Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@verulicek včera v reportáži paní řikala, že jsou jen 4 mléčné banky a včechny v Čechách. Takže Morava a Slezko bohužel. Musela bys to vozit do Prahy.
Ahoj, podle toho, co včera říkali, jsou ml. banky pouze 4 a všechny v Čechách. Maminka dováží mléko jednou týdně zmražené. Vykupují snad za 200 Kč litr. Ale ze Zlína se Ti to asi moc nevyplatí. ![]()
To mězajímá, chlap mi pořád předhazuje, ať to prodáván, jaký jsou za to peníze
Už mi to i spočítal kolik vydělám když nadojím 10 litrů denně ![]()
@verulicek tak se spletla, je jich 5 - Hradec Králové, Most, České Budějovice, Česká Lípa, Praha-ÚPMD.
@verulicek píše:
Ahoj! Právě jsem viděla ve zprávách reportáž o tom, jak je nedodtatek mateřského mléka v bankách a že nemocnice ve velkém vykupují mateřské mléko…dřív jsem o tom neslyšela a taky mám „malý mrazák“. Dáváte někdo mléko do těchto bank? Nevíte, jak to chodí ve Zlíně? Jaké jsou podmínky a jak to celé probíhá? Prý teď v létě mají mléka nedostatek…díky za info, na netu jsem toho moc nenašla..
Mléčnou banku tady nemáme, ale já když jsem byla v porodnici, tak jsem měla mléka na rozdávání, tak jsem ho odstříkávala a dávala sestřičkám na pasterizaci..Jsem krmila celé oddělení a pak když jsme přišli domů, tak můj ještě asi týden vozil každý večer do porodnice mlíčko, protože jsem ho měla hodně.. ![]()
@Antonie Bolavá píše:
To mězajímá, chlap mi pořád předhazuje, ať to prodáván, jaký jsou za to penízeUž mi to i spočítal kolik vydělám když nadojím 10 litrů denně
@Antonie Bolavá píše:
To mězajímá, chlap mi pořád předhazuje, ať to prodáván, jaký jsou za to penízeUž mi to i spočítal kolik vydělám když nadojím 10 litrů denně
můj taky hledal na netu
![]()
@verulicek jo to je vlastně pravda, v Jičíně taky dostávali mléko od maminek které ho měli dost, zkus kontaktovat nejbližší porodnici
@myšák1187 @Silwinka87 ještě něco mlel o tom stroji, co se přidělá kravám na cecky
![]()
@Antonie Bolavá za 200,– litr
to je vejvar ![]()
jinak musí mléko vyšetřit na všechny způsoby a pak teprve můžeš být dárkyně. Asi jako u krve. Jinak nemocnice si ho z banky kupují za mnohem vyšší sumu ![]()
Já jsem dávala mléko rovnou nemocnici, ale to ptoto že jsem tam měla nedonošenečka a tak si přebytky nechali zpasterizovat (za což jiné nemocnici taky platí).
@Antonie Bolavá píše:
@myšák1187 @Silwinka87 ještě něco mlel o tom stroji, co se přidělá kravám na cecky![]()
Však tak jsem si přesně připadala v porodnici, když mě připojili na tu odsávačku
Na každou kozu jeden zvon a už to jelo..Sestřičky se radovaly, jak kdyby přišel ježíšek ![]()
U nas dnes rano probehlo uplne to same. Zatim mame ditko na ceste, ale uz ted mi spocital kolik by za to bylo penez
. Akorat, ze ja nechci kojit vubec tak ma smulu ![]()
@Šarlota4 píše:
U nas dnes rano probehlo uplne to same. Zatim mame ditko na ceste, ale uz ted mi spocital kolik by za to bylo penez. Akorat, ze ja nechci kojit vubec tak ma smulu
chlapi jsou hnedka hotoví
@Silwinka87 Ze jo vid jeste o tom mluvil jakoze " No kdyz NADOJIME…,.. Dyt ja jako malej dojil kravy"
Ahoj! Právě jsem viděla ve zprávách reportáž o tom, jak je nedodtatek mateřského mléka v bankách a že nemocnice ve velkém vykupují mateřské mléko…dřív jsem o tom neslyšela a taky mám „malý mrazák“. Dáváte někdo mléko do těchto bank? Nevíte, jak to chodí ve Zlíně? Jaké jsou podmínky a jak to celé probíhá? Prý teď v létě mají mléka nedostatek…díky za info, na netu jsem toho moc nenašla..