Nákupy v Polsku – vyplatí se více, než online?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
26.9.05 09:05

Nákupy v Polsku

Ahojky těhulinky,

tak jsem se rozhodla začít řešit nákupy pro prcka, který se nám narodí v půlce ledna.
Docela ráda nakupuju přes internet - obvykle tam mají dost velké akce na zboží které je stejné jako v obchodech.
Mám vyhlídnutou rychlozavinovačku, obdobu kojícího polštáře, nějaké prostěradla do postýlky a tak.
A právě ty prostěradla a ochranné lemy mě trošku zarazily. Všimla jsem si na přebalu, že to bude asi polské zboží a protože vím, že spousta lidiček a hlavně nastávajícíh maminek jezdí na nákupy do Polska, tak jsem se Vás chtěla zeptat co si o tom myslíte?
Možná se tu najde nějaká, která v nedávné době v Polsku nakupovala - kolik tam tak co stojí.

Do Polska se s manželem chystáme, ale až později a tak teď nevím, jestli něco koupit už přes net nebo až v Polsku. Nechci propást ale ty akce co na netu zrovna mají.

Dík za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1337
26.9.05 09:15

Taky bych se rada zeptala,jestli se daji v Polsku koupit kocarky podobneho typu JANE.Jsou moc krasne,ale zda se mi ta cena docela vysoka,za cely komplet(hluboky,sportak,autosedacka)
 MYSKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
26.9.05 09:37

Ahoj…no kočárky Jane se v polsku vážně neprodávají.Jsou tam různé kočárky TAKO,PAKET,BAMBI aj…sou to většinou trojkombinace levnějšího typu,což je do 6000Kč. A co se týče kvality?No moc bych to neřešila a asi je to kus od kusu jiné.My máme FIRKONa je to jediný polský atestovaný kočárek a sme spokojeni jezdíme už 3.měsíc a znám lidi co už ho mají rok a půl a také spokojenost .S těmi kočárky si nevybereš ono jich je spousty a vyber si ten pravý.Do JANE bych šla také kdyby nebyl tak drahej.K povlečení nevim,zda je to levnější,ale asi ano, ale matrace do postýlky polokokosová nás vyšla na 380Kč u nás okolo 800Kč a přebalovací podložka s dřevem 320Kč u nás 520Kč.Držák na nebesa 100Kč aj…Takže určité věci se tam vyplatí.Však oni jiné mamky napíšou více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
26.9.05 09:54

Ahojky, s nákupy v Polsku nemám zkušenosti, ale zajímaly by mě nějaké tipy na dobré internetové obchůdky, mimi čekáme v květnu. Díky Danda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
26.9.05 11:36

Ahoj, také jsem v tehu chtela jet nakupovat do Polska, jenze mi uz nebylo zrovna dobre, tak dlouhou cestu bych spatne zvladala. Tak jsme si jen po netu obj. kocar Firkon 10, který vyhrál test mf dnes, ale uz je starsí. Kazdopadne jsem spokojená, zatím slouzi fakt dobre. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
26.9.05 12:19

Ahojky všem,
já jsem byla nakupovat v Polsku před necelými dvěma týdny a jsem maximálně spokojená. Nakoupila jsem v normálním kamenném obchodě a ceny super. Rychlozavinovačka 105,–-, přebalovací podložka s pevným dnem 340,–-, kalhotky na plenky na suchý zip 50,–-, savičky 20,–-, lahvička taky kolem 50,–- skleněná. oblečení jsem jen koukala, ale nic nekoupila a nádherné fleesové soupravičky a mnohem levnější než tady. Takže mohu doporučit.
 Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
26.9.05 12:34

Ahojky,

tak co se týče nákupů v Polsku tak jsem jen pro. Bydlím v Ostravě a tak to mám kousek. Co se týče kočárku tak pokud chceš přímo kvalitnější ale ne moc drahý a trváš i na možnosti přidělat autosedačku tak my jsme koupili Free line DRiver 3XL. Ještě nevím ale zdá se mi kvalitní. A cenově stál 9,500 a u nás stojí 13000 a více. Kupovala bych ale jen v kameném obchodě ať máš jistou záruku. Povlečení jsem vybíral taky v Polsku a jsem spokojená. Celý komplet ( polštář, peřinka i s výplní, nebesa, a mantinel tam stály tak 1500 což není o hodně míň než u nás. Tyč na nebesa 100 Kč. Froté prostěradlo 120Kč. A tak různě: rychlozavinovačka 260Kč, bodýčko s krátkým rukávkem 60 - 70 Kč. Polokokosová matrace byla třeba levnější o stovku 650 a u nás ta stejná stála 750 - 790Kč.
Co se týče kvality tak v českých obchodech je stejně spousta polských výrobků.
Záleží hodně i jak to máš daleko, rozhodně je lepší pochodit po obchodech tady případně zhlédnout internet a pak nakupovat. Jsou tam i levnější hračky(kolotoč nad postýlku, hrací deka atd.). Ale o ty jsem se moc nezajímala tak přesně nevím. Co se týče interneových obchodů tak já toho nevyužila protože všechno ve stejném obchodě bych stejně nepořídila a když jsem přičetla poštovné tak to nebylo levnější skoro vůbec.

Tak dobře pořiď a užij si těhu, strašně rychle to utíká. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1363
26.9.05 13:11

Ahoj holky
máme v plánu taky vyrazit na nákupy pro mimi do Polska.
Je tam všecho nejmíň o třetinu levnější než u nás a co se týče třeba postýlky, chceme ji koupit rozhodně tam…v kamenném obchodě samozřejmě, k tržnicím nemám důvěru (tam max. nějaké oblečky pro mimíska, jinak nic!)

Taky jsem slyšela, že se stejně hodně oblečení do našich obchodů vozí z Polska, tady si jen na něm pořádě přirazí na ceně.

Jsem zvědavá i na kočárky, my chceme kupovat až tak v lednu, tak snad něco seženeme.

Tak úspěšné nákupy a zdravá miminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
26.9.05 16:26

Ahoj všichni, my čekáme mimčo v říjnu a byli jsme v Polsku na nákupech v červenci, ale jen v tržnici. Postýlka vyšla cenově zhruba stejně jako nejlevnější na internetu (cca 1000), tak tu jsme koupili na internetu, ale matrace vyšla asi o 300 levněji, taky jsem konečně sehnala těhotenské oblečení na mě, což se mně tady moc nedařilo a když už, tak za hříšný peníz. Jinak jsme si přivezli peřinky do postýlky (asi o 100 levnější než u nás), kočárek trojkombinaci (5100 s veškerou výbavou), nějaké oblečení na mimi, ale tenkrát ještě neměli zimní, takže jen něco málo. Přeju šťastnou ruku při nákupech - myslím, že se na některé zboží vyplatí tam zajet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.9.05 10:25

Polsko

Ahoj holky taky se s manželem chystáme v zimě zajet do Polska a omrknout situaci. Chci se zeptat, kdepak jsou nějaké obchody nebo centra pro miminka? My byli jen nakraji na té tržnici a vůbec to tam neznáme.Doporučili by jste nám něco?Díky Karinn +šmudlínek 5tt.

• Citovat
  • Upravit
Ha
514
27.9.05 15:13

Ahoj, čekám mimčo v prosinci, ale nakupovat jsem taky byla už minulej měsíc.
Běžně jezdíváme do polského Těšína na malou tržnici (každý tam když tak poradí ) a byla jsem maximálně spokojená. Jela jsem se seznamem a koupila vše. Vanička 200 Kč, sametkové soupravičky od 250 Kč (v ČR kolem 400 Kč a více), přebalovací podložka tuším 300 Kč, rychlozavinovačka do 250 Kč, čepičky za 50 Kč, ponožky od 30 Kč, deky a ručníky aj. No každpodádně prakticky vše levnější a mnohdy mnohem hezčí. Jen na kočárky z Polska nemám dobré reference, ale to taky záleží.
Těhu oblečení jsem si pořídila taky tam na jaře a supr, jsem maximálně spokojená. Za 2000 Kč mám dvoje kalhoty a jedny šaty - možno nosit celoročně. Takže doporučuji a sama přemýšlím ještě o postýlce…

Ha, 29tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
27.9.05 19:48

Ahojky, vidím, že nákupy v Polsku jsou velmi oblíbené.

Prosím ještě o jednu radu - hodně z vás píše, že jste tam koupily zavinovačky kolem 300 Kč, stejně jako přebalovací pultíky.
Jaký typ zavinovačky tam mají - takové ty barevné rychlozavinovačky, které drží jen na suchý zip? Já mám na netu už chviličku vyhlédnutou moc pěknou - je to bavlněná rychlozavinovačka na suchý zip, která je ještě pojištěná velkou mašlí na dotáhnutí a taky má v sobě vyjimatelnou podložku na zpevnění zad. Žádnou podobnou jsem zatím u nikoho neviděla. Stojí kolem 400 Kč.
Taky by mě zajímalo z čeho jsou ty polské přebalovací podložky vyrobené a jaké rozměry jste pořídily? Mám zájem aspoň o rozměr 50×80, 50×68 jak se prodávají mi přijde hrozně malinké, když miminko má už při narození 50cm.

Pořád váhám, jestli mám s tím objednávám přes net počkat, blbé je že do Polska asi hned tak nepojedem - viděla bych to nejdřív koncem listopadu (chceme přivést i kočárek a na ten je zatím brzo). A tak se obávám, že ty akce na netu skončí a vše bude nkolikrát dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
28.9.05 08:30

Lenko55 -muzes prosim te napsat intern.adresu,kde maji tu zavinovacku,o ktere jsi psala,docela me zaujala.
Diky
 MYSKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
28.9.05 11:49

Ahoj Mysko,

tak ta adresa je www.babyexpert.cz
Zavinovačky hledej v položce dětský ložní textil a v každém tom pokoji mají jinak zbarvenou - pozor některé stojí 521 Kč a některé 434 Kč - moc velký rozdíl v nich nebude. Já jsem tam posílala dotaz na velikost zavinovačky, protože to tam nikde nepíšou a velikost je standartní 73×73.

Já jsem teda neodolala a tu zavinovačku jsem objednala, taky jsem si tam k tomu přibrala přebalovací podložku, bavlněné osušky a plenky a 1 bodýčko. Jsem ve 24 tt a je to naše první investice do mimíska. Tak už se na to strašně teším.
Třeba tu přebalovací podložku jsem našla i na dalších internetových strákách ale všude byla min o 100 Kč dražší.

Pár věciček jsem dostala pujčených, ale není to ono - některé jsou dost obnošené - oblečky, a já si pořád říkám, že to snad není naše poslední mimi a tak ty věcičky užijem i při dalších.

Jinak na kočárek, povlečení, prostěradla a nějaké ty oblečky se chystám jet do toho Polska.

Přeji úspěšný nákup a kdybys taky narazila na nějaké výhodné mimi věcičky tak dej vědět.

Ahoj Lenka
Krásné těhu a zdravého mimíska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.9.05 16:57

Holky,

mám roční dítě a zkušenost z kočárkem polské výroby /zakoupený v Havlíčkově Brodě. Jedná se o trojkombinaci, stál 5000 i s doplňky, a e to taková napodobenina lepších kočárků. Až teď na něm nacházím dost závažné mouchy. Například když dítě začalo seďět skříplo si ručičku a bouchlo se do hlavičky o umělý šroubek, který vykukoval najednou z míst kde se shrnulo nenápadně polstrování. Taky mám pocit, že možná odejde kolečko. Taška na rukojeď se mi začala párat snad po 3 měs. ježdění. Chtěla jsem aby vydržel na další mimi, ale opravdu nevím… Šetřit někdy nemá moc cenu. Teď bych si raději koupila Jané z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák