Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A co ti řekli doktoři? Já teda nechci strašit, ale máma byla týden v nemocnici - nepustí tě dokud si poprvé nedojdeš na „velkou“, pak ještě dva týdny doma trpěla, když stojíš, tak to hrozně tlačí. Určitě dostaneš léky na bolest. No ale nechci děsit, máma je no jak to napsat a neurazit
trošku hysterka a hypochondr? Hlavně každý má práh bolesti jinde..
Po operaci v teto oblasti to boli hodne, ale treba u nas davame hodne infuzi s analgetiky+injekce opiatu. a pousti cca 3.-4. den po operaci. zalezi jak se budes citit
@blueberryx píše:
Po operaci v teto oblasti to boli hodne, ale treba u nas davame hodne infuzi s analgetiky+injekce opiatu. a pousti cca 3.-4. den po operaci. zalezi jak se budes citit
Díky a můžu se ještě zeptat, mám si sebou vzít nějaké vložky, nebo dostanu? Mám strach, jak to bude s těma lékama na bolest, kamarádka teď byla na operaci s ledvinama a prý jí hodně dlouho nechtěli nic dát, že šetří, tak jestli si sebou nemám koupit nějaké léky ![]()
A tu novou, Longovu metodu ti nanabízeli? Tam je doba rekonvalescence mnohem kratší?
Tak tam je probém v tom, že to plně hradí jen VZP, částečně OZP, další pojišťovny to nehradí vůbec, takže záleží u které jsi pojišťovny, ale co jsem četla reakce, tak si to pacienti chválili.
Píšou řešení klasickou hemeroidektomií+sec. Baron. Nerozumím tomu.
@Ha-ni píše:
A tu novou, Longovu metodu ti nanabízeli? Tam je doba rekonvalescence mnohem kratší?
longovu metodu musim rict ze asi taky neznam ![]()
Byla jsem na ligaci hemoroidů téměř před dvěmi měsíci, také sec. baron..k tomu mi ještě dělali divulzi konečníku(násilné roztažení-asi tam špatně viděli..
)dali mi jen tři gumičky. nastoupila jsem den před a pustili mě několik hodin po, nechtěli, ale byla jsem domluvená s proktologem-operatérem, že kvůli dětem nemůžu zůstat dlouho, nenechala jsem si ani dát analgetika(to by mě jinak pustili až druhý den),ale jak tu bylo psáno, pustí tě až po stolici, ale tu já měla asi 2nebo 3hod po zákroku…no, ale bolí to nestkutečně, doktor říkal, že to po pár dnech odezní, ale měla jsem silné bolesti ještě docela dlouho, bolela mě i chůze…ale někdy i v klidu…ale já mám nízký práh bolestivosti(vnímám bolest hodně),ale zase jsem četla horory na kolonoskopii a ta mě zase moc nebolela…
a co se týče zlepšení, tak to u mě nebylo žádné…
pořád mě to zlobí, doktor mi na kontrole řekl:no tak co, tak to uděláme znova(asi tam měli dát těch gumiček víc…´)já říkám to určitě, vždyť to strašně bolelo..on na ale vy jste nechtěla analgetika…no jo, ale doma mi stejně paralen ani ibalgin nepomáhaly…toť moje zkušenost…o té longově metodě jsem také četla, ale prý je nejúčinější ten baron(říkal doktor),ale známej byl na laseru a má klid, ale ten stojí x tisíc… ![]()
Příspěvek upraven 28.05.13 v 09:45
Máma na tom byla třicet let po porodu neměla prý čas
no je pravda, že dokud si nedošla na velkou tak jí nepustili, ale jinak žádné ukrutné bolesti neměla a normálně fungovala. Mně to čeká asi taky čekám až děti povyrostou snad nebudu čekat taky třicet let ![]()
@Blanka S píše:
Máma na tom byla třicet let po porodu neměla prý časno je pravda, že dokud si nedošla na velkou tak jí nepustili, ale jinak žádné ukrutné bolesti neměla a normálně fungovala. Mně to čeká asi taky čekám až děti povyrostou snad nebudu čekat taky třicet let
Taky jsem čekala, už mi to chtěli dělat před rokem a půl, ale z toho jsem se vykecala, nic mě nějak exstra nebolelo, zato teď
Takže se mám na co těšit, mám taky hrozně nízký práh bolestivosti. Nastupuju v pondělí, v úterý operace a ve čvrtek eventuelně domů, tak doufám že to dám, akorát nevím s tím bobkem no. Chodím i normálně jednou týdně, před tím mě vypláchnou yalem a po té hladovce tam nevím jestli zesebe něco dostanu, nehledě na to, že tam nebudu čtyři dny kouřit, normálně chodím na velkou po kávě a po cigárku, jinak mi to nejde ![]()
A ještě chodí se po tom třeba po 14 dnech na nějaké stehy, nebo se to vztřebá?
Gumičky vypadnou samy, chodí se jen na kontrolu, ale mě doktor ani neprohlížel, což mě pak docela naštvalo, protože jsem ze dozvěděla, že známé ty gumičky odpadly dřív než měly a nesplnily účel…takže se obávám jestli to tak není i u mě… ![]()
Nastupuji na operaci s hemeroidy.Ve zprávě se píše smíšené hemeroidální uzly v GC č.4,6,8,11,1 reponibilní gr.1,2.Může mi to tu prosím někdo přetlumočit? Operace bude probíhat v celkové narkoze.Za jak dlouho po operaci jste byly v pořádku(relativně),že jste se mohly věnovat dětem, nějak normálně fungovat? Manžel bude týden mít očra s dětma, ale hned po mém příjezdu z nemocnice půjde do práce, tak by mě zajímalo jestli už budu trochu schopná, nebo to bude ještě špatné