Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem měla to samé, v den porodu to bylo nejhorší, nemohla jsem mluvit, plný nos a bolest v krku, fakt strašný, při porodu to bylo ale v pohodě, protože na bolest v krku úplně zapomeneš:-) a nějak i to dejchání šlo bez problémů, navíc se dejchá pusou, tak to bylo ok, akorat jsem potom celou dobu v porodnici marodila. Mimčo nic nechytlo, při kojení jsem teda nosila roušku.
Taky jsem byla nachlazená, a měla jsem 3 dny do termínu.. Buď v klidu, za 3 dny jsi fit a navíc máš ještě čas ![]()
@zvědavá borůvka píše:
Chlap něco dotáhl z venku, má rýmu a kašel a mě nakazil taky.
V pátek začínám 37tt, mám ucpaný nos a bolí mě v krku.
Dělám si zázvorový vývar s medem, piju maliník se lněným semínkem.
Občas spolknu vymačkanou citronovou šťávu a většinu času ležím na gauči přikrytá dekou.
Jak bude probíhat porod, jak budu prodýchávat kontrakce s ucpaným nosem?
A co teprve to novorozeně, které nemá imunitu (aby to pro ně nemělo fatální následky)?
Chtěla bych mít svou berušku pořád u sebe a zároveň se bojím, že jí má přítomnost uškodí
Můžu ti napsat vlastní zkušenost. Před rokem a půl jsem rodila druhého syna s nějakým moribundusem. Manžel a starší syn lehli se zánětem prldušek a ATB. Já ani k doktorovi nešla, ale tři týdny před a ještě tři po porodu jsme se dusila kašlem a rýmou. Myšlenky na to, jak udýchám porod mě strašily i ve snech. Nakonec to dopadlo tak, že v den porodu se potvrdilo „pravidlo jedné bolesti“
- nos se uvolnil, kašel zmizel, já bez problémů porodila a druhý den se zase celá dusící anabáze rozjela. Miminko nic nechytilo, ačkoli jsem byla pořád s ním ![]()
Musím říct, že tentokrát jsem si to užila - od 38tt jsem byla pěkně nastydlá, měla jsem teplotu, rýmu a pak kašel. V 39+0 a 39+1 jsem si střihla střevní virozu, šlo to ze mě horem dolem. 39+2 jsem se v noci konečně vyspala a následující noc jsem rodila
.
Ahoj, nic se neboj. Ja jsem onemocnela tyden pred porodem, pri vykaslavani hlenu jsem myslela, ze mi upadne bricho nebo rovnou porodim. Sedlo mi to hrozne na prudusky. A porod? Nemoc zmizela jako mavnutim proutku a objevila se az rano po porodu. Neboj se vlka nic, Ty se nejspis jeste stihnes uzdravit. Ja musela mit v porodnici rousku, abych nenakazila ostatni, syn dostaval protilatky z meho mlika, takze vsechno v poradku.
Já jsem byla taky nachlazená, po porodu rýmu jak trám, ale během porodu jsem měla jiný starosti než myslet na rýmičku ![]()
Holky nemáte náhodou nějaka zkušenost s porodem když vas přitom škrabalo v krku a kašlala jste jak tuberák? já mám co chvíli rodit a včera jsem byla u doktorky že mám podezření na angínu ale to mi vyvratila že tam není v krku nic vidět ani při odběru krve z prstu a řekla že jak to nepřejde nebo se to zhorší do tři dnu tak mám přijít. ale že mi zatím žádne léky dávat nebude. jenže ja si neumím představit že by mě to chytlo třeba dneska v noci a ja měla tlačit atd během nutkání na kašel, docela divny pocit at se nezadusím při porodu díky tomu. nevíte co by mi nejrychleji mohlo pomoct? a taky mě poslední dva dny dost hodně a často bolí prsa, myslíte že to muže byt předzvěst porodu?
Rada bych ozivila. Mam hroznou rymu, zacina me bolet v krku a tresti hlava. Na noc davam paralen. Jsem 38. Tyden. Bojim se, aby se mi nerozjel porod, to si neumim predstavit. Je mi fakt pod psa. Doktorka rikala hofne pit, byt v teple a paralen. Zapomnela jsem se ji zeptat ci muzu nejake homeopatikum na bolest v krku, zacina me v nem fakt bolet a zda muzu nosni kapky mam doma kapky mucosolvan plus.
@astoret Když se rozjede, tak rozjede, porodíš i tak… byla jsem na tom podobně, při porodu jsem to ani nevzdechla, akorát pak na šestinedělí jsem se omlouvala ostatním na třílůžáku, že tam na ně prskám bacily. Jinak homeopatika neznám, ale klasických cucacích mrch typu septolete, septisan bych se osobně nebála.
@astoret měla jsem bohužel u prvního dítěte a byl z toho až zánět průdušek
Dokonce mi odložili vyvolání porodu o 4 dny (těh. cukrovka) - bývala bych to neudýchala.
Radím - ležet a být co nejvíc v klidu, prolévat se čajem. Na bolest v krku bych uvařila čaj s medem a nastrouhaným zázvorem - fakt silnej a pálivej. Homeo na bolest neznám, ale pokud máš nějaké vyzkoušenej, určitě vem. Nosní kapky jakékoliv, hlavně ať se ti uleví a vem je s sebou popřípadě i do porodnice, ať můžeš dejchat při porodu.
Paralen můžeš max. 3× denně.
POkud by se přidal kašel a vypadalo to jako u mě na zánět průdušek, na nic nečekat a jít si k dr. pro atb. Ať zaberou co nejdřív.
Přeju, ať se to obejde jen tímhle nachlazením a na porod jsi fit
![]()
Klid, proc malovat certa na zed. Do porodu ti zbyvaji jeste dva tydny a z virozy se jen tak sam nerozjede, neboj. Jinak ja i segra jsme jednou rodily nemocny a dalo se to zvladnout.Telo nejak zmobilizovalo sily.
@astoret měla jsem to podobně. Na bolest v krku jsem dostala septisan a do nosu stříkala sterimare s mědí. Rychle to pomohlo od nejhoršího. Jinak jsem pila čaj s medem a citronem a ještě šípek. Ať si brzy fit ![]()
@MartinaIrena píše:
Klid, proc malovat certa na zed. Do porodu ti zbyvaji jeste dva tydny a z virozy se jen tak sam nerozjede, neboj. Jinak ja i segra jsme jednou rodily nemocny a dalo se to zvladnout.Telo nejak zmobilizovalo sily.
To vim ale taky uz jsem otevrena na 3 cm a dost caste tvrdnuti, i doktorka rikala ze to mozna bude pred terminem, tak bych se ani nedivila kdyby ted, kdyz ke mi zle ![]()
Homeopatika na bolest v krku jsou Homeovox. Jsou dobrý, mi pomohly na několikatýdenní bolest v krku už i přeléčenou antibiotiky…