Nakupování na ebay

Marry11
23.6.10 09:28

Nakupování na ebay

Nemá někdo zkušenosti s nakupováním přes ebay?Zaregistrovala jsem se tam, že původně koupím něco jiného, ale našla jsem tam docela pěkný oblečení. Jen teda nevím zda posílají i do ČR?Manžel tvrdí, že možná jen ti co mají free shoping?Nemá nekdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5545
23.6.10 09:38

Ja jsem pres ebay uz par veci nakoupila. To jestli posilaji do Cech zalezi na prodavajicim, vetsinou se s nimi da domluvit. „Free shipping“ znamena ze neplatis postovne. Doporucuji ti si zridit PayPal na placeni zbozi. Je to bezpecnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
23.6.10 09:46

Nakupuju běžně.
Prodejce má vždycky napsáno, do kterých zemí zasílá, pořádně čti popis aukce, hlavně shipping záložku :wink:
a na placení fakt nejlepší paypal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
23.6.10 10:14

aha, takže dám to see all detail a kdyz je tam napsáno Europe tak zašle?Mně totiž manžel řekl, že když je to aukce a vlastně málo vydělá a má tam sice poštu tak jestli neposílá jen po USA.
Jinak paypall máme :palec:
Líbí se mně tam polo trička tak jsem si chtěla něco na sebe koupit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
538
23.6.10 10:20

Pokud tam má napsáno, že posílá do EU, měl by poslat i do ČR. Vůbec nejde o to, kolik vydělá - poštovné se platí zvlášť a musí být známo předem - případně lze položit prodejci dotaz, za kolik posílá do CZE.
Free shipping (ne shopping) mívají většinou prodejci z Asie, pokud je tam Free shipping worldwide, pošlou to zdarma i do ČR.
Ta důležitá položka se jmenuje „Shipping to:“. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
23.6.10 10:35

holky díky moc. Včera se na mně manžel vyjet, že zas vyvádím blbosti, ale celý mimibazar už mám projitý nic se mně nelíbí žádný polo tričko a tam jsou fakt hezký a podobná cena jak v ČR a jen tak tu zn. někdo nemá :mrgreen:
A prý kdoví jestli právě posílají do ČR jak kdyby neexistovala komunikace přes net a zeptat se.

• Citovat
  • Upravit
538
23.6.10 10:44

Neboj, pokud umíš aspoň trochu anglicky, všechno se tam dá vyčíst.
Případně existují i české stránky s postupem, „jak na to“.
Například: http://pc.poradna.net/…hranici-ebay

Nebo: http://www.zive.cz/…default.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
23.6.10 10:46

no já právě anglicky moc neumím. Tak proto na mně vyjet, proč zase něco dělám tak složitě :mrgreen: budu na pár triček psat o rozměry nemůžu to koupit na blint :mrgreen: tak mně řekl tak si to udělej jak chceš,ale já ti nic překládat nebudu jak kdyby neměl sekundu čas místo hraní na počítači :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
26574
23.6.10 10:53

Nejistější je poslat mu dotaz zda a za kolik posílá do ČR. No i tak se mi stalo, že jsme pak museli obchod zrušit, protože si špatně zjistil poštovné, které nakonec bylo mnohem vyšší. Ebay kalkulátor je na poštovné k ničemu, je potřeba zjišťovat vždy u konkrétních pošt a dopravců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
23.6.10 13:03

Napupovala jsem několikrát, zavinovačku, svetry pro mě i manžela, přízi na pletení, deku… vždy bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
23.6.10 13:45

a dá se tam vyhledat rovnou podle toho kdo posílá do Evropy?Nemůžu to najít. Co jsem zrovna našla bylo psáno, že posílá jen po USA

• Citovat
  • Upravit
538
23.6.10 13:55

Dá - nahoře, vedle řádku pro hledání, je text „Advanced Search“ - kliknout na něj a na stránce, která se otevře, zvolit v sekci „Location“ možnost „Only show items: Available to: Czech Republic“.
Tím se zobrazí jen to, co jsou prodejci ochotni poslat k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
23.6.10 14:19

moc moc díky :palec: protože nemít to tam tak člověk hledá dost zbytečně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jirka7
29.7.10 14:22

PayPal

Na Ebayi se nejlíp kupuje s PayPalem. Mají záruku vrácení peněz http://wwwpaypal-navod.blogspot.com/

• Citovat
  • Upravit
6747
27.7.11 08:10

ahojky, taky se zajímám o nákupy na ebayi, ted jsem si udělala paypall, chápu o dobře tak, že si tam převedu peníze na základě toho ID co jsem dostala a z toho pak platím na ebayi?
A dotaz: je lepší nakupovat na anglickém nebo americkém, jde mi konkrétně o dámské oblečení, džíny Next, ale na anglickém jsem nenašla prodejce co by posílal do CR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák