Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Dominikniknika píše:
Nakupujete někdo oblečení přes internet?
Jaké si nikdy neobjednáte protože nemáte možnost vyzkoušet předem i když byste rádi protože se vám zboží moc líbí?
Jak často musíte zboží vracet a žádat o zaslání jiné velikosti?
Já nakupuji v podstatě jen přes internet. Nakupuji většinou že stejných stránek tak vím už jakou velikost a dle tabulek většinou sedí, jen Lidl beru o velikost menší někdy i o dvě. Jinak většinou mi sedí M-L a kdyz se seknu, tak to proste vyměním, ale to je zřídka ![]()
Já objednávám občas, nekoupila bych třeba boty, ty si musím zkusit, nějaké šaty, ktere nejsou elastické bych taky nebrala, jinak asi cokoliv
nejvíc objednávám leginy, trička, sukně, nevracela sem nikdy nic.
Nakupuju celkem často, vracela jsem jenom jednou. Už mám vychytané, která velikost mi padne. Nekupuji přes net tedy kalhoty - ty si fakt musím zkusit někde v obchodě, protože jinak mi končí často někde nad kotníky - a nekupuju bundy/kabáty, protože tam mi často končí rukávy 10 cm nad zápěstím. ![]()
Pokud jsi z většího města, zkus Zoot… Vybereš si na netu, zkusíš co ti sedne na jejich výdejně, zaplatíš jenom co chceš a zbytek necháš tak. Ale žádná platba předem, maj slušné finanční problémy ![]()
@Dominikniknika píše:
Nakupujete někdo oblečení přes internet?
Jaké si nikdy neobjednáte protože nemáte možnost vyzkoušet předem i když byste rádi protože se vám zboží moc líbí?
Jak často musíte zboží vracet a žádat o zaslání jiné velikosti?
Nakupují v podstatě jen přes internet, klidně i 2 velikosti od jednoho zboží. Vyzkousim a co nesedne, to kdyžtak pošlu zpět. Nakupuji na eshopech, kde je vrácení zdarma.ale tím, že tocim pořád dokola stejne značky, tak to většinou sedne a varcim málokdy.
@Laurie píše:
@Dominikniknika to je nakej průzkum ne?
jj, dělám si průzkum.
Mám takový nápad a proto se snažím sondovat.
Oblečení přes internet nakupuji docela pravidelně a vracela jsem jen jednou. Vše bez problému. Ale boty, ty si musím zkusit, bez toho to nejde ![]()
Nakupujeme většinou hračky nebo elektroniku. Boty vůbec a oblečení vyjímečně..musím to zkusit, jak v tom vypadám ![]()
Já nakupuji přes internet často, protože mám malé děti a občas je to s nimi tezke jit si v klidu nakoupit nějaké oblečení nebo cokoliv vlastně
občas jsem měla problém u bot, ze mi byly malé a s velikosti oblečení se vždy trefim zázrakem
nejradši nakupuju na Zootu nebo na Aboutyou, ale nakupuji na internetu opravdu vše - od drogerie, po jídlo, oblečení či boty. Dokonce jsem nedávno narazila přes kamarádku na portál https://podporit.cz/e-shopy/ A vždy si tam kliknu na obchod kde chci nakupovat a oni pošlou procenta z nakupu na nějaký dobročinný projekt - teď tam je chráněné bydlení kde pracuje moje kamarádka a tak mám z toho opravdu radost, když takhle mužů pomoct ![]()
Jednu dobu jsem zkoušela nákupy na alliexpresu a vždy mě to vypeklo - něco nepřišlo, nebo úplně jinak a hlavně jsem četla ze všechno bude teď zpoplatněne (clo)
nevíte o tom někdo něco?
@Kriss Tina píše:
Já objednávám občas, nekoupila bych třeba boty, ty si musím zkusit, nějaké šaty, ktere nejsou elastické bych taky nebrala, jinak asi cokolivnejvíc objednávám leginy, trička, sukně, nevracela sem nikdy nic.
Já někdy ano, ale je důležité vždy u každých kouknout (a tudíž u své velik. znát) na délku stélky, pak je to ok.
@Žirafa 69 delka stelky je ok, to se trefim, ale mam širší nohu a spousta obchodů nema v popisu rozmery do sirky, vysky atak. Hlavně u letních bot, pantofli, co se nedají nastavit, se prostě netroufám. Párkrát sem se odhodlala a pak sem to vubec nenatahla pres nart ![]()