Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtela bych znát váš názor. Co když má muž vasektomii a žena bere antikoncepci. Muž nechce používat kondom, proto navrhne, že se půjdou společně nechat otestovat na pohlavní choroby, odběr z krve. Myslíte, že potom je sex bezpečný i bez kondomu?
Krev je málo, chtěla bych stěr aspoň základní kapavka/chlamydie/trichomonas (ideálně větší škálu). Z krve pak HIV, žloutenky, syfilis. Krev pak ideálně po měsíci (aspoň) opakovat…
Pokud má vasektomii, antikoncepce už třeba není. U testů na pohlavní choroby je ten problém, že se nákaza projevuje až s odstupem. Abyste měla stoporcentní jistotu musel by na test a pak abstinovat pár týdnů a potom na druhý test… Což se nikomu nechce (a druhému nikdy nemůžete věřit, že byl hodný). Buď to musíte risknout, nebo odložit kondom až v monogamním vztahu po těch dvou kolečkách testování.
Vy fakt nového partnera posíláte na testy na pohlavní choroby? Po mně kdyby to někdo chtěl, tak se napřed budu týden divit, pak se urazim a pošlu ho do háje. První, co by mě napadlo, je to, že nějakou chorobu má asi on, nebo měl, nebo kdo ví, s kým kdy spal.. protože běžně a bezduvodne lidi takto podle mě nepřemýšlí. Nikdy jsem to nezažila, nikdy mě to nenapadlo, nikdy jsem neměla potřebu to řešit… asi ziju v jiným světě.
@Midaku píše: Více
A něco co souvisí s dotazem a ne s honěním vlastního ega by tam nebylo?
a nevím kde píšu že jde o mně
asi v tom jiném vesmíru umíte číst mezi řádky
@Mikca2002 píše: Více
To nebola odpoveď s honením ega. Nemusíš byť ofenzívna, lebo nevieš, ako sa prenášajú pohlavné choroby. Ja tvoju otázku hodnotím za hlúpu.
@Lumerika píše: Více
Tak proč na ni odpovídat?
aha - aby sis honila ego.
@Mikca2002 píše: VíceÁno, keď ťa kompromitujem s tým, že nevieš, ako sa prenášajú pohlavné choroby, tak si honím ego. Zlatíčko, ty vôbec nese.xuj, lebo možno ten tvoj porodí mimozemšťana.