Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stačí podpis jednoho - jedná se o běžné hospodaření se společnou věcí.
No a co když ten druhý majitel s nájmem nebude souhlasit?
Pokud jsi s ním nemluvila a neviděla ho
.
U ohřívání mléka jsem se zamyslela a pokud je tam stejný podíl, musí být souhlas obou, resp. většiny, leda by jeden byl většinový vlastník.
Ať ten druhý napíše plnou moc na uzavření nájemní smlouvy pro druhého spoluvlastníka.
Příspěvek upraven 19.08.13 v 21:01
Já myslím, že potřebuješ souhlas obou… Teď jsem se stěhovala a zjišťovala jsem to a ve smlouvě museli být uvedeni všichni vlastníci bytu a i podepsaní.
@kamkakamka ani kdyby poslala ze zahraničí plnou moc pro druhého spolumajitele? že to za ní může podepsat?
Tak to fakt netuším…Ale myslím, že by to mohlo jít. Hodně info je na netu, takže bych se snažila najít to tam. ![]()
Ahoj,
chceme si pronajmout jeden byt, „majitel“ nám poslal návrh smlouvy, no, takovou smlouvu jsem ještě neviděla. Potřebovala bych poradit. Má tam dozorčí doložku, můžu požadovat aby ji odstranil? Pak tam má napsáno že pokud bude dluh na nájmu delší než 15 dní smlouva zaniká. Takže to znamená že dostaneme 3 měsíční výpovědní lhůtu která je tam psaná? Nemělo by to být že po třech nezaplacených měsících se dává výpověd? (ne že by jsme měli v plánu neplatit ale člověk nikdy neví…) Celá smlouva je nějak zkomolená ale todle je tak nějak jediný co se mi tam nezdá.
Hoj řešila jsem to také a máme ve smlouvě že pokud budete dlužit výpovědní lhůta je 14 dní jinak klasika 3 měsíce neplacení je hrubé porušení smlouvy a údajně na to má nárok zamaž v malování údaje a pošli to mrkneme na to
Zdravím..bydlím v nájemním bytě… problém zpočívánení v tom, už mi odešla druhá nová prapčka… první pračka bouchla myslela jsem že je to mojí chybou.. před dvouma měsícema jsem si koupila novou za 5000kč a dnes mi bouchla znova už jí nenastartuji.. mám nerva.. proto se ptám je možné požadovat náhradu škody po vlastníkovy bytu.. zásuvky mi někdy jdou a někdy né…
Prvně bych ji dala na reklamaci aby ti řekli co s ní je… mě taky vypadává el. docela často ale nikdy mi nic nebouchlo ![]()
Musela bys mit dukaz, ze je to vinou elektroinstalace. Takze pozvat si nejakeho odbornika a pocitat s tim, ze totez udela i protistrana.
@ncc1701 píše:
Musela bys mit dukaz, ze je to vinou elektroinstalace. Takze pozvat si nejakeho odbornika a pocitat s tim, ze totez udela i protistrana.
jj stím počítám.. jde o to že mě dokonce v kuchyni zásuvky nejdou nědky ano někdy né…
No a ještě ta otázka zaplatí mě teda po prokázání že je je to vina elekřiny tu pračku…