Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak my ctyri nestydlivi jsme si hrozne uzili rimske lazne, na Adama a Evu v bazene to bylo fakt prijemne. Stydliva dcera do toho nesla. Do sauny chodime bezne i s detma, Tam se nejak zvladne ochladit i ta stydliva, vzdycky se nakonec docka, ze u bazenku je prazdno.
@Jahudka82 já teda dětem velmi brzy schovávala i vršek, buď plavky vcelku nebo kalhotky a UV triko nebo dvojdílné plavky uzyreba od 3,5let…doma jsme v koupelně klidně všichni, ale ve verejnem prostoru nevystavovat nahaté nenechávám…a nechápu, že někdo nechá běhat v dětských vodních parcích třeba 8 až 9 lété kluky nahaté, dceři tehdy vyšla hlava jim přesně k rozkroku 🫣 do sauny chodím ráda, i nahatá, ale před našimi se před tátou hodně stydím, před mamkou mi to je jedno…
@blabla01 píše: Více
1. Zase jsi to celé „přizpůsobila“ své realitě. Nikdo tam nepsal, že máš kompletně svlékat deváťáka. Stejně tak, když máš 2 syny, kteří se před rebou nestydí, zcela jistě registruješ rozdíly.
2. Jak vysvětlíš, že tři roky zpátky jste z nahoty nedělali "drama' a najednou je to tabu?
@Havlova píše: Více
se změnou nicku přišla i změna příběhu?
je to lucenka, ta si vymyslí cokoli, jen aby mohla být v opozici a morálně na výši ![]()
@Hobitka píše: Více
Já do sauny jedině privátní jen s manželem, kde jsme sami, veřejný nějak nemusím. Párkrát jsme byli v nějakém větším wellness centru, kde jsem byla v prostěradle a teda hodně jsem řešila, jak se osprchovat, aby mě nikdo neviděl. A taky nemusím vidět všechno já. Některý pánové si s tím hlavu tedy nedělali… Já vím, že v sauně je to jiný, ale když pak vidíš pár tak 80+ jít nahý do bazénku, to nechceš…
@Anonymní píše: Více
No na 1 brouzdališti kdysi u známých, když jsme s nima byli na výletě, bylo nahaté i cca 10leté. Ještě mělo dlouhé vlasy, jemné dívčí rysy a vypadalo jako holčička s pindíkem. Pár let zpět, některý rodiče asi fakt nemají soudnost. Vždyť může kdokoliv to dítě vyfotit mobilem, ani se toho nevšimneš. Nebo je i sami vyfotí, ne třeba úplně nahý, ale i v plavkách to stačí a pověsí na fcb
Jedna známá kdysi dala na fb fotku s holými zadky dětí a děsně se divila, že ji blokli, vždyť tam přece nebylo nic vidět
![]()
@Jahudka82 Mne to prave prijde fajn videt ostatni lidi, a navic nikde neziskam tolik sebevedomi zdarma jako v saune
. Ted si pripadam jako voyager. Ale ne, ja toho totiz v saune moc nevidim, mam 8 dioptrii a chodim tam bez bryli, tak ty kontury nejsou moc ostre
.