Nahota před puberťáky

196
6.6.26 14:59

nahota před puberťáky

Diskuze v jiném tématu mě přivedla k zamyšlení, co je a ještě není normální chování v rodině.
Zhruba od nástupu dítěte na druhý stupeň mi přijde normální, že před ním nechodíme nazí a ani dítě před námi. Stejně tak dítěti nelezeme do koupelny, když tam je a ono tam neleze nám.
Ale v jiné diskuzi se píše, že by rodiče měli kontrolovat ještě ve 14 letech intimní partie svého dítěte a není problém, když matka projde před takhle starým dítětem nahá. Jsem jediná, komu to přijde úplně mimo? Nedovedu si představit, že by mi ve 14 do koupelny vlezl otec a jeho by to naštěstí ani nenapadlo, matka tam někdy vlezla a bylo mi to hodně nepříjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36179
6.6.26 15:26

Nechodím už asi od 9 a když už musím vlézt do koupelny tak klepu. Mám teda holku a samotné jí to vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21932
6.6.26 15:27

Mam 17. letou dceru a uplne normalne vlezem do koupelny, kdyz se tam jedna nebo druha sprchuje. Stejne tak nemam problem, se pred ni prevleknout, ani ona prede mnou. Jeji otec ji samozrejme do koupelny neleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12392
6.6.26 15:30

Souhlasím, ale každá rodina to má jinak. Příznivci naturismu a nudismu naopak mohou vychovávat svý děti tak, že nahota je přirozená a netřeba se stydět. Vzpomněl jsem si na film Vrať se do hrobu a chmelovou brigádu, kde byly holky ve sprchách, a kluci je za voknem šmírovali.

Kontrolovat ve 14 intimní partie je blbost. To byla diskuze, kde nepřicházela puberta, ne? V rodině se má dodržovat intimita a soukromí, to souhlasím. Ale pak je střední škola, tábory, kde to dítě/puberták nebude ve sprše samo. A bude si muset zvyknout, že ve sprše může být dívka s ostatníma holkama a chlapec zase s klukama.

Takže v rodině určitě, ale pokud se chceš bavit o nahotě obecně, můžou nastat v životě situace, kdy se teenager bude muset učit být nahý v kolektivu.

Mé intimní partie vidělo docela dost lidí, třeba pan školník, když mě dával na střední na záchod, takže já to mám hozený jinak. Když jsi na vozíčku, tak se nesmíš stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12392
6.6.26 15:33
@Eemii píše: Více

To je dobrá pointa. Ještě to jde, když je to stejné pohlaví. Pročpak jsou dámské a mužské sprchy? Obvykle není takový šok vidět stejné pohlaví jako to opačné (Viky, ty máš ale péro!).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
6.6.26 16:52

Vedlejší diskuzi jsem nečetla, budu si muset dohledat. Celkově mi nepřijde vhodné, aby rodiče nebo dospívající děti chodili jeden před druhým nazí, ale jak si to ta rodina nastaví je jejich věc.
Co mě ale zaskočilo, že by ve 14 letech měli rodiče kontrolovat dětem intimní partie?? 8o Jako co by měli kontrolovat? Jestli je holka ještě panna? 8o To snad není myšleno vážně… :roll:

Příspěvek upraven 06.06.26 v 16:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.6.26 16:54
@Yasmina21 píše: Více

Tam šlo o kluka, přirozený rozvoj pohlavních znaků.

• Citovat
  • Upravit
12392
6.6.26 16:54

Ne, to byl kluk, a jestli už se projevuje puberta, vypadal na svůj věk moc dětsky, maminka měla obavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
6.6.26 16:55
@Velryba černá píše: Více

Aha. Děkuju za upřesnění. No i tak… Budu si muset diskuzi dohledat. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.6.26 16:56

Tak on to opravdu může být problém.

• Citovat
  • Upravit
12392
6.6.26 16:56
@Velryba černá píše: Více

Oblíkni se, Rybano :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6465
6.6.26 16:57

Syna jsem nahého viděla před několika lety, teď mu je 19. Vůbec si nevzpomínám, někdy na základce. Chodí v trenkách vždy. Mě třeba viděl omylem, když jsem proběhla z koupelny a zrovna šel na wc. Nechodím doma nahá ani když jsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196

Tam jde o to, že zakladatelka porovnává i tím i partie svého 14 letého syna s jeho mladším bratrem a má strach, jestli je vše v pořádku.
A ženě se to tam teď do absurdna, že se má i takhle staré dítě svlékat před rodiči, aby se odhalily možné vpichy od drog :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66338

Navíc Lucena tvrdila, že nikdy nevidí syna ani v tílku nebo v plavkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22214
6.6.26 17:00
@blabla01 píše: Více

Protože – jak je, milá Lucenko, tvým dobrým zvykem – opět nesmyslně překrucuješ, co bylo napsáno a v jakých souvislostech, přikládám rovnou odkaz na diskuzi, aby si ostatní mohli o tvých blábolech udělat představu sami.

https://www.emimino.cz/…erta-567874/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect