Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Na pauzy ve vztahu nevěřím, to problémy nevyřeší.
@arinecka píše: Více
Chápu že jediný řešení je po pauze si sednout a říct si narovinu co a jak. To víme tak nějak oba.
@arinecka píše: Více
Teď úplně osobně ne. Něco jsme si málo řekli na dálku a nevím, myslím, že úplně přijít o to nechce. Kontakt nějaký je, já to trošku omezila, abych si taky odpočinula, ale stýská se nám oběma.
Pauza může zafungovat, ale nepočítejte s tím, že se z toho vztahu vyklube nějaká velká láska, je to spíš čas, při kterém se přijde na to, že ta druhá polovička je lepší, než nic. Což není málo, ale taky to není moc.
@AnGo123 píše: Více
Nebo lepší než kdokoliv jiný? Třeba si na to nějak přijde.
@Anonymní píše: Více
Kdyby to mělo znamenat „lepší, než kdokoli jiný“, tak by ta pauza musela být ale hodně dlouhá, na další dva, tři vztahy, než byste teda usoudili že „z toho, co jsem měl“ jste vy dva ta nejelšpí možnost. Ale to pořád není ta příslovečná velká láska, stále jen nejlepší z dostupné nabídky… Což není špatné, ale není to dvakrát romantické.
@AnGo123 píše: Více
Takovéto rádoby „pauzy“ mě potkávají celkem často. Dá se říct, že tahle je ta nejmírumilovnější nebo jak to říct. Protože si tak nějak píšeme a ještě se nám i stýská oběma nejspíš, vypadá to. Tak uvidíme jak to dopadne. Kéž by to byl jen zkrat.
Na pauzy nevěřím. Ale třeba 14 dní max. měsíc bez sebe, abychom si v sobě srovnali, co se děje, co chceme a nechceme, zamysleli se, kde je problém.. to by fungovat mohlo. Během této pauzy bych ale chtěla být bez kontaktu, jinak to podle mne postrádá smysl.
Pokud potřebujete pauzu, tak to prostě neni ono. Jasně, že si chybíte, když jste na sebe zvyklý. Ale s někym, s kym buduješ vážnej vztah, tak pauzu nepotřebuješ. Vše se snad řeší komunikací. U některých bývalých vztahů došlo na pauzu a prostě, protože tam bylo vždycky něco špatně. Je mi 33, s manželem jsme 8 let a myšlenka na pauzu mne nenapadla ani jednou. Takže za mě - pauzy jsou shit a oddálení nezbytného konce.
Pokud pauza, tak spíš formou dovolené. Někde, kde vypadnes z běžného stereotypu a máš na přemýšlení.
Na pauzy v běžném vztahu nevěřím. Problémy byste si měli být schopni vyříkát za pochodu. Nebo si umět dát v životě prostor každý sám pro sebe.
Pomohla. K rozchodu.
A i podle okolí mám dojem, že pauza je akorát takový předstupeň pro ty, co se nedokážou rozejít rovnou.
To je ten co neví jestli tě ještě miluje, a chybí mu jiskra?
Dobrý den, chci se zeptat jestli tu někomu pomohla pauza ve vztahu, pokud ano, čím jste se řídili a případně čemu se během ní vyvarovat? Jak dlouho trvala? Co když se oběma lidem začne pak trochu stýskat? Vrátily se vaše problémy zpět? Pročistil se tím nějak u vás vzduch?
Moc děkuji za vstřícné rady a zkušenosti od vás.