Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@El-Brno píše:
Já bych to neřešila, máte náhradníky, tak by vám mohl vyjít vsříct. navíc smlouva už není platná, tzn. bydlíte v bytě bez právního důvodu, takže neplatí žádná tříměsíční výpovědní lhůta. zkuste se s ním normálně domluvit, určitě ho znáte z nás tady nejlíp a víte, jak moc je rozumný. navíc, co by z toho měl vás teda vypakovat hned, když mu pravidelně platíte, navíc jste mu sehnali náhradu, co by si víc mohl přát
Smlouva je platná i nadále, pokud je nájemce před vypršením smlouvy neupozornil, že se mají vystěhovat… takže je to, jako by stále platila za předchozích podmínek a obnovuje se na dobu původně sjednanou, takže jestli byla na půl roku, tak zase na půl roku… jinak co není ve smlouvě výslovně uvedené, to se bere za platné podle občanského zákoníku… takže to, že to není ve smlouvě, neznamená, že neplatí…
@Regina Hero píše:
Smlouva je platná i nadále, pokud je nájemce před vypršením smlouvy neupozornil, že se mají vystěhovat… takže je to, jako by stále platila za předchozích podmínek a obnovuje se na dobu původně sjednanou, takže jestli byla na půl roku, tak zase na půl roku… jinak co není ve smlouvě výslovně uvedené, to se bere za platné podle občanského zákoníku… takže to, že to není ve smlouvě, neznamená, že neplatí…
Tohle už neplatí od roku 2006! A předpokládám, že to najdeš v odkazu od EL-brno
@mag jj, přesně je tam i ten rok, kterým jsem si nebyla jistá
teda, toto letí, tipla bych tak 2-3 roky zpátky ![]()
@mag Díky za upozornění… tohle napsali švagrové v odpovědi z nějaké bezplatné právní poradny, tak jsme to vzali jako pravdu… bylo to letos před prázdninami… a ještě tady tím mystifikuji i ostatní…
@El-Brno píše:
@mag jj, přesně je tam i ten rok, kterým jsem si nebyla jistáteda, toto letí, tipla bych tak 2-3 roky zpátky
Já dělala ten rok státnice a novelu se poctivě šprtala ![]()
Počkej, kdy jsem to vlastně státnicovala já?
tak jsem se musela jít kouknut a taky 2006, ježiš toto letí, to snad ani není možný…
ale konečně si to datum zapamatuju, na rok maturity bych se teda musela taky kouknout, naštěstí teď už to budu umět jednoduše odvodit ![]()
A nevíte někdo, jestli může být v nájemný smlouvě, nájem O,– kč, když se jedná o barák rodiny a smlouvu potřebuji? Dík
@Links23 píše:
A nevíte někdo, jestli může být v nájemný smlouvě, nájem O,– kč, když se jedná o barák rodiny a smlouvu potřebuji? Dík
smlouva o bezplatném užívání bytu? nebo za symbolickou korunu ![]()
Ahoj, obnovuji téma, mám dotaz. Bydlíme už dva a půl roku v podnájmu. Smlouvu máme na rok (přes realitku) a je tam napsáno, že se automaticky prodlužuje za stejných podmínek na stejnou dobu. Nikdo nic nezměnil. Ale tady čtu, že se podle zákona neprodlužuje? Co je na tom pravdy? Navíc máme 3měsíční výpovědní lhůtu a chceme se stěhovat. Vedle nás je totiž bar, my máme roční dcerku a s barem jsou už delší dobu problémy (noční rušení klidu). Už na to nemáme nervy. Teď nám jeden známý nabízí podnájem v jiné části města. Nebude nám ale čekat 3 měsíce, než se přestěhujem. A my nemáme na to, abysme platili 3 měsíce 2 nájmy. Snad jsem to napsala srozumitelně
Ty 3 měsíce jsou na prd. Protože na druhou stranu taky nemůžeme říct majitelce, že se za 3 měsíce odstěhujeme a co když za ty 3 měsíce zrovna nebude žádná nabídka…
Ahoj, my ted resili neco podobneho. nakonec jsme v unoru sehnali byt od dubna, takze brezen ok, a na duben jsme se domluvili, ze si necha kauci, a pak uz ok.nebo kdyz je to pres realitku, tak nejlepsi by bylo, kdyby makler nekoho rychle sehnal.nas to od dubna zkousi, to bysme pak dostali i tu kauci z5.nebo krajni reseni, mozna mate ve smlouve, ze v pripade nezaplaceni najmu vas za 2 tydny muze vystehovat, my to tam mame.tak proste neplatit, a nechat se vystehovat. mozna je tam pokuta, nevim, ale urco mensi nez 3 mesicni najmy ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, když se sepisuje nájemní smlouva a jsou dva majitelé bytu (tedy spolumajitelé - každý z jedné poloviny) Musím tuto smlouvu sepsat s oběma, jde mi o to, že jeden majitel je v současné době v zahraničí a jen tak se nevrátí.
Stačí podpis jednoho - jedná se o běžné hospodaření se společnou věcí.
No a co když ten druhý majitel s nájmem nebude souhlasit?
Pokud jsi s ním nemluvila a neviděla ho
.
U ohřívání mléka jsem se zamyslela a pokud je tam stejný podíl, musí být souhlas obou, resp. většiny, leda by jeden byl většinový vlastník.
Ať ten druhý napíše plnou moc na uzavření nájemní smlouvy pro druhého spoluvlastníka.
Příspěvek upraven 19.08.13 v 21:01