Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych po určitých zkušenostech do ojeteho už nesla (hlavně z áček), protože stejně tak aspoň dvacet tisíc do každého auta ještě narves. My koupili za 220 tisíc nové Sandero a spokojenost. Když se něco po**re tak je v záruce a ještě má havarijní pojištění ![]()
A nemáš nějakýho kamaráda nebo chlapa z rodiny co se v autech aspoň trochu vyzná? Hlavně neber nic z Aček.
Zkusenost ma asi plno lidi. Chce to hlavne dobre vybrat to auto. Ten uved je pak druhotna vec. Preplatite jak v bance, tak v bazaru. Ale radsi bych si bral v bance. Nebo primo treba skofin apod. Nic pres essox apod. firmy.
V téhle bramborové džungli, kde gauner a podvodník má daleko větší práva, než slušný, poctivý člověk, je koupě ojetiny velikým dobrodružstvím a leckdy i velmi drahým. Pozdější reklamace jsou k smíchu, právníci, uplacení autobazary se Ti vysmějí, neboť ví, že málokdo má na drahé soudní spory. A proto-pečlivě vybírej a hlavně ne sama. Důležité je vědět, co asi tak chceš a v jaké cenové relaci.Je dobré nechat si bokem tak cca 20% kupní ceny na servis, většinou je třeba. Pokud budeš i na provoz sama, možná by bylo dobré podívat se po Toyotě, třeba Corolla nebo větší Avensis s benzinovými motory, naftu raději ne. A pokud bys dosáhla cenově na novou Dacii, neboj se jí a nedej se odradit komentáři socka a pod. Němci se za ní také nestydí.
@Anonymní píše:
Ahojte všem ve spolek,
měla bych takové docela nesmrtelné téma, a to auta a jejich nákup popř. financování. Bohužel musím řešit já, protože jsme mmntálně bez chlapa… Auto teď ale bohužel potřebuju vyměnit, problém jsou trochu finance…, ale nechci zase úplně nějakej šrot, ale pěkný a hlavně bezpečný auto. Koukala jsem, že úvěr na auto přímo v autobazaru je někde lepší jak půjčka v bance, nicméně nerada bych naletěla. Nemáte někdo zkušenost?
Já teď kupovala nové auto, resp. jsem chtěla jedno konkrétní. Své jsem dala protiúčtem, část mi dali rodiče a část si půjčila v bance jako neúčelový úvěr. Auto je hned od začátku moje. Na leasing bych ho nechtěla. S výběrem ti holt musí nekdo pomoct. Já věděla cca půl roku, že tohle auto bude k dispozici, znám jedineho řidiče i veškerou historii. Sama bych do výběru nešla
@Nicole 1234 píše:
Já bych po určitých zkušenostech do ojeteho už nesla (hlavně z áček), protože stejně tak aspoň dvacet tisíc do každého auta ještě narves. My koupili za 220 tisíc nové Sandero a spokojenost. Když se něco po**re tak je v záruce a ještě má havarijní pojištění
No, ja mam auto za 35tis, takze i když neco narvu do oprav, tak se na cenu cos do toho dala ty nikdy nedostanu… A jeste tam nejspis budu mit lepsi vybavu. A za dobu zivotnosti tveho si budu moct poridit pripadne dalsi.
@j.a.n.i1 píše:
No, ja mam auto za 35tis, takze i když neco narvu do oprav, tak se na cenu cos do toho dala ty nikdy nedostanu… A jeste tam nejspis budu mit lepsi vybavu. A za dobu zivotnosti tveho si budu moct poridit pripadne dalsi.
To je ve finále každého věc, ale já radši obetuji nějakou (pro mě) zbytečnou výbavu než abych se klepala kdy se to auto zase rozsype. Před tím jsem měla taky ojetinu a i když po prvnim majiteli, kterého jsem znala, tak pravidelně jednou měsíčně mě to auto nechalo někde viset.
@Nicole 1234
Není nad nové auto. Žádné opravy atd. Mám 13 let stare auto a zatím jedna menší oprava. Prý několik let ještě vydrží. Až doslouží, opět půjdu do úplně nového, mě taky stačí úplně základní výbava.
@Nicole 1234 píše:
To je ve finále každého věc, ale já radši obetuji nějakou (pro mě) zbytečnou výbavu než abych se klepala kdy se to auto zase rozsype. Před tím jsem měla taky ojetinu a i když po prvnim majiteli, kterého jsem znala, tak pravidelně jednou měsíčně mě to auto nechalo někde viset.
Nové auto za 220 000,– nemá ani motor, natož nějakou výbavu, kterou by člověk mohl obětovat jako zbytečnou.
@Mahidevran píše:
@Nicole 1234
Není nad nové auto. Žádné opravy atd. Mám 13 let stare auto a zatím jedna menší oprava. Prý několik let ještě vydrží. Až doslouží, opět půjdu do úplně nového, mě taky stačí úplně základní výbava.
Taky jsem měla nové auto. Teď teda nemám nové, ale zas mám velmi luxusní a reprezentativní auto v plné palbě. Nabídka, která se neodmítá. Nebýt této koupě, šla bych zřejmě zas do nového. I když, jak se říká, cena mnohonásobně klesne ještě dřív než vyjedeš ze salonu. Nicméně já auta miluju a potrpím si na ně, tak bych do žádné stare šunky nešla.
Předloni jsem kupovala devět let starý auto. Naschvál jsem si vybrala takový, kde je co nejmíň elektroniky. Rok to bylo v pohodě a pak to začalo. Zrovna dneska jsem ho opět přivezla ze servisu.
Brala jsem si na něj půjčku, kde splácím 2 tisíce měsíčně. Ale loni jsem za opravy dala dalších 24 tisíc. Takže auto půjde z baráku a nejspíš půjdu do úplně novýho. Radši budu splácet o dva tisíce měsíčně víc a budu v klidu než řešit, že musím zaplatit třeba 15 tisíc za opravu (jak se mi to stalo loni).
Napřed bych poradila si dát dohromady jak budeš auto používat. V jaké frekvenci a na jaké cesty. Pokud jde o auto na okruhy do 50km a bude to sekundární auto, pak bych volila nějaké malé ojeté. Pokud je to auto s kterým budete jezdit po evropě nebo k práci, pak bych zkusila nové. Co se týká financování tak mě se líbí už prověřená možnost největšího autobazaru, viz z jejich stránek:
Reprezentativní příklad: Cena: 180 000 Kč. Akontace: 50 %, tj. 90 000 Kč. Doba trvání úvěru: 12 měsíců. Měsíční splátka: 7 500 Kč. Celková výše spotřebitelského úvěru: 90 000 Kč. Celková částka splatná spotřebitelem: 90 800 Kč (splátka x počet splátek). Úroková sazba: 0% p. a. RPSN: 1,64% p. a. Sjednání pojištění není podmínkou získání úvěru. Akci není možné kombinovat s jinými současně běžícími akcemi a slevami, platí do odvolání a není možné ji nárokovat zpětně.
@Mahidevran píše:
@Nicole 1234
Tak to je opravdu kouzelné auto že 13 let absolutně v pohodě. To už ale bude možná neprodejné po tolika letech. Dost se dělá to že lidé prodávají do bazaru po 5ti letech..
Ahojte všem ve spolek,
měla bych takové docela nesmrtelné téma, a to auta a jejich nákup popř. financování. Bohužel musím řešit já, protože jsme mmntálně bez chlapa… Auto teď ale bohužel potřebuju vyměnit, problém jsou trochu finance…, ale nechci zase úplně nějakej šrot, ale pěkný a hlavně bezpečný auto. Koukala jsem, že úvěr na auto přímo v autobazaru je někde lepší jak půjčka v bance, nicméně nerada bych naletěla. Nemáte někdo zkušenost?