Nákupy na Amazon

3379
16.3.10 13:57

Nákupy na Amazon

Je tu někdo, kdo aktivně nakupuje na Amazon.com?
Já bych to chtěla někdy vyzkoušet, ale nějak se v tom nevyznám. Hlavně mě tam chybí poštovné.
Zaregistrovaná jsem, ale odvahu na koupi nemám.
Můžete poradit?
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
16.3.10 14:37

pritel nakupuje v US hlavne knizky. vysledna cena je vzdy vcetne postovneho. kdyz se zaregistrujes, tak tam uvedes stat, kam to chces zaslat a pri objednavce se to tam vycisli.ja jsem naposledy nakupovala na amazon.de vysavac a taky jsem bajecne usetrila. z nemecka jsem mela zbozi do tydne a z US mu to chodi do 14 dnu max.
 ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
16.3.10 15:07

A jak je to s placením? Platí se kartou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.3.10 15:11

jo, jo. musis povolit platbu kartou , nejsem si jista, ale bez toho aniz bys dala cislo karty se myslim ani nejde zaregistrovat, a oni si potom platbu sami strhnou. nakupovali jsme asi tak cca 7× a nikdy zadny problem.

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
16.3.10 15:21

Ahoj, platí se kreditní kartou. Do ČR to trvá standardní metodou 18-28 dní. Minule jsme objednávali knížky a trvalo to ještě kratší dobu. Co se týče poštovného, tak je tam u standardního napsané 3.99$ za objednávku plus 3.99$ za každý „předmět“ u knížek a VHS a 2.49 u CD,DVD. Myslím, že není možné objednat úplně všechno. Do ČR posílají knížky, CD, DVD a VHS, pak ještě některé věci jako boty, hodinky, šperky, nářadí atd. Když si vybereš věci a vložíš do košíku, tak ti to vypočte poštovné podle země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.3.10 15:34

Já jsem právě zkoušela si to dát do košíku, a neustále se mi tam objevovala jen cena toho zboží a poštovné žádné.
A to jsem vlezla na Velkou Británii kvůli levnějšímu poštovnému.
Tak já nevím, co dělám špatně, ale ať vlezu kam vlezu, tak taxa zvlášť za poštovné se mi tam nikde neobjevuje :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.3.10 15:40

myslim, ze to uz je konecna cena vcetne postovneho. kdyz jsem poprve nakupovala, tak jsem z toho mela stejny zmatek a cekala jsem co jeste budu muset doplacet a ono nic navic nebylo. to co se ti tam objevuje je cena vcetne vseho. i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.3.10 15:45
olsa píše:
myslim, ze to uz je konecna cena vcetne postovneho. kdyz jsem poprve nakupovala, tak jsem z toho mela stejny zmatek a cekala jsem co jeste budu muset doplacet a ono nic navic nebylo. to co se ti tam objevuje je cena vcetne vseho. i.

Tak to by bylo fajn, kdyby to bylo, jak říkáš. Jen mě to zmátlo, protože ve většině e-shopů v zahraničí mají zvlášť poštovné a je to rozúčtované. Tak moc díky za uklidnění.
Snad to klapne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.3.10 17:51

Co jsem ještě zkoušela a to mě zmátlo, že tam není asi kombinované poštovné, zkoušela jsem do košíku dát 3 položky od stejného zboží a účtovalo mi to původní taxa x 3. Tam nelze kombinovat?
Pak jsem ještě koukala na mezinárodní taxy poštovného a tam je to pak jiné za každou další položku do balíku, samozřejmě nižší.
:nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
16.3.10 19:01

Já myslím, že oni právě účtují za každou položku těch 3.99 nebo 2.49 dolarů (podle toho, co objednáváš) :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
16.3.10 20:40

Teda nevím úplně přesně, ale manžel si nedávno obejdnvával hodinky a říkal, že poštovné je 5 liber.....doma byly za necelý týden!!! Jinak i s poštovným byla cena cca poloviční než u nás :pankac:
Poptám se ho podrobněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.2.11 12:39

prosba o nákup

Mohl bych tu někoho o nákup na amazon.de? Nemám bohužel možnosti si nakoupit sám přes tento portál. Jedná se o 6 skladeb (mp3), které se prý dají po zaplacení ihned stáhnout. Náklady bych vám uhradil (dvojnásobek částky). Děkuji za odpověď na email pravo520@email.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.1.14 12:30

Ahoj rad. Amazon neni firma ale to jsou zlodeji. Pochazim s ceske republiky ale ziju v namecku. Amazon byl i v nemecku. Ale jen rok a proc protoze to neni firma. Jak s nakupem muzez si tam neco koupit ale pocitej stim ze napr.boty ktere se ti liby tak myslis ze jsou nove. Melo jich asi ti same boty ktere se ti liby.20000 pret tebou. Ver mi
Nemci nejsou hloupy. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.1.14 12:38
@Yvonne píše:
Je tu někdo, kdo aktivně nakupuje na Amazon.com?
Já bych to chtěla někdy vyzkoušet, ale nějak se v tom nevyznám. Hlavně mě tam chybí poštovné.
Zaregistrovaná jsem, ale odvahu na koupi nemám.
Můžete poradit?
díky

ahoj muzu ti paradit Amazoun neni firma ale jsou to zlpdeji. Napriklad koupis si tam boty myslis ze jsou nove ne :cert: jsou pouzite a melo jich spousta pred tebou. Ver mi pochazim s ceska ale ziju v nemecku tady s krachoval protoze to neni ferova firma. A tet je v ceske republice mas nakeho znameho kdo tam dela tak musim ho litovat proto ze neumi jednat. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
8.8.14 19:41

Oživuji diskuzi a prosím o radu.

Chtěla jsem si na Amazon.com koupit mp3 album (tedy „jen“ data, hudbu, kterou si stáhnu, nic mi fyzicky posílat nebudou). Jenže mě to nechce nechat koupit, pokud nejsem z USA. Na evropských Amazonech jsem to album nenašla. Vlastně nikde jinde jsem ho nenašla (jen na iTunes, které se mi ale ze záhadného důvodu nechtějí stáhnout do počítače :zed: a tudíž mám smůlu a koupit si to tam nemůžu).

Nemáte s tím někdo zkušenost? Pokud bych to obešla tím, že zadám existující poštovní adresu do USA, nezadělám si tím na nějaký problém? Na jednu stranu si říkám, že není důvod, protože to zaplatím, stáhnu a nic nelegálního na tom nevidím, na druhou stranu pravděpodobně třeba podle karty poznají, že nejsem z USA - nebo ne? :nevim: bohužel nikoho, kdo by aktuálně žil v USA neznám, abych mohla zadat adresu někoho, koho znám a kdo by mě kdyžtak „podpořil“ :nevim:

Díky všem za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák