáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
10.3.12 11:30

Vyzkoušejte Linolu Olbad http://www.linolaweb.cz/…a-fett-olbad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
10.3.12 12:28

zkus hodně promazávat a pokud je malá jen kojená, tak ze svého jídla vynechat alergeny - čokoláda, mléčné výrobky, ořechy. může to být jen sušší kůže a nebo i projev alergie. těžko říct. musíš to vysledovat.
mě se u dětí na promazávání hodně osvědčila Exomega A-derma. super je i bambucké máslo a ta zmiňovaná Linola. každému dítěti zabere něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. werryjane
10.3.12 12:54
nozu píše:
zkus hodně promazávat a pokud je malá jen kojená, tak ze svého jídla vynechat alergeny - čokoláda, mléčné výrobky, ořechy. může to být jen sušší kůže a nebo i projev alergie. těžko říct. musíš to vysledovat.
mě se u dětí na promazávání hodně osvědčila Exomega A-derma. super je i bambucké máslo a ta zmiňovaná Linola. každému dítěti zabere něco jiného

Souhlasím s doporučením A-derma Exomega!! Naší malé se to taky před nějakou dobou udělalo, do té doby jsme mazali Linolou. Pak jsem zkusila tu A-dermu a krásně to zmizelo za pár dní.

• Citovat
  • Upravit
1816
10.3.12 13:37

ahoj moje dcera měla od narození pořád suché a drsné lokty,někdy i stehýnka a bříško,nic nepomáhalo až ted,máme asi 14 dní excipial kids a ten,když jsem večer namazala druhý den to měla pryč a od té doby je klid,každý večer jí celou promažu,je to pěkně mastné a je tak krásně hladká a žádné místečko suché,měli jsme i klasický excipial ale ten taky nepomohl až ten excipial kids-fakt super a doporučuji :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.3.12 15:31

máme…musím zase zuačít používat… snad to pomůže

kknoflicek píše:
Vyzkoušejte Linolu Olbad http://www.linolaweb.cz/…a-fett-olbad
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.3.12 15:32

a ta A-derma je na recept nebo volně k prodeji?

nozu píše:
mě se u dětí na promazávání hodně osvědčila Exomega A-derma. super je i bambucké máslo a ta zmiňovaná Linola. každému dítěti zabere něco jiného
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.3.12 15:33
to je určitě na recept , že? no půjde k doktorce v pondělí tak se jí poptám a když nebude chtít nic dát tak si jedno z vaších tipů vyřvu ;)
slonikova píše:
ahoj moje dcera měla od narození pořád suché a drsné lokty,někdy i stehýnka a bříško,nic nepomáhalo až ted,máme asi 14 dní excipial kids a ten,když jsem večer namazala druhý den to měla pryč a od té doby je klid,každý večer jí celou promažu,je to pěkně mastné a je tak krásně hladká a žádné místečko suché,měli jsme i klasický excipial ale ten taky nepomohl až ten excipial kids-fakt super a doporučuji :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
10.3.12 20:35
ne,ne,tady ten je běžně k dostání v lékárně,mají bud krém,emulzi a nebo ještě nějakou pěnu,zatím máme krém na vyzkoušení,je to malá tubička a fakt funguje,tak až dojde,koupím emulzi,je tam toho hodně a budeme to mít na dlouho.
tinuszka píše:
to je určitě na recept , že? no půjde k doktorce v pondělí tak se jí poptám a když nebude chtít nic dát tak si jedno z vaších tipů vyřvu ;)
slonikova píše:
ahoj moje dcera měla od narození pořád suché a drsné lokty,někdy i stehýnka a bříško,nic nepomáhalo až ted,máme asi 14 dní excipial kids a ten,když jsem večer namazala druhý den to měla pryč a od té doby je klid,každý večer jí celou promažu,je to pěkně mastné a je tak krásně hladká a žádné místečko suché,měli jsme i klasický excipial ale ten taky nepomohl až ten excipial kids-fakt super a doporučuji :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
28.3.12 15:51

Syn také trpí na velmi suchou pokožku, a to především v oblasti končetin, což zhoršuje i to, že máme doma velmi tvrdou vodu. Osvědčila se nám kombinace olejové koupele Linola (cca 1× týdně), ostatní dny jen rychlé osprchování + promazání mlékem Linola. Dobrou zkušenost mám i s řadou Excipial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4930
31.3.12 20:28

Na suchou kůži u malého používám domácí sádlo, žádnou chemii, a malý je zcela bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí