Nachlazení v těhotenství, jaké léky

258
5.11.09 12:36

nachlazení v těhotenství

Ahojky všem, právě u nás probíhá asi období chřipek, jsme nemocní celá rodina, syn má ode dneška antibiotika a chycené průdušky a já mám rýmu a kašel…
Jsem ve 34tt a gynekoložka mi doporučila vzít si paralen nebo sprej bioparox, ale ten je antibiotikový. Dále jsem našla na netu jako jediný sirup na kašel Jitrocelový od Dr.THeisse a ten můžou brát těhotné i kojicí ženy… Prosím poraďte jaké léky jsou ještě vhodné. Paralen beru jen 2× denně a ten sprej jen do nosu ale po 4 dnech se nic nezměnilo. Piju čaje a čekám nějakou změnu. Doufám že toto nachlazení nějak moc neohrožuje miminko… Moc děkuji za příspěvky… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
5.11.09 12:48

Ahoj
pokud jsem byla v tehu nemocna tak jsem uzivala prave Bioparox a Paralen.
Pokod uz jsi v tak vysokem stadiu tehu tak si myslim ze uz by tyto leky neohrozily miminko.
Navic pokud mas rymu a kasel tak proc beres Paralen kdyz ten je na horecku a Bioparox na bolesti v krku?
Smrkat,pokud mas odsavacku na vysavac tak urcite pouzit-pouzivam i ja pri ryme.
Sirup jitrocelovy je dobry,kupuje se v lekarne,muzes vyzkouset.
Moje mati mi rekla ze ryma nelecena i lecena trva tyden..Takze urcite brzy bude mit i u tebe konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.11.09 12:49

Ahoj.Když jsem byla těhotná,byla jsem nachlazená dost časta.Brala jsem Sinupret-jsou to prášky,fytofarmakum,přírodní,na rýmu a zánět dutin.Vhodné v těhotenství.Potom sirup Thymomel.

Jinak k těm antibiotikům.Pokud to zvládneš bez nich,určitě je neber.Pokud se ale virózy nezbavíš,neboj se jich.Já jsem brala během druhého těhotenství ATB třikrát.Nakazila jsem se od syna,jsem kardiačka.Poprvé kolem třetího měsíce těhotenství,v šestém a měsíc před porodem.Brala jsem antibiotika penicilinového typu.Když je napíše lékař,nic se nemůže stát.Vždy jsem to ještě konzultovala s gynekologem.Každý lékař,kterého jsem se ptala,mi potvrdil,že vhodně zvolený lék je bezpečnější než dlouhotrvající přecházená infekce.

Dcera se narodila zdravá,s normální porodní váhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
5.11.09 17:01

Jani,
na rýmu klidně Vincentku do nosu. Jen bych nepoužívala odsavačku pokud nejsi zahleněná. Zbytečně se pak ničí sliznice. Ale jak píše Taminka jak léčená tak neléčená rýma trvá týden :-).
Na kašel pokud ti nevadí cibule, udělej si cibulový sirup, zabírá výborně.

Miminku už v tak vysokém stupni těhu nachlazením neublížíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
5.11.09 20:06

:wink: tak mě v těhu na rýmu i kašel pomohla vincentka -normálně voda a pít dvakrát denně. Sprej do nosu teď používám pro dceru a přijde mi taky dobrý. Ale rýma holt chvíli trvá. Ať jste brzy všichni zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
6.11.09 00:20

Ahoj, nachlazení neohrožuje miminko v žádném stádiu těhotenství. Běžné virózy plodu neublíží. Problém by mohl nastat v I. trimestru s chřipkou.
Jinak ATB se neboj, doktor ti předepíše ta, která se v těhotenství můžou brát. Jinak u mě rýma bohužel netrvá týden, ale dva a vždy je nakonec bakteriální. Bohužel se mi to nevyhnulo ani v jednom těhu. Na rýmu můžeš taky normální kapky - Nasivin, Olynth apod. Na kašel Mucosolvan a ACC long (to mi pomohlo nejvíc, kdy jsem se Sašou dostala v 34tt zánět hrtanu, nebýt ACC, prokašlala bych se k předčasnému porodu). Bioparox mi nikdy nepomohl - ani při rýmě nebo zánětu hrtanu.
Paralen ber jen při teplotě, může se v každém trimestru. Max. 6 tablet denně, pozor na Acylpirin. Ten raději ne, v některých trimestrech se vůbec nesmí.
Vincentak je super (do nosu mi je na nic - nepomáhá, ale já mám fakt děsné rýmy), klidně ji pij, ideálně mírně zahřátou. Pomůže. Vidíš, jdu si taky dát, chrchlám tady celý večer :-( , vlastně už třetí den :cry: - to zase bude noc :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Blaaana
2.9.10 17:57

Nachlazení

Ahojky, mam teplotu a rýmu a jsem ve čtvrtém týdnu. V lékárně mi řekli,že nic nemohu užívat pouze horký čaj…to nemůžu ani kapky do nosu?

• Citovat
  • Upravit
rozmary
2.9.10 22:32

Ahoj ve 4 tt nemůžeš nic kromě paralenu a nějakej jitrocelovej sirup,vůbec ti ti nezávidim,měla jsem to v prvním trimestru taky a táhlo se to se mnou možná šest neděl,cucala jsem aspoň mentol bombony,jenže mi zjistili těh.cukrovku a doktorka mi zakázala jak bombony tak sirup,páč je to sladký,takže mi zůstal akorát ten paralen,strašný :pocitac: .Teď jsem 35 a zase se o mě něco pokouší,normálně teď nejsem vůbec imuní,stačí když foukne.Tak teď už si snad ty kapičky na rýmu vzít můžu,aspoň na noc?Jinak se mi to zas rozjede a neumim si představit jak rodim s chřipečkou. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Blaaana
3.9.10 08:15

nachlazení

Je to fakt síla bez léků se léčit.Rýma vůbec neustupuje. Ani ten Paralen mi nechtěli dát,tak nefim. Ale překvapuje mě,že nemám žádnou imunitu..naposledy jsem byla nemocná tak před dvěma lety…to tělo je prostě horzně jiný. Celou dobu jsem zatím ani nezvracela a včera večer to přišlo…fakt hnus…myslela jsem,že to je je jen ranní nevolnost..takže se asi mam ještě na co těšit. 8-o

• Citovat
  • Upravit
Iwi
3379
3.9.10 09:24

ahoj, tak ja mela pred tremi tydny vysoke teploty a brala sem panadol ten modry, ne ten extra - cerveny. No a za dva dny byly teploty pryc, ale mimi se to nejak nelibilo a kdyz jsem sla na kontrolu tak bylo hubene a mela sem malo plodove vody. Ted uz je vse v poradku. tak jestli nemas teplotu tak by to tolik vadit snad nemelo.. brzke uzdraveni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
3.9.10 23:07

nachlazení

Ahoj, tak jsem na tom obdobně. Jen za týden mám rodit a od manžela jsem zase něco chytla. ve druhém trimestru jsem brala 3 krát penicilin a teď už to k tomu zase spěje. Už ať je prcek venku. ani vykýchat a vykašlat ho nejde. Jinak zatím beru bioparox i do nosu i do krku, cumlám septofort a každé dvě hodiny si dávám vylouhovanou cibuli s medem. tak snad to nějak doklepu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.9.10 10:04

No ahoj,já jsem 36tt a dneska v noci nastoupili pěkný poslíci,takže jsem chvílema prodýchávala,teda snažila jsem se,páč mám uplně děsnou rýmu a bolavej krk,takže mám co dělat abych to udýchala i normálně :roll: .Foukla jsem si v noci kapky olynth,jiný doma nemám,nemůžu tím malé ublížit,když to je jen občas? 8-o bez toho bych to neudejchala.Teď se jenom modlim,aby mě to do porodu přešlo,nakazit mrňouska hned po porodu,to by fakt nebylo dobrý :think: :zed:

• Citovat
  • Upravit
35
5.9.10 12:46

Myslim, že když je to jen občas tak malýmu neublížíš. Do porodu máš ještě čas, tak to určitě vyléčíš. No mě už to začíná zase klesat na průdušky, takže tak nejpozději v úterý jdu pro penicilin. jen ještě nevím ke komu. Jestli mám jít ještě k obvoďačce nebo to nechat na kontrolu v porodnici, kterou mám právě v úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
5.9.10 15:13

Já bych k obvoďačce radši nechodila,abys tam nechytla ještě něco jinýho :roll: ,jinak ti držim palečky ať se s toho co nejvíc vylížeš,ale pravda že bez léků to stojí za prd :-?

• Citovat
  • Upravit
35
7.9.10 22:35

Tak jsem dnes po kontrole v porodnici. Mimčo všechno ok a poslal mě k obvoďačce, že mi stejně nemůže na to nic napsat. Naštěstí ta naše ordinuje i odpoledne a to u ní je tak jeden čkolěk. No a mám penicilin a doufám že teda brzo porodim. teď už se mi bude léčit líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí