Nadváha u dvanáctileté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
5.2.22 09:19
@brisco píše:
Píšu pohrozit. Co já vím, co na koho platí? :nevim:

Hrozit může jak chce, je to jeho povinnost, navíc vymahatelná, tečka. Jestli je matce jedno, jak její dcery vypadají, tak jí takovýhle nesmysl hodnoty určitě nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.22 09:20
@Anonymní píše:
tak podpora to je bohužel to poslední co tam může čekat.. děti si dělají co chtějí, jedí co chtějí… bohužel se s tím musím jenom smířit že to tak prostě… a letos nakoupit zase nový šatník na léto…

A kdyby nebyly cizí a byla by to tvá dcera, kterou jsi porodila? Jak by ses chovala? Co bys jí poradila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
5.2.22 09:21

Tohle je osemetne tema
Na jednu stranu, je to vec rodicu, nemichat se do toho, na druhou stranu takhle vykrmovat dite uz lehce hranici se zanedbavanim pece, nechci to nazvat rovnou tyranim, holka jeste neni morbidne obezni. Puberta ted bude zradna, zacne se zakulacovat a vice nabirat tuky.
Snaha to resit by mela vychazet od otce, at u vas ji lepe, vice sportuje, mozna nejaky sportovni konicek. Moc se toho neda delat, aby se holka nesprajcla a neprestala k vam jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
5.2.22 09:22

Tolerance obezity je u nás strašná viz tahle diskuze. Je dobře že to chceš řešit, ale radu nemám :nevim: mentální anorexie bych se nebála, do té opravdu obézní nepadají (v naprosté většině), to je problém hubených. Jenom, mozzarella opravdu není dietní jídlo, je tučná jak blázen :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
5.2.22 09:23
@brisco píše:
Ano, na jedné straně je strašák mentální anorexie. Ale k té je potřeba i další předpoklady, většinou jsou to inteligentní perfekcionistky, někdy sexuálně zneužívané.
Na druhou stranu obezita v pubertě je obrovský problém, to velké množství tuku naruší hormonální vývoj, a celý život už to zůstane, ikdyž v dospělosti váhu spraví. Potíže se štítnou žlázou, cukrovka, porucha menstruace. Já bych řvala, kdyby mi druhý rodič prznil dítě žrádlem :cert:.
Zakladatelko, co třeba pohrozil neplacením alementů? :think:

Máš pravdu - ve většině příspěvku.
Asi bych to jejich otec měl řešit i oficiálně - psycholog, OSPOD atd.
Hrozit neplacením alimentů by se ale spíš sám dostal do problémů.

Příspěvek upraven 05.02.22 v 09:24

• Citovat
  • Upravit
53518
5.2.22 09:23
@Sisika9 píše:
Tolerance obezity je u nás strašná viz tahle diskuze. Je dobře že to chceš řešit, ale radu nemám :nevim: mentální anorexie bych se nebála, do té opravdu obézní nepadají (v naprosté většině), to je problém hubených. Jenom, mozzarella opravdu není dietní jídlo, je tučná jak blázen :zed:

Jak jsi na to přišla, že jen hubené padají do anorexie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.22 09:28
@Anonymní píše:
Má to smysl? nebo to prostě nemám řešit?
Manžel má z prvního manželství dvě děti… první starší již v pubertě, ta už jezdí jen tak na návštěvy semtam v neděli… má už asi 95kg odhadem.
Mladší 12, včera vážená 67kg :(… má smysl s ní o tom mluvit, uvažovala jsem dát si s ní třeba sázku že do léta shodí 5kg a odměnu třeba 2tis… Nebo to je prostě dítě a my s tím tady doma nic neuděláme… jejich maminka řekla že jsou ve vývinu už před asi 3mi lety a skončili jsme… vloni v létě holka u nás zhubla za prázdiny 3kg na 62, nyní zase zpátky i kus navíc… mě to strašně mrzí. Mladá holka…

A jak se k cele věci staví tatínek té holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.2.22 09:30

Já si rozhodně nemyslím, že pokusit se to nějak řešit a motivovat ke zhubnutí se automaticky rovná jízdence do pekla anorexie. Zdaleka ne každý, kdo zhubnul, přece trpí anorexií…
Té holce samotné to nevadí, jak vypadá a jaká to přináší omezení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.2.22 09:31
@Sisika9 píše:
Tolerance obezity je u nás strašná viz tahle diskuze. Je dobře že to chceš řešit, ale radu nemám :nevim: mentální anorexie bych se nebála, do té opravdu obézní nepadají (v naprosté většině), to je problém hubených. Jenom, mozzarella opravdu není dietní jídlo, je tučná jak blázen :zed:

To ale vůbec není pravda, že do ma padají jen hubení. Ani jedna tu nenapsala, že je to v pořádku, tak nevím, kde vidíš tu toleranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.22 09:33
@Karamba2020 píše:
Já si rozhodně nemyslím, že pokusit se to nějak řešit a motivovat ke zhubnutí se automaticky rovná jízdence do pekla anorexie. Zdaleka ne každý, kdo zhubnul, přece trpí anorexií…

Pokud jí budou předhazovat, že je tlustá a měla by shodit, může přestat jíst. Aby teda nebyla tlustá. Rozhodně bych to nebrala na lehkou váhu a nemyslela si, že to nemůže nastat. Jestli ji doma nechají jíst, co si řekne a nakupují horu sladkostí, v dospělosti na to stejně dojede a může se z ní stát klidně i bulimik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.2.22 09:33
@Karamba2020 píše:

To určitě ne, ale řešení a motivace musí být smysluplná. Vsadit se s holkou o prachy, když ví, že doma to má, jak to má, je pořádný nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
5.2.22 09:34
@Sisika9 píše:

Mas pravdu je tucna, ALE ma to nejakou vyzivovou hodnotu tzn tuky, dostatek bilkovin. V kombinace se zeleninou proc ne.
Vic nez na dietu bych se zamerila na tu vyzivu tela. Proste na jidlo, ktere dava smysl a ne nesmysly, ktere te jen zaplacnou a dal nic.
Jako nesmi ji snist ctvrt kila, ale treba 80g proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
5.2.22 09:35
@Karamba2020 píše:

Ani ja si to nemyslim, jen by se to melo resit trochu smysluplne. Ne ode zdi ke zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
5.2.22 09:37

Zakladatelko, blbé je, že ta tvoje motivace nenaučí to dítě jíst. Spousta a spousta dospělých má problém pochopit příjem a výdej a že, když chtějí hubnout, nemusí pít jen vodu a jíst jen saláty. To malé dítě by to nejspíše uchopilo úplně blbě..

Takže bych spíše byla návodná, pokud bude sama mít zájem. Postupně omezit brambůrky a sladké limonády, prvně třeba jen ob den, ob dva (záleží jak často to ji).. ale závislost na jídle je děsná a cokoliv radikálního povede k tomu, že po zákazu (klidně i jen jejím vnitřním) to nevydrží, pak půjde a prezere se.

Takzee, je třeba ji učit a naučit jak funguje tělo, jídlo, jak se skládá jídelníček tak, aby ji pořád chutnal. Je to docela složitá věda, např. včera jsem viděla na diskuzi s kal tab, paní objevila, že když si nalije do vody stavu, pořád je to obrovský příjem cukru..

• Citovat
  • Upravit
6415
5.2.22 09:40

Vsázet se s ní, jestli zhubne nebo jí to nějak příliš nutit, bych nedoporučovala. Spíš jí ukazuj, že se dá jíst chutně a zdravě a přiměřené porce. Bohuže si myslím, že taky míří k obezitě, pokud doma od mala jí nezdravě a hodně, má obézní sestru i matku, tak v tom prostě žije. Pokud na to přijde sama a bude chtít jíst rozumně, tak jí v tom podporujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí