Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ja jsem pres ebay uz par veci nakoupila. To jestli posilaji do Cech zalezi na prodavajicim, vetsinou se s nimi da domluvit. „Free shipping“ znamena ze neplatis postovne. Doporucuji ti si zridit PayPal na placeni zbozi. Je to bezpecnejsi.
Nakupuju běžně.
Prodejce má vždycky napsáno, do kterých zemí zasílá, pořádně čti popis aukce, hlavně shipping záložku ![]()
a na placení fakt nejlepší paypal.
aha, takže dám to see all detail a kdyz je tam napsáno Europe tak zašle?Mně totiž manžel řekl, že když je to aukce a vlastně málo vydělá a má tam sice poštu tak jestli neposílá jen po USA.
Jinak paypall máme ![]()
Líbí se mně tam polo trička tak jsem si chtěla něco na sebe koupit ![]()
Pokud tam má napsáno, že posílá do EU, měl by poslat i do ČR. Vůbec nejde o to, kolik vydělá - poštovné se platí zvlášť a musí být známo předem - případně lze položit prodejci dotaz, za kolik posílá do CZE.
Free shipping (ne shopping) mívají většinou prodejci z Asie, pokud je tam Free shipping worldwide, pošlou to zdarma i do ČR.
Ta důležitá položka se jmenuje „Shipping to:“. ![]()
holky díky moc. Včera se na mně manžel vyjet, že zas vyvádím blbosti, ale celý mimibazar už mám projitý nic se mně nelíbí žádný polo tričko a tam jsou fakt hezký a podobná cena jak v ČR a jen tak tu zn. někdo nemá ![]()
A prý kdoví jestli právě posílají do ČR jak kdyby neexistovala komunikace přes net a zeptat se.
Neboj, pokud umíš aspoň trochu anglicky, všechno se tam dá vyčíst.
Případně existují i české stránky s postupem, „jak na to“.
Například: http://pc.poradna.net/…hranici-ebay
no já právě anglicky moc neumím. Tak proto na mně vyjet, proč zase něco dělám tak složitě
budu na pár triček psat o rozměry nemůžu to koupit na blint
tak mně řekl tak si to udělej jak chceš,ale já ti nic překládat nebudu jak kdyby neměl sekundu čas místo hraní na počítači ![]()
Nejistější je poslat mu dotaz zda a za kolik posílá do ČR. No i tak se mi stalo, že jsme pak museli obchod zrušit, protože si špatně zjistil poštovné, které nakonec bylo mnohem vyšší. Ebay kalkulátor je na poštovné k ničemu, je potřeba zjišťovat vždy u konkrétních pošt a dopravců.
Napupovala jsem několikrát, zavinovačku, svetry pro mě i manžela, přízi na pletení, deku… vždy bez problémů.
a dá se tam vyhledat rovnou podle toho kdo posílá do Evropy?Nemůžu to najít. Co jsem zrovna našla bylo psáno, že posílá jen po USA
Dá - nahoře, vedle řádku pro hledání, je text „Advanced Search“ - kliknout na něj a na stránce, která se otevře, zvolit v sekci „Location“ možnost „Only show items: Available to: Czech Republic“.
Tím se zobrazí jen to, co jsou prodejci ochotni poslat k nám.
moc moc díky
protože nemít to tam tak člověk hledá dost zbytečně ![]()
Na Ebayi se nejlíp kupuje s PayPalem. Mají záruku vrácení peněz http://wwwpaypal-navod.blogspot.com/
ahojky, taky se zajímám o nákupy na ebayi, ted jsem si udělala paypall, chápu o dobře tak, že si tam převedu peníze na základě toho ID co jsem dostala a z toho pak platím na ebayi?
A dotaz: je lepší nakupovat na anglickém nebo americkém, jde mi konkrétně o dámské oblečení, džíny Next, ale na anglickém jsem nenašla prodejce co by posílal do CR
Nemá někdo zkušenosti s nakupováním přes ebay?Zaregistrovala jsem se tam, že původně koupím něco jiného, ale našla jsem tam docela pěkný oblečení. Jen teda nevím zda posílají i do ČR?Manžel tvrdí, že možná jen ti co mají free shoping?Nemá nekdo zkušenosti?