Výkup mateřského mléka?

verulicek
31.7.14 08:42

výkup mateřského mléka?

Ahoj! Právě jsem viděla ve zprávách reportáž o tom, jak je nedodtatek mateřského mléka v bankách a že nemocnice ve velkém vykupují mateřské mléko…dřív jsem o tom neslyšela a taky mám „malý mrazák“. Dáváte někdo mléko do těchto bank? Nevíte, jak to chodí ve Zlíně? Jaké jsou podmínky a jak to celé probíhá? Prý teď v létě mají mléka nedostatek…díky za info, na netu jsem toho moc nenašla.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
31.7.14 08:47

@verulicek včera v reportáži paní řikala, že jsou jen 4 mléčné banky a včechny v Čechách. Takže Morava a Slezko bohužel. Musela bys to vozit do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
31.7.14 08:47

Ahoj, podle toho, co včera říkali, jsou ml. banky pouze 4 a všechny v Čechách. Maminka dováží mléko jednou týdně zmražené. Vykupují snad za 200 Kč litr. Ale ze Zlína se Ti to asi moc nevyplatí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
31.7.14 08:48

To mězajímá, chlap mi pořád předhazuje, ať to prodáván, jaký jsou za to peníze :lol: Už mi to i spočítal kolik vydělám když nadojím 10 litrů denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
31.7.14 08:48

@verulicek tak se spletla, je jich 5 - Hradec Králové, Most, České Budějovice, Česká Lípa, Praha-ÚPMD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
31.7.14 08:50
@verulicek píše:
Ahoj! Právě jsem viděla ve zprávách reportáž o tom, jak je nedodtatek mateřského mléka v bankách a že nemocnice ve velkém vykupují mateřské mléko…dřív jsem o tom neslyšela a taky mám „malý mrazák“. Dáváte někdo mléko do těchto bank? Nevíte, jak to chodí ve Zlíně? Jaké jsou podmínky a jak to celé probíhá? Prý teď v létě mají mléka nedostatek…díky za info, na netu jsem toho moc nenašla.. :kytka:

Mléčnou banku tady nemáme, ale já když jsem byla v porodnici, tak jsem měla mléka na rozdávání, tak jsem ho odstříkávala a dávala sestřičkám na pasterizaci..Jsem krmila celé oddělení a pak když jsme přišli domů, tak můj ještě asi týden vozil každý večer do porodnice mlíčko, protože jsem ho měla hodně.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
myšák1187
31.7.14 08:51
@Antonie Bolavá píše:
To mězajímá, chlap mi pořád předhazuje, ať to prodáván, jaký jsou za to peníze :lol: Už mi to i spočítal kolik vydělám když nadojím 10 litrů denně :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: muž je vtipálek
  • Citovat
  • Upravit
Silwinka87
31.7.14 08:51
@Antonie Bolavá píše:
To mězajímá, chlap mi pořád předhazuje, ať to prodáván, jaký jsou za to peníze :lol: Už mi to i spočítal kolik vydělám když nadojím 10 litrů denně :mrgreen:

:mrgreen: můj taky hledal na netu :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
myšák1187
31.7.14 08:52

@verulicek jo to je vlastně pravda, v Jičíně taky dostávali mléko od maminek které ho měli dost, zkus kontaktovat nejbližší porodnici

• Citovat
  • Upravit
17630
31.7.14 08:54

@myšák1187 @Silwinka87 ještě něco mlel o tom stroji, co se přidělá kravám na cecky :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
31.7.14 08:56

@Antonie Bolavá za 200,– litr :P to je vejvar :)

jinak musí mléko vyšetřit na všechny způsoby a pak teprve můžeš být dárkyně. Asi jako u krve. Jinak nemocnice si ho z banky kupují za mnohem vyšší sumu :evil:
Já jsem dávala mléko rovnou nemocnici, ale to ptoto že jsem tam měla nedonošenečka a tak si přebytky nechali zpasterizovat (za což jiné nemocnici taky platí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
31.7.14 08:59
@Antonie Bolavá píše:
@myšák1187 @Silwinka87 ještě něco mlel o tom stroji, co se přidělá kravám na cecky :cert: :lol:

Však tak jsem si přesně připadala v porodnici, když mě připojili na tu odsávačku :mrgreen: Na každou kozu jeden zvon a už to jelo..Sestřičky se radovaly, jak kdyby přišel ježíšek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13955
31.7.14 09:01

U nas dnes rano probehlo uplne to same. Zatim mame ditko na ceste, ale uz ted mi spocital kolik by za to bylo penez :D. Akorat, ze ja nechci kojit vubec tak ma smulu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
31.7.14 09:03
@Šarlota4 píše:
U nas dnes rano probehlo uplne to same. Zatim mame ditko na ceste, ale uz ted mi spocital kolik by za to bylo penez :D. Akorat, ze ja nechci kojit vubec tak ma smulu :D

:mrgreen: chlapi jsou hnedka hotoví

• Citovat
  • Upravit
13955
31.7.14 09:05

@Silwinka87 Ze jo vid jeste o tom mluvil jakoze " No kdyz NADOJIME…,.. Dyt ja jako malej dojil kravy"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová