Nakupování pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.2.22 10:43

Nakupování pro dítě

Čaues lidi,
mám dotaz ohledně nakupování v cizině, nějaký tipy co nevynechat. Chceme nakoupit nějaký věci pro dítě, které se nám narodí. Takže spíše věci určené pro novorozence a tak nějak asi všechno co potřebujeme.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35718
22.2.22 10:46

Jako v jaký cizině?. :nevim: jako oblečení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
22.2.22 10:51

Tak novorozenec z ČR asi potřebuje stejné věci, jak v jiné zemi. Nebo co bys extra chtěla koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.22 10:53

No vidíte, tak třeba v Německu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
22.2.22 11:10

Jakože v cizině potřebuje dítě něco jinýho než tady? Nebo co s tím má ta cizina společného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
22.2.22 11:15

Jako že žiješ tady a chceš pro dítě nakoupit v Německu, ptotože je to tam lepší/ levnější? Nebo v tom Německu žiješ? Zrovna Německo mi přijde natolik kulturně podobný ČR, že tam můžeš nakupovat úplně stejně jako tady. Od oblečků po chůvičky, sortiment v DM drogérii tam maj taky srovnatelnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30655
22.2.22 11:22

Kdyz jsem pred lety zila v DE, tak tam meli o dost levnejsi kvalitni „obedove sklenicky“ pro deti zacinajici s prikrmy. A i lepsi na chut (dite mi nejedlo, tak to bylo casto na mne).

Jinak moc nevim, co myslis. Ja volila spis minimalistickou variantu a krom oblecku (castecne z druhe ruky), zakladni drogerie, satku, postylky, vajicka do auta (od kamosky) a kocaru jsem pro prvni dite nemela nic :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.22 11:24

@ugluk No jako spíš asi nevím kde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.22 11:26

@Hobitka Hele spíš jako nevím kde a jelikož jsme zvyklí tam jezdit prakticky každý měsíc, tak nám to dává smysl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
22.2.22 11:26

V Německu se dají levněji pořídit třeba vlhčené ubrousky, plenky - záleží jaké preferujete, mně tam třeba sedí Hipp, které se tu neseženou, i kosmetika jako mýdlo, hydratační mléko, kupovala jsem i ochranný krém na zimu. Jednorázové podložky jsem tam tedy nekupovala. Oblečení mi levnější ani kvalitnější nepřišlo. Dudlíky jsem kupovala, ale to je totéž jako tu. Kupovala jsem tam kočár, ten byl o dost levnější, sedačka, kterou jsem chtěla vyšla stejně jako tu, taška na kočár v DE.
Kosmetika apod. v DM nebo Kaufland. Ty větší věci přes e-shopy objednávala tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68888
22.2.22 11:29

No tak drogérii, kosmetiku (stejně toho dítě potřebuje minimum) kup v drogérii. Oblečky v obchodě s hadrama. Elektroniku typu chůvičky, monitor dechu apod. bych koupila tady kvůli případným reklamacím. Nábytek asi v obchodě s nábytkem, ale jestli to tam vyjde levnějc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.2.22 11:39

V Německu se vyplatí příkrmy, pleny a kosmetika. Zbytek jsem si objednávala z ČR, včetně kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30655
22.2.22 11:41

@halaleolsl254 Ja takove ty oblecky na tahani rada kupovala v Zeemann, bylo to levne a vetsina tech kousku jsou fakt drzaci (coz nemohu treba rict o rade veci, co jsem kdy koupila v Kiku nebo Pepcu) a pak jsem tam rada chodila na Flohmarkt (blesi trhy - bezne se tam prodavaly kvalitni veci pro nenarocne okolo 1 EUR). Ale ja jsem celkove takovy nenarocny typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.2.22 11:46

V Německu vycházela levněji kosmetika/drogerie a pakk příkrmy a žrádlo pro košky/psy (díky nižší DPH). Jak je to teď nevím, už dlouho jsem na příhraničním shopování nebyla.
Jinak hardy a další veci mi přijdou stejně drahé, někdy možná i dražší.
Navíc jsou tam k dostání naprosto ty samé značky, co tady.

Možná budou lovnější takové ty dražší značky typu Avent, protože Německý trh je větší a rozpusí se tak dodatečné náklady typu překlad příbalových letáků a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák