Nachlazená těsně před porodem

6160
26.9.13 11:52

Nachlazená těsně před porodem.

Chlap něco dotáhl z venku, má rýmu a kašel a mě nakazil taky.
V pátek začínám 37tt, mám ucpaný nos a bolí mě v krku.
Dělám si zázvorový vývar s medem, piju maliník se lněným semínkem.
Občas spolknu vymačkanou citronovou šťávu a většinu času ležím na gauči přikrytá dekou.
Jak bude probíhat porod, jak budu prodýchávat kontrakce s ucpaným nosem?
A co teprve to novorozeně, které nemá imunitu (aby to pro ně nemělo fatální následky)?
Chtěla bych mít svou berušku pořád u sebe a zároveň se bojím, že jí má přítomnost uškodí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
26.9.13 11:55

Neblbni, takových ženských je.. Dítě je chráněno a další protilátky dostane kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
26.9.13 11:56

Máš ještě 3 týdny, možná i 5 čas, to se můžeš dávno vyléčit. A kdyby viděli doktoři, že kvůli nemoci porod nezvládáš, tak ti pomůžou císařem.
Já jsem teda nebyla nemocná před porodem, ale pak po porodu a malého jsem měla normálně u sebe, kojila ho a naštěstí nic nechytil. První virózu měl až v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.9.13 11:56

O mimčo bych se nebála, naopak myslím, že na začátku má právě imunitu nejlepší. Navíc proti tvému balcilu bude dostávat protilátky v MM.
Porod s nachlazením asi není nic moc, ale myslím, že se z toho za pár dní dostaneš a pravděpodobnost, že do té doby porodíš, není až tak velká :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.9.13 11:57

@zvědavá borůvka
do porodu budes na 99% fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35949

Neboj, kdyztak porodis i s rymou :lol: a dite to nijak vazne nepostihne. A mas jeste cas, tak nevymyslej hororove scenare ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7215

Jak budeš prodýchávat? špatně, ale s tím nic neuděláš. Ještě máš klidně tři týdny před sebou a tři týdny asi nachlazená nebudeš ;)

pokud budeš kojit tak nemoc kterou máš ty dítě nedostane, protože mu rovnou předáš protilátky. Aspoň tuším že to tak nějak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797

@zvědavá borůvka
Taky jsem byla nemocná a rodila 15 hodin, prodýchávala se soplem a pak byla v celkové narkoze při sekci. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
26.9.13 11:58

Ver mi, ze i kdyzby jsi sla rodit s rymou jako tram, tak pri porodu budes dychat uplne normalne. Telo ma tohle nejak inteligentne osefovane. A dolehne to na tebe zase po porodu.
Ale jinak myslim, ze mas jeste casu dost, za tyden jsi zdrava a do porodu daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.9.13 12:01

@zvědavá borůvka Nijak prodýchávat nebudeš - porod počká, až budeš v pořádku. Já to zažila u obou dětí. Příroda je opravdu mocná a ví, co dělá, pokud se jí do toho nemotáme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
26.9.13 12:07

@zvědavá borůvka Neboj :hug: ješ¨tě máš do termínu 3týdny a tu stihneš vyležet :nevim: Já měla chřipku 3týdny po porodu - malou jsem měla u sebe jen já, ¨kojila jsem a malá nic nechytla :hug: Takže i kdybys rtodila nachcípaná, nemusí to znamenat,. že to prcek chytne - miminka jsou sice maličkatá, ale nejsou až tak „bezbranná“ jak vypadají :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
26.9.13 12:22

Já 3 dny před porodem totálně zacpaný nos, bolest v krku, dutiny, kýchání - no prostě konec! viroza v počátečním stádiu. do nosu jsem stříkala olynth ha a do krku bioparox, ale nic nepomohlo. v den porodu jsem byla vybavena všemi těmi medikamenty proti nachlazení (i když se to nesmí s sebou nosit do porodnice) a nebylo třeba. tělo samo usoudilo, co je priorita a při čekání na porod jsem si uvědomila, že je nos volný, krk nebolí atp. Zázrak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
26.9.13 12:30
@zvědavá borůvka píše:
Chlap něco dotáhl z venku, má rýmu a kašel a mě nakazil taky.
V pátek začínám 37tt, mám ucpaný nos a bolí mě v krku.
Dělám si zázvorový vývar s medem, piju maliník se lněným semínkem.
Občas spolknu vymačkanou citronovou šťávu a většinu času ležím na gauči přikrytá dekou.
Jak bude probíhat porod, jak budu prodýchávat kontrakce s ucpaným nosem?
A co teprve to novorozeně, které nemá imunitu (aby to pro ně nemělo fatální následky)?
Chtěla bych mít svou berušku pořád u sebe a zároveň se bojím, že jí má přítomnost uškodí :(

Nic si z toho nedělej já sem měla to samý. Na sál jsem si s sebou vzala kapky do nosu ve spreji abych to vůbec udejchala a nikomu to nevadilo. Sestřička mi řekla, že když mi to pomůže ať si je klidně vezmu. Měla jsem je i celou dobu co sem byla v porodnici a nikdo mi nic neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
26.9.13 12:33

Prodýchává se pusou, takže toho bych se nebála, dítěti to taky neublíží. A třeba mně porod rýmu vyléčil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
26.9.13 12:48

Já to měla taky asi ve 36tt a do porodu jsem se z toho krásně dostala.Chce to ležet a kulírovat se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí