Nadváha u dítěte

Anonymní
12.6.18 22:56

Nadváha u dítěte

Ahoj, raději anonymne, nerada bych, aby se tu dcera našla.
Ve zkratce - dcera 10 let, vyska 143 cm, váha 40 kg. Podle BMI v normě, ovšem v realitě děs běs. Problémem je spíše rozložení tuků a svalů po tele, kdy má dcera hubenoucke nožičky a zadek, silne paže (téměř stejne jako nohy), silný hrudník a velike břicho. Chápu, že je to i určitý typ postavy, ale jde o ty špeky na břiše, díky kterým odpovida v pase velikosti cca 38/40, což je vzhledem k věku a vysce fakt hodně.
S pubertou to nemá co do činění, je to ciste o „vyzranosti“. Tim, že chodim do prace, hlídá dceru po skole babička, která ji „dopřává“. Klidne ji naloží na talíř oběd c.2 (byt dcera právě došla ze školní jidelny), pravidelne pro ni má nachystane ruzne sladkosti, chipsy, limonády…Každou chvíli se kvůli tomu pohadame, babička vzdy slíbí, že to omezí. Slib funguje tak 1 den nez hodny dědeček přiveze další varku sušenek a limonád (bylo to přece v akci a ona toho nesní tolik. Priste ji teda nedáme.)
Přemýšlím, jak přesvědčit dceru, aby byla schopna odmítnout. Zatím je ji totiž uplne buřt jak vypadá a ze to neni zdrave. Prarodice v tomto nedokazu primet ke zmene. Připadne, kybyste mel někdo nejaky vzorový odtučňovací jídelníček pro dite, byla bych moc ráda. Ale obávám se, že v jídelníčku moc manevrovaciho prostoru nemám - během týdne pokrývám jen snídani, jednu svacinu a večeři.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16738
12.6.18 23:02

Leda nechat holku v druzine a vyzvednout ji po praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 23:06
@tulipán píše:
Leda nechat holku v druzine a vyzvednout ji po praci.

Ano, asi by to pro ni bylo nejlepsi.

• Citovat
  • Upravit
3145
12.6.18 23:06

A je opravdu nutné, aby desetileté dítě hlídala babička? Syn chodí do druhé třídy, přijde domů ze školy, jde si udělat úkoly, číst, pohrát na tabletu a když dostane hlad, vezme si, co je doma, ovoce, zeleninu, jogurt.
V tomto věku bych už zredukovala působení babičky a přidala bych nějaký sportovní kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 23:07

@tulipán To nejde-družina u nás nemá dostatečnou kapacitu, nárok na ni mají jen prvňáčci a druhaci, na polovinu tretaku už se nedostalo. Nechat dceru bezprizorni cele odpoledne se mi nechce. Má sice několik kroužků, ale ty ji navazují hned po obede, takže max ve 13:30 je doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.18 23:08

Napadá mě leda si ještě jednou promluvit s prarodiči, že kvůli chvilkové radosti se dítě vyžírá, což jí jednou dají sežrat spolužáci. A možná bych si pro větší váhu vymyslela, že už jí třeba na hřišti někdo řekl buřte :oops: Nemyslím si, že tak malé dítě, zejména, pokud rádo jí, dokáže odmítnout. Pokud s prarodiči opravdu nebude řeč, v zájmu dcery bych to asi řešila tou družinou. Třeba pak i prarodiče uvidí, že to myslíš vážně, a přizpůsobí se. Já byla pěkně vyžrané dítě a horko těžko jsem to pak v pubertě hubla. Doteď nechápu, proč proboha naši situaci neřešili, já byla jak buřt :zed: a ten posměch ve škole jedna radost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.18 23:11

Jinak babička bydli přes ulici, takže pokud nepřijde dcera k ni, babička se sem bude vzapeti dobývat s nějakou tou namkou v ruce.

• Citovat
  • Upravit
16738
12.6.18 23:11
@Anonymní píše:
@tulipán To nejde-družina u nás nemá dostatečnou kapacitu, nárok na ni mají jen prvňáčci a druhaci, na polovinu tretaku už se nedostalo. Nechat dceru bezprizorni cele odpoledne se mi nechce. Má sice několik kroužků, ale ty ji navazují hned po obede, takže max ve 13:30 je doma.

Neverim, ze prarodice svuj pristup zmeni, budou ji stravovat stejne jako dosud. Snad by to sama doma zvladla. Je to neprijemna situace, chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 23:14
@Anonymní píše:
Napadá mě leda si ještě jednou promluvit s prarodiči, že kvůli chvilkové radosti se dítě vyžírá, což jí jednou dají sežrat spolužáci. A možná bych si pro větší váhu vymyslela, že už jí třeba na hřišti někdo řekl buřte :oops: Nemyslím si, že tak malé dítě, zejména, pokud rádo jí, dokáže odmítnout. Pokud s prarodiči opravdu nebude řeč, v zájmu dcery bych to asi řešila tou družinou. Třeba pak i prarodiče uvidí, že to myslíš vážně, a přizpůsobí se. Já byla pěkně vyžrané dítě a horko těžko jsem to pak v pubertě hubla. Doteď nechápu, proč proboha naši situaci neřešili, já byla jak buřt :zed: a ten posměch ve škole jedna radost

Jo, to bych mohla zkusit. Trochu nadsadit, že se ji nektere děti posmivaji.

• Citovat
  • Upravit
13955
12.6.18 23:22

Bud tvrda a neoblomna! Drzim palce je dobre, ze to resis :kytka: Nechapu, ze nevidi jak ji to ublizuje, protoze z tohohle proste nevyroste. Na tom vyska tela nic nezmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
12.6.18 23:26
@Anonymní píše:
Jo, to bych mohla zkusit. Trochu nadsadit, že se ji nektere děti posmivaji.

Bacha na to, aby o tom potom s ní o tom mluvit a neobrátilo se to proti tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 23:26

A kdyz bys to mela posvecene od doktora? To by si prarodice nedali rict?

• Citovat
  • Upravit
27856
12.6.18 23:28
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymne, nerada bych, aby se tu dcera našla.
Ve zkratce - dcera 10 let, vyska 143 cm, váha 40 kg. Podle BMI v normě, ovšem v realitě děs běs. Problémem je spíše rozložení tuků a svalů po tele, kdy má dcera hubenoucke nožičky a zadek, silne paže (téměř stejne jako nohy), silný hrudník a velike břicho. Chápu, že je to i určitý typ postavy, ale jde o ty špeky na břiše, díky kterým odpovida v pase velikosti cca 38/40, což je vzhledem k věku a vysce fakt hodně.
S pubertou to nemá co do činění, je to ciste o „vyzranosti“. Tim, že chodim do prace, hlídá dceru po skole babička, která ji „dopřává“. Klidne ji naloží na talíř oběd c.2 (byt dcera právě došla ze školní jidelny), pravidelne pro ni má nachystane ruzne sladkosti, chipsy, limonády…Každou chvíli se kvůli tomu pohadame, babička vzdy slíbí, že to omezí. Slib funguje tak 1 den nez hodny dědeček přiveze další varku sušenek a limonád (bylo to přece v akci a ona toho nesní tolik. Priste ji teda nedáme.)
Přemýšlím, jak přesvědčit dceru, aby byla schopna odmítnout. Zatím je ji totiž uplne buřt jak vypadá a ze to neni zdrave. Prarodice v tomto nedokazu primet ke zmene. Připadne, kybyste mel někdo nejaky vzorový odtučňovací jídelníček pro dite, byla bych moc ráda. Ale obávám se, že v jídelníčku moc manevrovaciho prostoru nemám - během týdne pokrývám jen snídani, jednu svacinu a večeři.

smutný jaký používáš výrazy o svém vlastním dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.6.18 23:34
@ka2ka píše:
smutný jaký používáš výrazy o svém vlastním dítěti

A co o sve dceri rekla? Ze je to des bes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.18 23:35

Musim take reagovat… sama mam desetiletou dceru, sice je vyssi a tim padem tezsi, ale vypada naprosto stejne. Jsem si absolutne jista, ze to jidlem u ni neni. Jime doma ukazkove, kvalitni a zdrave potraviny, velmi na to dbam. Beham a cvicim, troufnu si tvrdit, ze mam krasnou fitness postavu. Dcera na sporty neni. Bohuzel si myslim, ze to ma po manzelove rodine - postava typu jablko, vyvalene bricho. Jeji teta, manzelova sestra, jezdila v detstvi do odtucnovacich lazni, jeji deda, manzeluv otec, vypadal stejne. Dcera ma od miminka neuveritelnou chut k jidlu, je gurmanka, nejvic ji potesim ne hrackou, ale oblibenym jidlem. Pro ni je nastesti oblibene vsechno - je nadsena z broskvi, rajcat, ale i grilovaneho lososa…Sladkosti se u nas vubec nevedou, maximalne 70% cokolada, limonady, chipsy… nemame, nekupujeme. Ona sama penize nema, takze to tajne take neji. Ted jsem nam dodelala jidlo do krabicek na cely den. Snidane - merunka + Banan na kousky, 2 lzice bileho reckoho jogurtu, vlocky, par vlasaku. Svacina - celozrnny platek chleba s lucinou a na to uzeny losos, k tomu 2 cervene papriky, 3 mala rajcatka a kus okurky. K piti voda s citronem. Obed ma v jidelne, to nejak nezvladam. Doma cca ve ctyri hodiny jablko. Vecere - zelenina, platek celozrneho chleba ( takovy ten mokry, tezky), lucina, 2 platky 98% sunky, platek cedaru, 5 mandli. A to je vse.
Jsem z toho smutna, delam vo muzu. Behat se mnou nechce, maximalne ji vytahnu na kolobezce. Radsi si cte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi