Nadváha u dvanáctileté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13113
5.2.22 17:44
@Russet píše:
Měl by agitovat otec, ale ona je asi ta, kdo nakupuje a vaří. Ona to může ovlivnit a být prostě jen rádce, pokud o to bude holka stát.

No tak tohle je jednoznačně věc otce… Přijde mi hrozný to, že on rezignoval… Čili svoji nepohodu mezi ním a biomatkou vyměnil za svůj klid a špatný životní styl dcer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.22 17:45
@Magical-eyes píše:
No tak tohle je jednoznačně věc otce… Přijde mi hrozný to, že on rezignoval… Čili svoji nepohodu mezi ním a biomatkou vyměnil za svůj klid a špatný životní styl dcer…

Je to smutný, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79782
5.2.22 18:30
@Anonymní píše:
Mluvila jsem s ní ted… tak nějak normálně jsme si popovídali. začali jsme u její segry… je to tam smutné… prý jen je doma, má jednu kámošku… ale vidí se málo.. jinak prý ta starší jen polehává doma, spí a čte nebo je na mobilu… nechodí ven… v létě jedou někam na dovču s matkou, prý už starší říkala že bude jen na chatě zalezla na mobilu… holka začala že nechce být jako ona, že chce i zhubnout ale neví jak.. nemůžeme jí vzít k odborníkovi, to by zhoršílo zase situaci..jejich matka prostě jako by byla proti hubnutí… prostě je to ok a chlap má držet hubu… :(… mluvila jsem s ní že má normálně hlavně jíst… vyprávěla mi že kuchařka dávala ve škole všem 3 bram. knedlíky a že se podívala na ní a jí dala 4… :( že to tak nechce… říkala ji at snídá i to mussli s jogurtem, nebo banán a bilý jogurt ona to má ráda.. že do školy bud chleba s něčím, nebo ovoce… pak oběd škola, pak svačinka nějaká i to jablko třeba, nebo jogurt, nebo zelenina… a pak večeře… nepít sladké, ji voda ani čaj nevadí. Popovídali jsme si pěkně myslím, říkala jsem ji že hlavně nesmí přestat jíst, tak to se smála že to fakt nee… že by chtěla zhubnout ale jídlo má ráda :D. Jezdí tady, tak to bychom zase poznali kdyby se něco dělo, jakože anorexie nebo tak… to se dá uhlídat si myslím… uvidím zda jí, zda nehubne moc.

Upřímně anorexie se uhlídat nedá. Kdo zažil, ten ví, kdo nezažil, ten má dost naivní představy. Vůbec netušíš, jak chytře to ty holky dělají. Mají i své stránky, tam si radí, jak podvádět rodiče i lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.22 18:39
@Luboš P píše:
Zajímalo by mne, jakého odborníka radíte přibrat. Zakladatelka píše, že ta dívka u nich o prázdninách zchodila 3 kg, tedy zakladatelka ani nevlastní dcera problém nemají. Jediný problém je podle mne v tom, že tu dívku po většinu roku stravuje její matka (a ani s ní nedělá nějaké tělesné aktivity) a vypadá to, že ji matka stravuje tak, protože chce, že by to lépe neuměla nevíme, ale tady jde především o to celkově snížit množství, což zase není taková věda. Tedy odborník na zdravou výživu je tady na nic. A třeba odborník psychiatr? Pro koho? Ta 12 letá nezajídá nějaký stres nebo trauma, když u otce vydrží nežrat.

Ona nemusí zajídat stres. Viděl si mladé, co si nosí ze školy? Brambůrky a hranolky. Energeťáky. Stačí nic nedělat a po o se dojíst hranolkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 19:31
@Magical-eyes píše:
No tak tohle je jednoznačně věc otce… Přijde mi hrozný to, že on rezignoval… Čili svoji nepohodu mezi ním a biomatkou vyměnil za svůj klid a špatný životní styl dcer…

Tak zase rezignoval.. to jsem asi blbě napsala.. on se hádal s jejich matkou mockrát… volal té lékařce, snažili jsme se jim v neděli balit zeleninu, šunky, jogurty, tvarohy… nevím prostě at mají zdravější jídlo doma… ale bylo to k ničemu vše. Už i před 2,5 roky dokonce byli domluvené nebo zažádané u pojištovny lázně hubnoucí, byli jsme na endikrinologií s nima… starší tehdy zhubla u nás 4 kg za 14 dní o prázdninách, jsem jim fakt hlídala jídelniček dle rady lékařky… a pak volala že do lázni nechce, že zhubnout jde i bez lázni tehdy z 67 na 63kg… ale od té doby má o asi 30kg navíce. Ty lázně a lkékař byl na popud té starší, že chce hubnout, že to chce řešit… a pak najednou otočka a nic… prý ji to tehdy rozmluvila matka, že zhubnout může i bez lázní a že tam ji budou jen brokolicí krmit..místo aby to podpořila tak to tedhy uplně posralala… a pak už nešlo tak nějak nic dělat. řeší se to už pár let vše… je to smutné a asi neřešitelné… chlap už nemá co udělat… asi si je měl vzít do péče když byli malinké, ale to by musel právniky a nevím co… a děti nechtěli nikdy…tam to mají free žádné pravidla, povinnosti… nic. Tu uklizejí, pomáhají, jedí 4× denně… procházky, hory, výlety…

• Citovat
  • Upravit
13113
5.2.22 19:42

Už se tím netrap :kytka:…holt až dostanou rozum, tak s tím budou mít o dost víc práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.22 19:50
@Anonymní píše:
Tak zase rezignoval.. to jsem asi blbě napsala.. on se hádal s jejich matkou mockrát… volal té lékařce, snažili jsme se jim v neděli balit zeleninu, šunky, jogurty, tvarohy… nevím prostě at mají zdravější jídlo doma… ale bylo to k ničemu vše. Už i před 2,5 roky dokonce byli domluvené nebo zažádané u pojištovny lázně hubnoucí, byli jsme na endikrinologií s nima… starší tehdy zhubla u nás 4 kg za 14 dní o prázdninách, jsem jim fakt hlídala jídelniček dle rady lékařky… a pak volala že do lázni nechce, že zhubnout jde i bez lázni tehdy z 67 na 63kg… ale od té doby má o asi 30kg navíce. Ty lázně a lkékař byl na popud té starší, že chce hubnout, že to chce řešit… a pak najednou otočka a nic… prý ji to tehdy rozmluvila matka, že zhubnout může i bez lázní a že tam ji budou jen brokolicí krmit..místo aby to podpořila tak to tedhy uplně posralala… a pak už nešlo tak nějak nic dělat. řeší se to už pár let vše… je to smutné a asi neřešitelné… chlap už nemá co udělat… asi si je měl vzít do péče když byli malinké, ale to by musel právniky a nevím co… a děti nechtěli nikdy…tam to mají free žádné pravidla, povinnosti… nic. Tu uklizejí, pomáhají, jedí 4× denně… procházky, hory, výlety…

Boj s větrnými mlýny. Někdy prostě už nejde udělat víc. U nás se tím trápím očividně jen já. A manžel. Ale taky už začínáme rezignovat. Samozřejmě ne tak, že bychom se přizpůsobili režimu a jídlu otce. Ale neustále to řešit, nutit, přesvědčovat, vysvětlovat je strašně únavné a neúměrná námaha, stres, zklamání..Syn má navíc Adhd, takže nakonec to vypadá tak, že s ním je jen stres a nervy a to není dobře. Nemůžu ho krmit jako husu. Až bude mít zájem a vůli, ví co má dělat.
O léčebně jsem uvažovala. Ale vzhledem k tomu, že ho po týdnu vrátili ze ŠVP, nevím co by si s ním počali měsíc.

• Citovat
  • Upravit
43028
7.2.22 10:11

Dvanactka neovlivni mnozstvi a složení doma vařeného jídla, ale sama by si mohla dát a hlídat limity na cukrovinky a sladké nápoje. Co začít tím. Sladké při vůbec a sladkosti a chipsy 1× týdne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 10:14
@Pudloslava píše:
Dvanactka neovlivni mnozstvi a složení doma vařeného jídla, ale sama by si mohla dát a hlídat limity na cukrovinky a sladké nápoje. Co začít tím. Sladké při vůbec a sladkosti a chipsy 1× týdne?

tak na obědy chodí do školy (to ji platíme my s mužem) a říkal ajsem ji že stačí jak začne že nebude pít sladké vody, jíst sladkosti a chipsy… no záleží na ní… její matka kraááá. va… a včera u nás byla její starší sestra… bylo mi z toho fakt smutno.. těch 100kg už bude mít… :( k pláči to je…

• Citovat
  • Upravit
32866
7.2.22 11:02
@Anonymní píše:
tak na obědy chodí do školy (to ji platíme my s mužem) a říkal ajsem ji že stačí jak začne že nebude pít sladké vody, jíst sladkosti a chipsy… no záleží na ní… její matka kraááá. va… a včera u nás byla její starší sestra… bylo mi z toho fakt smutno.. těch 100kg už bude mít… :( k pláči to je…

Bohužel s tím se nic nedá dělat.
Já jsem do exmanžela hučela horem dolem, doktorka, on sám to viděl, vnímal, já sama jsem jedla a vařila zdravě (pro malé děti, ale manžel jedl většinu dne jinde, takže ty víkendy to taky fakt nezachránily)..měl na 185cm skoro 140kg. Nezabralo nic. Až rozvod. To pak shodil rychle 30kg. Co jí nevím, asi moc dobře ne, z toho co říkají děti, ale začal cvičit, chodit do posilovny, a ten úbytek si udržel, tak už to tak hrozné není. Ale nic vnějšího ho nikdy nepřimělo k tomu, aby změnil životní styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 12:29
@andelka83 píše:
Bohužel s tím se nic nedá dělat.
Já jsem do exmanžela hučela horem dolem, doktorka, on sám to viděl, vnímal, já sama jsem jedla a vařila zdravě (pro malé děti, ale manžel jedl většinu dne jinde, takže ty víkendy to taky fakt nezachránily)..měl na 185cm skoro 140kg. Nezabralo nic. Až rozvod. To pak shodil rychle 30kg. Co jí nevím, asi moc dobře ne, z toho co říkají děti, ale začal cvičit, chodit do posilovny, a ten úbytek si udržel, tak už to tak hrozné není. Ale nic vnějšího ho nikdy nepřimělo k tomu, aby změnil životní styl.

Jooo a to je dospělý chlap zodpovědný sám za sebe.. tu se podepsala matka na dětech… ta starší že jen sedí doma, spí a je na mobilu..žádné kámošky…nebo jednu holku. Má jít od záři na střední..vysoké ambice..prý na průmyslovku, já nevěřím že to zvládne, ale dejme tomu… každopádně tam nezapadne a bude fakt ještě větší chudák. Je mi jich líto… :(((((

• Citovat
  • Upravit
32866
7.2.22 12:36
@Anonymní píše:
Jooo a to je dospělý chlap zodpovědný sám za sebe.. tu se podepsala matka na dětech… ta starší že jen sedí doma, spí a je na mobilu..žádné kámošky…nebo jednu holku. Má jít od záři na střední..vysoké ambice..prý na průmyslovku, já nevěřím že to zvládne, ale dejme tomu… každopádně tam nezapadne a bude fakt ještě větší chudák. Je mi jich líto… :(((((

On se mi ten dospělý chlap ale podepisuje na dětech úplně stejně, jako u vás ta matka. Je to boj prostě :zed:
On ne každý musí být extrovert. Není divné, že nemá moc kamarádek, že leží a je na mobilu. To je dneska bohužel každý druhý adolescent.
Já jsem taky měla nadváhu na SŠ, ale je fakt, že ne moc. Ono to zas není takový problém, někdy se člověk na SŠ začne chovat jinak, má si s ostatními co říct, když dělají stejný obor, dostane se mezi jiné lidi..a pochybuju, že tam s nadváhou bude sama. A třeba se i její přístup časem změní. Už je velká a musí chtít i sama.
A uvidíte jestli na to má. Určitě se budou přihlášky ještě řešit..co na to třeba třídní? Ptal se manžel? Já jsem po 1 ročníku měnila školu. Teda jakoby směrem nahoru, ale dolů to jde taky. Když jí to nepůjde, půjde na učňák..Zas se z toho tolik nemusíte hroutit. Někdy mají rodiče přehnané představy o tom, na co dítě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.22 12:45
@andelka83 píše:
On se mi ten dospělý chlap ale podepisuje na dětech úplně stejně, jako u vás ta matka. Je to boj prostě :zed:
On ne každý musí být extrovert. Není divné, že nemá moc kamarádek, že leží a je na mobilu. To je dneska bohužel každý druhý adolescent.
Já jsem taky měla nadváhu na SŠ, ale je fakt, že ne moc. Ono to zas není takový problém, někdy se člověk na SŠ začne chovat jinak, má si s ostatními co říct, když dělají stejný obor, dostane se mezi jiné lidi..a pochybuju, že tam s nadváhou bude sama. A třeba se i její přístup časem změní. Už je velká a musí chtít i sama.
A uvidíte jestli na to má. Určitě se budou přihlášky ještě řešit..co na to třeba třídní? Ptal se manžel? Já jsem po 1 ročníku měnila školu. Teda jakoby směrem nahoru, ale dolů to jde taky. Když jí to nepůjde, půjde na učňák..Zas se z toho tolik nemusíte hroutit. Někdy mají rodiče přehnané představy o tom, na co dítě má.

Ono neni jen ta tlustota ale celý její vzhled všechno špatně.. děravé strašně široké rifle… ty tlusté kolena… fakt to nebylo pěkné… nějaká šílená mikina, a zmalovaná fakt hodně… makeup, černé oči… a nemá jen nadvahu, tohle je už fakt obezita a docela velká, je hrozně moc tlustá. jak říkám cca 100kg na 165-167cm. A myslím že kamarády nemá spíše pro jak vypadá, hold dneska to děti řeší…viděla jsem foto její třídy, holku spíše hubené, štíhle… jedna lehce oplácana, ale nic extremního. Dneska mi ukazovala kamarádka fotku její dcery z gymplu holky všechny vysloveně hubené.. příjde mi ty tlusté děti jsou spíše z nižší sociální sféry (samozřejmě ne jen, i z bohatších rodin jsou tlusté) většina ale tlustých, obezních děti mi příjde že je více z té sociální nižší třídy… a takové děti prostě nejdou na průmyslovku… její matka tvrdí, že ona je strašně chytrá a už se nemusí učit a na škollu se dostane. Vysvědčení měla ted na pololetí více 2, pár 1. Není to nejhorší, ale ta škola je dost slabá, co já viděla a za jakou slohovku dostala 1-2. Nedělá ani ty cermat testy.. věří že ji stačí co se naučila na škole… její matka ji v tom jen podporuje… A ona opravdu nedělá nic jiného než ze školy domů, mobil, spí… škola, a domů…

• Citovat
  • Upravit
13955
7.2.22 12:59
@Anonymní píše:
Ono neni jen ta tlustota ale celý její vzhled všechno špatně.. děravé strašně široké rifle… ty tlusté kolena… fakt to nebylo pěkné… nějaká šílená mikina, a zmalovaná fakt hodně… makeup, černé oči… a nemá jen nadvahu, tohle je už fakt obezita a docela velká, je hrozně moc tlustá. jak říkám cca 100kg na 165-167cm. A myslím že kamarády nemá spíše pro jak vypadá, hold dneska to děti řeší…viděla jsem foto její třídy, holku spíše hubené, štíhle… jedna lehce oplácana, ale nic extremního. Dneska mi ukazovala kamarádka fotku její dcery z gymplu holky všechny vysloveně hubené.. příjde mi ty tlusté děti jsou spíše z nižší sociální sféry (samozřejmě ne jen, i z bohatších rodin jsou tlusté) většina ale tlustých, obezních děti mi příjde že je více z té sociální nižší třídy… a takové děti prostě nejdou na průmyslovku… její matka tvrdí, že ona je strašně chytrá a už se nemusí učit a na škollu se dostane. Vysvědčení měla ted na pololetí více 2, pár 1. Není to nejhorší, ale ta škola je dost slabá, co já viděla a za jakou slohovku dostala 1-2. Nedělá ani ty cermat testy.. věří že ji stačí co se naučila na škole… její matka ji v tom jen podporuje… A ona opravdu nedělá nic jiného než ze školy domů, mobil, spí… škola, a domů…

Hele ale zase… roztrhané džíny, vytahaná mikina a silné líčení se dnes nosí. Tedy mladé holky to nosí. Akorát na obézní to prostě vypadá blbě… Zas chápu, že chce nosit to co se jí líbí a co se nosí. Hloupé je, že obézní se na to oblíkání musej zaměřit 2× tolik a nosit to co jim sedí a lichotí. To ona ještě nechápe a asi ani neví, že s tlustými koleny „nemůže“ nosit děravé džíny a pytloidní mikinu. Vypadá v tom ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
7.2.22 13:00
@Anonymní píše:
Ono neni jen ta tlustota ale celý její vzhled všechno špatně.. děravé strašně široké rifle… ty tlusté kolena… fakt to nebylo pěkné… nějaká šílená mikina, a zmalovaná fakt hodně… makeup, černé oči… a nemá jen nadvahu, tohle je už fakt obezita a docela velká, je hrozně moc tlustá. jak říkám cca 100kg na 165-167cm. A myslím že kamarády nemá spíše pro jak vypadá, hold dneska to děti řeší…viděla jsem foto její třídy, holku spíše hubené, štíhle… jedna lehce oplácana, ale nic extremního. Dneska mi ukazovala kamarádka fotku její dcery z gymplu holky všechny vysloveně hubené.. příjde mi ty tlusté děti jsou spíše z nižší sociální sféry (samozřejmě ne jen, i z bohatších rodin jsou tlusté) většina ale tlustých, obezních děti mi příjde že je více z té sociální nižší třídy… a takové děti prostě nejdou na průmyslovku… její matka tvrdí, že ona je strašně chytrá a už se nemusí učit a na škollu se dostane. Vysvědčení měla ted na pololetí více 2, pár 1. Není to nejhorší, ale ta škola je dost slabá, co já viděla a za jakou slohovku dostala 1-2. Nedělá ani ty cermat testy.. věří že ji stačí co se naučila na škole… její matka ji v tom jen podporuje… A ona opravdu nedělá nic jiného než ze školy domů, mobil, spí… škola, a domů…

Ten první odstavec neřeš, jak chodí oblečená, namalovaná..to je její věc, a může se to změnit, dneska je dovolené všechno, tak co.
100kg na 165 je hodně, to jo. Já mám na necelých 160 teď 70 kg a taky je to hodně. V tomto věku jsem měla kolem 60 a bylo to akorát, ne každý je a může být hubený, ani to nemusí chtít (já třeba se snažím dostat na 60-63 a níž nechci, nebyla bych to já a ani se mi to nelíbí a manželovi taky ne).
Je fakt, že ty ZŠ jsou různé. A pak se to projeví v 1 ročníku. Já jsem se taky nemusela učit v podstatě, na ZŠ pár dvojek, ale na gymplu to bylo už jiné kafe. Tak uvidí až tam bude. Jestli jí to bude stačit, nebo bude muset máknout. A hlavně jestli se tam dostane.
Jinak teda myslím, že o sociálním prostředí to úplně být nemusí. Jo a taky ty holky, co jsou dneska hubené, takové taky nemusí být za dalších x let. Viděla jsem to mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí