Náhled do ženské duše

5
30.3.24 16:41

Nahled do zenske duse

Navedl me sem google a evidentne to tady docela zije.
Dostal jsem se do takovy docela d…ni situace a nejak si s ni nevim rady. S par kamosema jsem to probral, ale docela bych uvital zenskej nazor na vec.
Mam dlouholetou partnerku, 8lete dite a vycapnul jsem ji pri nevere. Dlouho kecala, dokonce ze me paradoxne delala magora s tim, ze bych se mel lecit a nakonec jsem ji chytre pritlacil a dosto z ni dost na to, abych ji mohl poslat kam podle me patri.
Nicmene to s ditetem neni tak jednoduche, tak jsem se snazil pochopit jeji pohnutky. Rika, ze proste nevi, co se ji vlastne stalo v hlave, sex s nim probehnul jen parkrat a prej mnohem horsi nez doma (jasne, taky bych ho nevychvaloval, jsem realista) a ze prej hledala jen ten pocit, ze jeste muze nekoho sbalit. Otevrene rika, vsechno s nim okamzite ukonci atp. Nicmene to jak jsem to z ni musel lamat me strasi celkem v hlave a nepripada mi realny, ze bych prekonal pocit, ze me posilala na psycharnu a pritom se nekde pelesila. Dokazu si predstavit, ze bych ji podvedl, ale tezko bych to delal, kdyz bych vedel, ze se tim brutalne trapi. Muj zaver je, ze proste nechce prijit o super domaci bydlo. Ma uplne vsechno co chce, hodne makam, ale vzdycky jsem se ji venoval, nemusela chodit do prace atp. Kdyz si vymyslela prodlouzenej vikend na Maledivach, tak ho mela, kdyz misto Audi BMW, tak jsem ji ho taky dopral. Proste na takovyho druhyho vola uz nenarazi (mozna pred deseti lety).
A ted k otazce, jak to mam cist? S klukama to vidime na tri moznosti:

1. poslat ji nekam (nemit dite, tak je to automatika!!!), ale sam jsem z rozvedeneho vztahu a hlavne citlivejsi segra se tim docela trapila a rikam si, ze ego je fajn, ale naka zodpovednost vuci diteti je na miste. Nakonec se to mohlo stat i mne, parkrat nejake myslenky byly)
  2. Nastolit system naproste kontroly a omezovani jeji svobody. Jenze mi to prijde za hranou, nejsem typ na spiclovani a sam bych z toho nemel radost
  3. Jeden kamos rika, ser na to. Proste si delej co chces ty a mas svobodu. Doma trosku pritvrdis, holt nepojede k mori za rok 8×, ale jen trikrat a ty si muzes najit mladsi milenku atp.
  4. Nastavit si volnej vztah, ale to mi zase pripada, ze se to muze zvrhnout v zavody, kdo toho vic ojede a stesti z toho zadny nebude

Zajimal by me uprimnej nazor z zenske strany. Stejne mi to vychazi, ze bych jo mel poslat nekam. Kam jit ma, prachy bych ji taky posilal slusny, ale bojim se, jak si nastavime vychovu atp.
Za me je zasadni jeji divnej pristup. Cele to bagatelizuje, prej to skoro nic nebylo a tvari se, ze nikoho jinyho snad ani nemilovala. Sex kazdej den, driv tak 3× do tejdne a skoro me pobizi, at ji to teda oplatim a jsem dobrej…

No babo rad, zde na foru doslova :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
287
30.3.24 16:56

Situace je to nepříjemná. To zcela jistě. Ale víš co mě fascinuje? Že v těch scénářích není nic jako „Promluvit si s ní“.

Vyřešit pocity na obou stranách, motiv, možná východiska…

K napsaným scénářům ale:

1. Jediný rozumný z těch 4
2. Nebuď magor. To přece není normální.
3. V čem bys pak byl lepší než ona?
4. Na to musí souhlasit obě strany a pokud ti to není přirozený, trápil by ses.

Za mě komunikace. Pokud nebude zájem a nebo to nikam nepovede, pak bod číslo 1.

Drž se.

Příspěvek upraven 30.03.24 v 16:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
30.3.24 16:56

Předně je důležité neřešit vztah, nebo dítě ale sebe. Máte ji rád? Stýsklo by se vám po ní? Milujete se s ní rád? Umíte si představit, že budete teď sám a shánět jinou ženu? Nikdo si nemůže být jistý, že ho partner nepodvádí - a taky se s tím nikdo (normální) nechlubí, proto zatloukala. Jasně, že sex má více podob, i pro ženy, může to být jen zábava, adrenalin, ale doma to může klapat. Takže ona vás i může mít stále ráda, nicméně o ni nejde, každý musí začít od sebe. Častokrát se stává, že podvedení muži mají pocit (jsou tlačeni okolím), že ženu musí poslat pryč, přestože o ni sami stojí, zkrátka si nechtějí připadad blbě, chtějí být zásadoví muži. Ale to je hloupost, ublížíte tím akorát sobě, pokud o ni stojíte. Uvědomte si, že nikdy nemůžete vědět, co ten druhý dělá, co si opravdu myslí, tudíž nemá cenu se tím zabývat. Žijte tak, abyste byl spokojen vy. Pokud tu ženu nechcete, z různých důvodů, běžte od sebe, děti potřebují šťastné a klidné rodiče, ať už u sebe, nebo zvlášť, žádné násilné držení nefunkčního vztahu (se 100% kontrolou věrnosti a podobně!) rozhodně nejde dohromady s harmonickým dětstvím. Děti jsou chytřejší, než vypadají, poznají, že na ně rodiče idylku jen hrajou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
30.3.24 16:58

5. Ak nie si troll - tak si fakt naivný. Rozchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
30.3.24 16:59

@AnGo123 Ta poslední věta… Tesat do kamene. Nikdy bych nezůstával v nefunkčním vztahu jen kvůli dítěti. Dítě je právě to první, kvůli kterému bych vztah ukončil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
30.3.24 17:13

Jako nemuset chodit do práce a mít všechno na co vzpomenu, bych se asi za chvíli zbláznila :think: Určitě bych z nudy taky vymýšlela chujoviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.3.24 17:14

To yakuba:
To bylo samo to prvni, co jsem delal a do tedka se o tom bavime. Ale k vysledkum to moc nevede, mam pocit, ze si jede svoje. Dela z toho, ze se prece nic tak strasnyho nestalo, ze snad nejsem dite. Bylo to poprvy a nic to pro ni neznamenalo.
Jinak na co se ptas neumim zodpovedet, s..e me, ze mi opakovane lhala a vlastne jen rekla, co jsem vedel stopro. Kdyby mi aspon rekla neco navic, tak bych ji mohl vic verit…

Jinak vidim, ze jsem hroznej sprostak, kazdej post musim prepisovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.3.24 17:17
@AnGo123 píše: Více

Rozumne nazory, vlastne ve vsem. Ale neni to takova sranda si to v palici prenastavit, kdyz vim, ze mi kecala nekolikrat do obliceje a jeste se mi smala, ze jsem nemocnej na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
30.3.24 17:17

@Mr.Nick To upřímně nevypadá dobře.. Někdo kdo se zachoval jako puberťák tě bude osočovat z toho, že jsi dítě?

Někdo tady přede mnou psal o tom, jak to s ní ty sám cítíš a vidíš. Promysli to. Musíš dát hlavně na sebe v tuhle chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
30.3.24 17:55

Připadá mi z tvého popisu, že mezi sebou ani žádný vztah nemáte a máte to založené na sexu. Jednak proto, co píšeš ty - máš několik variant jak se zachovat, ale není tam nic o tom, jak to cítíš ty, jestli s ní chceš zůstat, jestli a jaké tam byli mezi vámi problémy, jakým způsobem fungujete. Z toho popisu na mě čiší to, že máte prachy, máte dítě a tak nějak si jedete ten život bez nějakého hlubšího smyslu vztahu.

Co se týče tvé partnerky, tak pro mě je to nepochopitelné tehdy, když mám s někým opravdový vztah, tak proč bych ho měla podvádět. Ale jo, určitě jsou takové ženy. Alarmující na tom je, že to vlastně bagatelizuje a je jí jedno, jestli ti ublížila, nebo možná ví, že ti neublížila, protože mezi vámi žádný hlubší vztah není.

Necítím z toho důvěru, lásku, jen materiálno (co chtěla, to měla) a ani z tebe nevnímám, že by tě nějak ranila, nějakou důvěru, spíš řešíš to ego. Za mě - nemá tě ráda a nemyslím si, že ji máš rád ty. Znám ze svého okolí takové vztahy, většinou jsou to spojení labilní a manipulativní osobnost plus emočně plochý člověk. Například jedna známá vyrůstala bez matky a biologického otce s macechou, která ji nesnesla, takže ta je naprosto porouchaná a snaží se si k sobě připoutat lidi manipulacemi, které jsou tak za hranou, že má novou kamarádku co měsíc, svého partnera podvádí. Její partner je zase emočně plochý macho, který jí neumí dát najevo lásku, jen je dobrý, protože umí sehnat prachy. Do toho mají syna, ten je naprosto psychicky mimo, protože ho jeho matka slovně neustále napadá: já tě mám tak ráda a ty děláš tohle, já se o tebe tak starám a ty potom tohle - to dítě je už teď psychicky totálně labilní, ještě jak je svědkem denních hádek svých rodičů.

Tak si asi zkus představit, jak se cítí to vaše dítě. Nevím, jak to u vás probíhá. Zkus se do něj vcítit, do reality a podle toho se rozhoduj. Ne podle rad svých kámošů. A chovej se jako rodič, připadáš mi hodně nevyzrálý a ta tvoje na tom bude dost podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 18:00

Poslat ji někam, její přístup je jak od koko*ky, ale i bez tohohle přístupu bych ji poslala někam. Na stridavku mas nárok vždycky, pokud se neodstehujes někam daleko.

• Citovat
  • Upravit
34473
30.3.24 18:01

Držet to jen kvůli dítěti nemá smysl. Jestli víš, že vztah pro tebe prakticky skončil, pošli ji do háje nebo si dělej co chceš s tím, že ji materiálně zabezpečíš a budete fungovat jen jako rodiče. Ale pochybuju, že to ona dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
30.3.24 18:20
@Mr.Nick píše: Více

Nemiluješ ji ani ty ani ona tebe. Je to pragmatický vztah, založený na majetku, prachách, sexu, možná vzhledu??? U tebe je to teď uražené ego, žádná bolest, lítost, utrpení tam není. Z její strany není upřímná lítost a snaha o pokoru a omluvu.
Myslím si, že když to ukončíte, najdete si zas podobné typy a situace se bude opakovat. Být vámi, tak spolu zůstanu z těch pragmatických důvodů. Jestli ti to pomůže, tak ji lehce skřípni a hlídej, jí to třeba bude imponovat a chvilku bude sekat latinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.3.24 18:22
@Lissima píše: Více

Husta analyza. :)
Ale takhle to neni, jen se mi po te brutal zrade nechce psat o lasce atp. Jeste o Vanocich jsem mel pocit, ze ziju sen a ze to ani nemuze bejt pravda. Fakt idylka, otevrenost ve vsem, desna legrace doma, samo naka hadka kvuli kravine typu nezavrenej dekl od zachoda. Ale spoustu lasky ze vsech stran. Ale po tyhle zrade po me moc nechtejte, abych se tady vypisoval ze svej citu k ni, kdyz bych ji nejradeji vyhodil na ulici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
30.3.24 18:25

@Mr.Nic
Ať jde do háje. Bydleni blizko sebe a společnou péči o dítko. Pokud je nekdo nevěrný jen tak, jeho vec i následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí