Nábytek z Ikey

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2431
22.5.08 06:46

no nábytek z IKEY máme taky stůl a měli jsme i skřínku,ale o kvalitním nabytku nemůže být ani řeč :lol: ,ale stím musí člověk počítat,když je to levnější.Sedačku má kamarádka a nemůže si jí vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
22.5.08 06:48

Jůů - Rebeko, to jsi mě potěšila, protože na sedačku Ektorp mám taky zálusk, jen asi půjdu do nerozkládací. Taky rohovou. Teď jen vybrat správný potah :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
22.5.08 08:24

no ja nechcem nejak nadavat na IKEU - no manžel pracuje ako stolár, nábytkár pre určitého súkromného podnikateľa. Vyrábajú rozne druhy nabytkov, dvere, okná, schody…Jeden čas mužov šef istý čas pracoval i pre IKEU,. Táto spolupráca však netrvala dlho, pretože dostal fakt tvrdé podmienky pre výrobu. Teraz len tresnem od buka, lebo si ani len neviem predstavit ako sa pohybujú vyrobne ceny stoličiek - ale oni mu ponúkali za vyrobenú stoličku dajme tomu 20korún. Fakt neviem kolko presne, každopadne sa do tejto ceny zmestit nedalo…dalo by sa, ale samozrejme na úkor kvality. Bolo to však dávnejšie, no ja mám názor urobený stále. I sesternica si tam kupovala postel za 17 000,–- a takú istú by u manžela kúpili možno za 10 000-11 000,–-
Toť moj nazor......ale hovorim bolo to davno, možno sa ta kvalita zlepšila (no ja by som do IKEI nakupovat nesla teda nikdy( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
22.5.08 10:15

Tu sedačku s pratelným potahem máme, sice světlou, takže už jsem musela potahy prát, ale jinak v pohodě. Jinak máme celý byt zařízený z ikey, kuchyň super, ale máme dvě komody, laciné nebyly, ale děs, nedáš do toho nic jinýho než dětské oblečky, protože pak je to těžké a šuplíky se propadají. Koukni na kvalitu, sice nás konferenční stolek stál 500,–, ale máme ho rok a teď ho budeme vyhazovat, to samý PC stůl, loupe se - děs. Takže vlastně koukám, že jsem nespokojená :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
22.5.08 10:17

ty sedačky jsou super, že si můžeš koupit k tomu jiný potahy a máš novou sedačku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
4.2.15 20:51

Rám postele-formaldehyd?

Nevíte prosím, jestli v rámech postelí, dřevěných je obsažen formaldehyd? Nebo je to jen u čínsnkých výrobků? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
4.2.15 21:00

@Bibík13 V dřevěných postelích z masivu ne, pokud myslíš dřevotřísku, tak tam je vždycky.

• Citovat
  • Upravit
469
4.2.15 21:26

@Elenloth díky, tak myslela jsem právě tu dřevotřískovou… :-( hm tak se poohlédnu po kovové. Jo a nevíš, zda to bývá i v linoleu? PVC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
4.2.15 21:34

@Bibík13 Linoleum jako takové je přírodní produkt (třeba Marmoleum), ten název ale bývá často špatně používán. V PVC není formaldehyd, ale jsou tam zase ftaláty, to taky není nic moc.
Já bych to ale moc nehrotila, obsah formaldehydu je dnes mnohem nižší, než tomu bylo dřív, kdy nový nábytek zasmradil celý pokoj. Navíc se po výrobě rychle uvolňuje, takže po nějaké době ve skladu je množství minimální. Pokud je třeba postel dýhová, tak je zase množství nižší.

• Citovat
  • Upravit
469
4.2.15 21:39

@Elenloth No stěhujem se a dceři jsem koupila linoleum do poojíku. nyní má plovoučku a nejsem spokojená, no a dneska čtu na netu, že obsahuje to a tamto a že je to jedované, tak teď z toho šílím. :zed: 8o no a když jsem si přečetla o formaldehydu v postelích…nemám slov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
4.2.15 21:44

@Bibík13 Asi takhle. Pokud nemá dcera ve zvyku lízat denně podlahu a pokud budete normálně pravidelně větrat a nebude mít dřevotřískového nábytku plný pokoj, tak je to OK. Nebo teda alespoň pro mě. Samozřejmě ti nechci nic podsouvat, já nejsem zrovna eko bio :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8020
4.2.15 21:54

Máme z ikea nábytku zařízený celý byt a se vším spokojenost nejen kuchyň a nábytek, ale i světla, lampy. Koupelnová skřinka sedačka.
Kuchyň od ikea máme už druhou (z důvodu stěhování)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.9.15 09:47

Nábytek Ikea a Kika

Nevím, jakou máte zkušenost Vy, ale já jsem toto léto vyhodila nábytek z Ikea a z Kika. Ten z Ikea vydržel 8 let z Kika 4 roky.
Prosím neznáte nějakého KVALITNÍHO českého výrobce, nebo KVALITNÍ českou značku? Po zkušenostech už těm ze severu moc nevěřím. Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný