Nadváha u dvanáctileté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
5.2.22 08:55

Má svoje rodiče, ať si to vyřeší oni. Sázet se s ní je pěkná hloupost, ona asi moc neovlivní co jim matka uvaří a když se kousne, tak to dojde akorát k tomu, že přestane jíst. Chápu, že tě to štve, ale není to tvoje starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 08:57

@prejeta_zaba jj muž je její otec… bereme si ji ob víkend, a pak svátky, prázdniny bývá u nás… o prázdninách měsíc. Je z jiného města… je to 28km odsud. Snažíme se ji tu zdravější stravu, rozumnější…4× denně jídlo.. večeři měla včera mozarelu, šunku a zeleninu ona to tu má u nás ráda, říká vždy at ji udělám „obložený talíř“… joo asi toho prostě moc nezmůžeme jak píšou i ostatní :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.22 08:59
@Melodie91 píše:
Vykasli se na to, zasahnout musi otec, matka a pediatr, pokud rodice nic neresi ani na nalehani doktora, tak je to tezke, ale, i pres tve uslechtile umysly a snahu pomoct, to neni tvoje vec…stejne by u mamy zas jedla stejne..

Otec se x krát pohádal s matkou děti, ale ona to neřeší.. prý bude mít radějí štastné dítě než nešťastné na dietě… nevím co dělá ty holky šťastné… ta starší nemá ani kamarády, jednu holku…žádné přátele nic…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.22 09:00
@Mallorka píše:
Myslíš to s ní dobře, ale ona sama musi chtít. Možná když je u vás, tak dělejte zdravou stravu, pohyb a snad se jí to zalíbí.Jinak já sama mám v dospělosti 168cm/67kg. No, potřebovala bych minimálně 5 sundat, takže si dokážu představit jak holka vypada.

Ona je vysoká, asi 154cm.. ale i tak… vypadá blbě… už nosí oblečení tak L.

• Citovat
  • Upravit
29468
5.2.22 09:03

@inkakřivák pak jí to budou dávat za vinu, až holka skončí na psychiatrii. Znám takových případů více. A to jsou holky hubené, jen začali experimentovat se stravou typu nebudu jíst maso kvůli zvířátkům, ale nevaří si jinou plnohodnotnou stravu. Velmi špatně se z toho potom dostává. Opakované pobyty v psychiatrických léčebnách. Mám jednu příbuznou v širší rodině. Je potřeba to řešit zavčasu, ale s odborníky. A ne před holkou a s holkou. A její manžel musí mít i podporu bývalé manželky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 09:05
@marin píše:
@inkakřivák pak jí to budou dávat za vinu, až holka skončí na psychiatrii. Znám takových případů více. A to jsou holky hubené, jen začali experimentovat se stravou typu nebudu jíst maso kvůli zvířátkům, ale nevaří si jinou plnohodnotnou stravu. Velmi špatně se z toho potom dostává. Opakované pobyty v psychiatrických léčebnách. Mám jednu příbuznou v širší rodině. Je potřeba to řešit zavčasu, ale s odborníky. A ne před holkou a s holkou. A její manžel musí mít i podporu bývalé manželky.

tak podpora to je bohužel to poslední co tam může čekat.. děti si dělají co chtějí, jedí co chtějí… bohužel se s tím musím jenom smířit že to tak prostě… a letos nakoupit zase nový šatník na léto…

• Citovat
  • Upravit
29468
5.2.22 09:07
@Anonymní píše:
Otec se x krát pohádal s matkou děti, ale ona to neřeší.. prý bude mít radějí štastné dítě než nešťastné na dietě… nevím co dělá ty holky šťastné… ta starší nemá ani kamarády, jednu holku…žádné přátele nic…

Možná je problém v hlavě i z rozvodu rodičů. To že nemá kamarády je nutné řešit s odborníkem, tím že zhubne, tak to tento problém stejně nevyřeší. Naopak hodně lidí se upne k tomu, že když zhubnou, tak se rázem vše změní a budou obdivováni a třeba se jim to i podaří, ale pak je to těžká deziluze a přináší to psychické problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 09:09
@marin píše:
Možná je problém v hlavě i z rozvodu rodičů. To že nemá kamarády je nutné řešit s odborníkem, tím že zhubne, tak to tento problém stejně nevyřeší. Naopak hodně lidí se upne k tomu, že když zhubnou, tak se rázem vše změní a budou obdivováni a třeba se jim to i podaří, ale pak je to těžká deziluze a přináší to psychické problémy.

rozvod proběhl už dávno… to měli holky 3 a 7 let… u nich ve třídě jsou všechny holky hubené… ona zahalená v černém celá…

• Citovat
  • Upravit
8435
5.2.22 09:11
@inkakřivák píše:
@marin přesně. Dvanáct let, to je strašné citlivý věk. Stačí pár blbých náznaků a může vypuknout solidní peklo. Co jsem četla, mají už i osmileté pacientky s mentální anorexií.
Mohli by se spíš zkusit domluvit s matkou, vzít si holku do střídačky, kdyby to šlo. A nasadit jiný režim. Výlety, procházky, zeleninu, ovoce, pestrou stravu, občas i tu sladkost, aby holka nenakupovala potajmu nějaké hnusy. Ale to si musí domluvit rodiče.Příspěvek upraven 05.02.22 v 08:54

Ano, na jedné straně je strašák mentální anorexie. Ale k té je potřeba i další předpoklady, většinou jsou to inteligentní perfekcionistky, někdy sexuálně zneužívané.
Na druhou stranu obezita v pubertě je obrovský problém, to velké množství tuku naruší hormonální vývoj, a celý život už to zůstane, ikdyž v dospělosti váhu spraví. Potíže se štítnou žlázou, cukrovka, porucha menstruace. Já bych řvala, kdyby mi druhý rodič prznil dítě žrádlem :cert:.
Zakladatelko, co třeba pohrozil neplacením alementů? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.2.22 09:13
@brisco píše:
Ano, na jedné straně je strašák mentální anorexie. Ale k té je potřeba i další předpoklady, většinou jsou to inteligentní perfekcionistky, někdy sexuálně zneužívané.
Na druhou stranu obezita v pubertě je obrovský problém, to velké množství tuku naruší hormonální vývoj, a celý život už to zůstane, ikdyž v dospělosti váhu spraví. Potíže se štítnou žlázou, cukrovka, porucha menstruace. Já bych řvala, kdyby mi druhý rodič prznil dítě žrádlem :cert:.
Zakladatelko, co třeba pohrozil neplacením alementů? :think:

Twl :mrgreen: tak ho dá k soudu. To je tedy rada :roll: jestli mu vadí, jak matka děti vede, může zažádat o výhradní nebo střídavou péči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29468
5.2.22 09:14
@Anonymní píše:
tak podpora to je bohužel to poslední co tam může čekat.. děti si dělají co chtějí, jedí co chtějí… bohužel se s tím musím jenom smířit že to tak prostě… a letos nakoupit zase nový šatník na léto…

Je to smutné. :,( Ten pobyt by mohl pomoci. Dcera měla jednoho spolužáka, také tam byl, dost zhubl a získal tam správné návyky. Po prázdninách se vrátil jako úplně jiný člověk. A to také předtím neměl kamarády, trochu i problémy se šikanou. Není úplně hubený, to ani nebude, ale takový statný kluk. Ale asi tam rodina spolupracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.2.22 09:15

@inkakřivák proto píšu, že bych neslibovala peníze a řešila s odborníky.
Kamarádka má od dětství problémy s váhou. Nejdříve nadváha, pak obezita. Je jí 30 a je na tom zdravotně velmi špatně. Odbornici sami uznávají, že to je dlouhodobou obezitou.
Oboje je špatné.

• Citovat
  • Upravit
8435
5.2.22 09:17
@terien píše:
Twl :mrgreen: tak ho dá k soudu. To je tedy rada :roll: jestli mu vadí, jak matka děti vede, může zažádat o výhradní nebo střídavou péči

Píšu pohrozit. Co já vím, co na koho platí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29468
5.2.22 09:18
@Anonymní píše:
rozvod proběhl už dávno… to měli holky 3 a 7 let… u nich ve třídě jsou všechny holky hubené… ona zahalená v černém celá…

Moje dcera by chodila celá v černém také, přemluvit jí občas alespoň na jinou barvu je problém. :lol: A to je opravdu hubená. Má nejraději, když na ní všechno visí a nemá to upnuté, takže třeba trička nejlépe o 1-2 velikosti větší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.22 09:18
@Anonymní píše:
Má to smysl? nebo to prostě nemám řešit?
Manžel má z prvního manželství dvě děti… první starší již v pubertě, ta už jezdí jen tak na návštěvy semtam v neděli… má už asi 95kg odhadem.
Mladší 12, včera vážená 67kg :(… má smysl s ní o tom mluvit, uvažovala jsem dát si s ní třeba sázku že do léta shodí 5kg a odměnu třeba 2tis… Nebo to je prostě dítě a my s tím tady doma nic neuděláme… jejich maminka řekla že jsou ve vývinu už před asi 3mi lety a skončili jsme… vloni v létě holka u nás zhubla za prázdiny 3kg na 62, nyní zase zpátky i kus navíc… mě to strašně mrzí. Mladá holka…

Jestli ji máš ráda, nejdi na to přes prachy a ultimáta. U vás bych prostě nepodávala nic, po čem mohla tloustnout, trávila bych volno aktivně. Aby viděla jiny životní styl. Nepředhazovala bych jí, že je kulatější. Aby se nepřeklopila do anorexie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí