Nadváha u dvanáctileté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10076
19.9.26 16:04

No, ono nezáleží jen na tom čísle. Předpokládám, že doktorka do hodnocení započítala i tělesnou konstituci. Pokud má třeba velké břicho a minimum svalů, tak může být obézní i při normální váze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 16:09

@Jahru břicho nemá, je mohutný, ale mohutný byl i v 5 letech, kdy měl sice 120 cm a k tomu 18 kg a stejně vypadal silnější než kamarád, co vazil víc. Nikdy nebude hubený, je to typ korba vyhazovač, má velká ramena. Sice nechodi na žádný sport, ale jezdí hodně se svým tátou na kole. Běžně po škole si dají 20-30 km po okolí, o víkendu i víc. Plus je zapojeny do práce kolem domu a zahrady.
Není hubený, ale nepřijde mi to tak tragické, aby musel na jaře řešit odtučňovaci kuru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.26 16:14
@Anonymní píše: Více

A jak se stravuje? Chtělo by to asi více bílkovin a méně příloh.

• Citovat
  • Upravit
80095
19.9.26 16:16
@Janča6 píše: Více

ale u dětí se BMI počítá jinak než u dospělých, zohlednila jsi to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
811
19.9.26 16:18

I když si ho dáš do dtelsxch BMI tabulek, tak ti iassn vyjde, že má nadváhu. Žádný pořádný sport nedělá, takže to bude spíš tuk. Proto to ta doktorka tolik řeší. Začni pro své dítě něco dělat a přestaň před tím zavírat oči a ničit mu zdraví a v konečném důsledku i život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 16:22

Stravuje se podle mě dobře, doma jíme málo pečiva a skoro nejíme sladké, příloh jí normálně, jí maso, ovoce, zeleninu, bílé jogurty, sýry… Nejí Fast food, nepije energeťáky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.26 16:23
@Hera01 píše: Více

Teď jsem si ho zadala do lazni Bludov a podle nich nadváhu nemá :nevim: Jelikož se jedná o místo, kde řeší dětskou nadváhu a obezitu, budu jim věřit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.26 16:24

Bohužel reklama na Bludov na mě vyjela, až když jsem obnovila diskuzi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10076
19.9.26 16:25

https://vyzivadeti.cz/kalkulacka-bmi/
Podle tabulek dětského BMI vzhledem k věku a výšce nadváhu má (je 90.-97. percentil), já bych se vyšetření nebránila. Pořád lepší řešit teď, když roste než potom v dospělosti.
Na odtučňovací kúru ho nepoženou, provedou vyšetření poměru svaloviny/vody/tělesného tuku a v případě potřeby doporučí vhodný jídelníček a cvičení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 16:25

Tak mu to zkus někdy spočítat, kolik má příjem kalorií a kolik vydává.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.26 16:26

@Hera01 opravdu musí všichni dělat sport? Nemyslím si. Některé děti na sport nejsou. Pohybu má dost, jen nechodí do sportovního kroužku.

• Citovat
  • Upravit
41898
19.9.26 16:35

a myslíš, že pediatrička, která ho i viděla ve spodním prádle, nepozná nadváhu? :think: nebo minimálně možné blížící se prblémy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9906
19.9.26 16:36

Tady bude možná ten problém. Proč nemá žádný návyk na sport. aktivity? Jak jsem psala. Jinak bude vypadat osvalené tělo sportem a jinak povolené, že nic nedělá. Alespoň nějakou sportovní aktivitu, kdyby zařadil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66452
19.9.26 16:44
@Kelsey1 píše: Více

20-30 km denně na kole není sportovní aktivita?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.26 16:45

@Kelsey1 na prvním stupni chodil na sportovni kroužky, ale na druhém stupni už mají jen výkonnostní kroužky a tam ho nikdo nechce, protože je levý jak šavle. Zkoušeli jsme florbal a fotbal a u obou kroužků nám trenéři doporučili, ať se věnuje něčemu jinému.
Sport dělá jen s námi - v létě kolo, koloběžka, v zimě lyže a běžky.
@Keyllah doktorka ho viděla jen v džinech a triku. U nás se na prohlídce nesvléká. Takto oblečeného ho i zvážila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA