Nadbytek mateřského mléka

pkz
4491
2.8.14 13:23

Nadbytek mateřského mléka

Maminky, mám velký nadbytek MM, neměl by někdo zájem nebo poraďte, co s ním? Zlín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
2.8.14 13:25

@pkz zeptala bych se v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
2.8.14 14:00

Zrovna nedávno o tom v tv mluvili, že porodnice mají o prázdninách mm nedostatek, jestli je na výkup vybavená i porodnice ve Zlíně netuším ale za zeptání nic nedáš. Vykupují snad za 200 za litr, jestli si to dobře pamatuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
2.8.14 14:01

Ahoj, vím ze v Praze je banka mateřského mléka, kde se vykupuje, ale třeba v Brne není…jak je na tom Zlin, Nevim, ale spis si myslím, ze ji taky nemá…ale zeptej se, třeba se pletu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
2.8.14 14:04
@pkz píše:
Maminky, mám velký nadbytek MM, neměl by někdo zájem nebo poraďte, co s ním? Zlín.

ty to tak to bych taky brala:) ale lepší máš když si odsaješ a uložíš do mrazáku ne? pak bude nějaká krize tak se ti to bude hodit. nebo pak na příkrmy, můžeš to tam mít až 3měs…já měla taky zásobu, přišly 3 krize a už nemáme nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
2.8.14 14:14

Taky jsem slyšela daný příspěvek v televizi. Šal bych se poptat do porodnice, případně od nich získala nějaký další kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
2.8.14 14:23
@pkz píše:
Maminky, mám velký nadbytek MM, neměl by někdo zájem nebo poraďte, co s ním? Zlín.

Schovávala jsem si do mrazáku pro případ, že nebudu doma. Taky se pak moc hodilo, když jsem o mlíko kvůli stresu rychle přišla.
A zbytek jsem nosila do porodnice, kde jsem rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.8.14 16:46

@misulinka27 @Gobca Dětská doktorka právě říkala, že MM mléko by nemělo být starší měsíc než dítě, takže jako 3měs dítěti byste neměli dávat mléko starší jak ten měsíc. že mu výživově nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.8.14 16:47

V čem jste uchovávaly? Mám Avent pohárky, ale už došly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
2.8.14 19:35

@pkz já jsem mu ho míchala do prvních příkrmů, aby mu líp chutnalo :) Jinak dostával UM. Takže výživovou hodnotu jsem neřešila…
Skladovala jsem ve formách na kostky na led. Lépe se to pak dávkuje. Nemusíš rozmrazovat celý kelímek, ale jen potřebný počet kostek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
3.8.14 14:13

@Gobca jak dlouho jde skladovat? max. 3 měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
3.8.14 14:23

@pkz jde skladovat ve vyvařených skleničkách od přesnídávek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
3.8.14 15:02

@pkz jojo, lékaři říkají 3 měsíce. Ale tak dlouho nám nikdy nevydrželo. Poslední dávku jsem spotřebovala měsíc a půl po ztrátě laktace. Malý je žrout :D
Měla jsem pocit, že mám zamraženého mlíka na půl roku (v mrazničce dva a půl kastlíku ze tří), ale když přestaneš kojit, tak to mizí rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
4.8.14 08:21
@pkz píše:
@misulinka27 @Gobca Dětská doktorka právě říkala, že MM mléko by nemělo být starší měsíc než dítě, takže jako 3měs dítěti byste neměli dávat mléko starší jak ten měsíc. že mu výživově nestačí.

mně říkali v porodnici tři měsíce…tak jsem se toho držela a nic se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová