Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím znovu o radu
Chceme si pořídit nadzemní bazén, a konkrétně tento:
http://www.bazenyshop.cz/…race-6m3-hod
máte ho někdo? Zajímá mě, kolik místa potřebuji kolem něj na ty „podpěry“, a jestli jste spokojení
děkuji předem za všechny příspěvky ![]()
A já bych poprosila o radu co dát do bazénu místo chemie která se prodává, máme exém, tak nechci chemií. Děkuji
@Daša 2 píše:
A já bych poprosila o radu co dát do bazénu místo chemie která se prodává, máme exém, tak nechci chemií. Děkuji
No, tak to leda doufat, že se voda nezkazí a bude stačit filtrování. Ani chlorovou tabletu nemůžete mít??? Úprava pH je základ, bez toho ta voda prostě nevydrží
Kdybyste vychemili a třeba den dali zákaz do vody, taky špatně???
@Daša 2 nevim, jaky mate bazen, my normalne v zemi vetsi a davame pouze bazenovou sul, zadnou chemii.
Meli jsme nekolik let a uprimne uz bych do toho nesla. Radeji bych koupila plastovou Tampu a vzdy ji na sezonu vytahla a po sezone slozila, ale tohle je s prominutim voser nejvetsi. Je lepsi zainvestovat a poridit si bud bazen do zeme nebo bazen sezonni skladaci. Protoze v pomeru cena/vykon je tohle akorat zrout litru, poradne se nevycisti a bez protiproudu si clovek ani nezaplave…
Inko pac zrovna kopeme bazen do zeme a sousedka, chodici sem to vedet nemusi.
Já vím, že je chemie důležitá, ale něco se mi zdá, že existuje nějaká sůl nebo co to je, že ji nahradí, tak nevím. ![]()
@Daša 2 píše:
chlorinator - pripevni se to k filtraci a mas pak mirne slanou vodu, ale z vlastni zkusenosti nevim, protoze nam zatim staci a vyhovuje chlor
@Aishenka no to bude asi ono, kde se to dá koupit? Např. OBI? A prosímtě jak se to přesně jmenuje. Díky
@Hanka1 píše:
chlorinator - pripevni se to k filtraci a mas pak mirne slanou vodu, ale z vlastni zkusenosti nevim, protoze nam zatim staci a vyhovuje chlor
někdo dává skalici modrou… Vyzkoušeno nemám.
Mmch deti jsou taky atopici a chlor jim nevadí, chce to vyzkoušet, množství do domácích bazénu je menší než na veřejné koupaliště, navic si jej sama hlidas a muzete chlorovat mene. Samotným filtrovanim nevím jestli voda vydrží, nekteré nečistoty, rasy a pod filtrovat nejdou, nebo jsou tak drobné ze je filtrace nezachyti.
@Ankili píše:
někdo dává skalici modrou… Vyzkoušeno nemám.
Mmch deti jsou taky atopici a chlor jim nevadí, chce to vyzkoušet, množství do domácích bazénu je menší než na veřejné koupaliště, navic si jej sama hlidas a muzete chlorovat mene. Samotným filtrovanim nevím jestli voda vydrží, nekteré nečistoty, rasy a pod filtrovat nejdou, nebo jsou tak drobné ze je filtrace nezachyti.
nam taky vyhovuje chlor, jen kdyz deti nebyly doma a v bazenu pri tricitkach nikdo nebyl tak nam zezelenala, takze tam poustim alespon plavajiciho zralucka, aby se hybala voda, kdyz uz tam ja nechci vlezt…
Jinak podle mne piskova filtrace ProStar4 prijde, ze staci do maximalne 15 kubiku. My ji mame na 15 kubikovou Tampu a filtruje dobre…a je fakt, ze od te doby dlouhovlase deti maji peska s hratky na morske panny, protoze pak to ja taham z filtru… ![]()
@Daša 2 kupujeme pytle v hornbachu, myslím se to jmenuje bazénová sůl, stačí se tam zeptat. Jen si nejsem jistá, jestli k tomu nepotřebuješ mít i určitý typ filtru, já myslím, že jsme za to připláceli, nejsem si jistá (o tohle se komplet stará partner, já se jen koupu) ![]()
Tak jsem si o tom přečetla a měla bys mít solnizační jednotku, nevím, jestli se Vám to vyplatí, u malého bazénu asi ne.
Daša 2 píše:
Do vody nějakou chemii dát musíš, jinak se ti zkazí a uvědom si že chemie je všechno i ta sůl, jak ti tady radí.
Zkus se podívat po UV lampě, zapojí se do rozvodu a při filtrování se všechno ničí UV zářením, takže se dá chemie dost omezit.
A pak bych začal tím chlorem, co tak vím, tak to vadí nakonec málo komu a pokud by vím to vadilo, tak bych přešel na bezchlorovou chemii na bázi kyslíku, prodává se běžně v obchodech a nebo v nějaké chemičce sehnat peroxid vodíku, vyjde to pak docela levně.
My používáme SAVO, což už je v posledních pár letech taky bez chloru a je to v pohodě.
@Daša 2 není zač. jak tu píše pán níže, i ta solmizační jednotka převede tu sůl na dezinfekční chlór. Ovšem tato slaná voda se doporučuje právě když mají lidé problémy s ekzémy (sousedův syn má a tato voda mu naprosto vyhovuje).