Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petunye pokud se to lepsi davala bych tyden. Z jidla bych nebyla nervozni a z masa uz vubec ![]()
@Petunye ahoj, u nas to samé se synem 2,5 roku. Stříkám mu do nosu mořskou vodu, v případě rýmy odsávám odsavackou na vysavac, zvlhčuji vzduch, na noc má v pokoji chladneji, do prostoru stríkám na noc sprej Eucasol od Justu. Na kasel mel ted 5 dni sirup ACC pro deti 3× denne a myslim, ze pomohl. Na noc jsem mu pak davala kapky Sinoced, at ho ten kasel tak moc netrapi. Moc mi taky nechce jist, tak jsem rada aspon za neco. Mucosolvan bych davala taky max.5 dni a pokud se to nelepsi, tak radsi k doktorovi, at ji to nesedne na prudusky… Tak at je brzy lepe ![]()
@Petunye Nevadi,ze nam chut k jidlu, hlavne jestli dost pije. My lehli doma taky vsichni, nejdriv minulou nedeli ja, horecky, kasel, ryma, pak malej, ten z kaslani i zvracel a nakonec i manzel, ale ten ma ATB, ma zanet prudusek, ja s malym nastesti ne, ale kasel taky hroznej. Mucosolvan bych davala taky max tyden. Jeste muzes na tu rymu a dutiny zkusit SINUPRET, ja si ho nemuzu vynachvalit. ![]()
Ahoj, v prosinci byla moje 13timěsíční dcerka na tom podobně. Rýma jak trám, kašel, bez teplot, tak jsem k doktorovi jít nechtěla, aby nechytla ještě něco víc. S Mucosolvanem moc neporadím, nám většinou nepomohl. Teď jsem dávala Sinupret kapky (ty chválí lékárnice i sestřičky u doktora - a působí na kašel i dutiny), do nosu jsem stříkala Stérimar bébé pro děti od 3 měsíců s mědí (je protižánětlivý a hypertonický), pak vysála a kápla kapky od lékaře, pro které jsem zašla sama bez malé. Co ale podle mne pomohlo ze všeho nejvíc - inhalace vincentky. Vždy když mimčo spalo, inhalátor jsem mu držela u nosu cca 10 minut. Jo a ven jsem s ní taky chodila. Byl sníh a teploty kolem 0, tak jsem věřila v čerstvý a dobrý „luft“. No, zvládli jsme to bez lékaře. Ale chce to trpělivost. Držím palce, ať je malé brzy líp.
Omlouvam se zakladetelce, ale taky se pridam s prosbou o radu: moje holky jsou „nachlazene“ uz 3 mesice - kasel, kazdy druhy tyden ryma, bez teplot, prudusky ciste, atb jsme meli zacatkem prosince. Jsem zoufala a k doktorce jit uz taky nema cenu, byly jsme i na ORL a nic z toho… Meli jste nektera takto dlouhodobe nemocne dite a co nakonec pomohlo?
Ahoj.Ten leden je pro nas nejaky zaklety ci co. Neustale jsme s chlapem nachlezeni, kasel, bolest v krku atd. Samozrejme to mala chytla. Nejdriv ji teklo trochu z nosu, pak ho mela ucpany a pak se pridal kasel, teplotu nema. Kasel zacal ve ctvrtek tak jsem koupila Mucosolvan a davam 3 krat denne.Do nosu kapu Nasivin rano a vecer. Myslite, ze to delam dobre? a jak dlouho byste jeste ten Mucosolvan davaly? davam to od ctvrtka. Jinak je dcera unavenejsi a obedy vubec nechce.Maso nemela uz tyden a jsem z toho nervozni. Chlap me s ni furt posila k doktorce, coz myslim je zbytecne, stav se lepsi, ale neni to ono. Dekuji za kazdou radu.