Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny diskutující, dotaz řadím pod „zdravotní potíže dospělých“ i když se o nějakou extra potíž (asi) nejedná.
Je to měsíc, co jsem začala s hubnutím. Podotýkám, že u obezitologa, takže jsem sledovaná a nejedu na vlastní pěst žádnou drastickou nesmyslnou dietu, jídelníček mám od lékaře a nutriční sestry, hlady netrpím, jím vše, za měsíc mám dole cca 5 kilo, nevím přesně. Nevím, jestli to má souvislost, ale zaskočila mě menstruace… Vždy jsem ji měla dost silnou, a teď? Skoro nic, za dnešek by mi stačily tak 2 vložky (pokud bych neměnila častěji pro svůj dobrý pocit „čistoty“) Dřív jsem měla tampón Super Plus tak na 2 - 3 hodiny…
Máte zkušenost a mám tyto dvě věci - hubnutí a MS dávat do souvislosti? Mám tu změnu nějak řešit anebo si užívat, že mám konečně „nenáročnou“ menstruaci? Díky moc za odpovědi.
Já bych řekla, že to souvisí a dobře slabá nebo žádná menstruace taky není.
Já jsem zhubla za poslední rok 10 Kg, neměla jsem nijak extra nadváhu, ale prostě teď se cítím líp. A s menstruací mi to nic neudělalo…
Myslím, že hubnutí menstruaci ovlivňuje- dřív ženy méně jedly, víc se hýbaly a měly menstruaci párkrát za život.