Povlečení do postýlky - šít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1009
2.9.05 15:10

Povlečení do postýlky - šít

Zdravím všechny spolutěhulky!
ráda bych povlečení do postýlky pro svého drobečka ušila sama, nejraději krepové. Jsem z K.Varů a zde jsem neobjevila jedinou slušně vypadající látku. Nevíte o nějakém obchodě v Praze, kde mají hezké vzory?
Díky oc,
Hanka, mimi 18+5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
443
2.9.05 17:17

Ahojky,

jen tě od toho nechci odrazovat, ale pro čerstvě narozené miminko se všechno žehlí. A tím by jsi ten krep mohla dost zničit. Pro začátek se doporučuje bavlněné a krep až tak od 6 měsíců.

Jinak hodně štěstíčka při práci.

Achesa a Ferdík 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
2.9.05 20:53

Ahoj, s těmi látkami je to problém obecně, já jsem taky moc žádné nepotkala… Ale chci napsat něco jiného. Naše malá mi spala asi do 3 měsíců v rychlozavinovačce, pak ve spacím pytli, teď v létě jsem ji přikryla jen tou rychlozavinovačkou, která výborně slouží jako „peřina“. Polštářek děti nemají mít kvůli dobré krční páteři hodně dlouho, takže nějaké lůžkoviny a tím pádem povlečení neřeším. Myslím, že to bude potřeba až tak kolem 3/4 roka, nebo ještě později. Tak ať nešiješ něco zbytečně.. :) Pa, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
2.9.05 21:17

Ahoj,
ja jsem taky shanela, shanela a nakonec jsem si koupila peknou fleecovou deku a jednu decku mensi z jedne strany bavlnenou, z druhe sametovou a zatim nam naprosto vyhovuji. Zezacatku spala Julda v zavinovacce prikryta dekou, pak jsem zavinovacku nahradila tou mensi bavlnenou dekou a ted je pouzivam dle potreby, nekdy obe, nekdy jen jednu. Dobre se perou. Na chalupu mam jeste zimni spaci pytel. Myslim, ze neni nutne, aby miminko spalo pod perinkou, nemame doma takovou zimu a polstar stejne nepotrebuje. Az ted, na podzim se chystam koupit periny a necham malou vybrat, jake povleceni chce :lol: :lol: Urcite si vybere jine, nez bych ja ji koupila jako malinke.
Ale jinak souhlasim s tim, ze zezacatku je asi lepsi mit hladke, kvuli zehleni.

No, moc jsem ti neporadila, taky jsem nemohla nic sehnat, krepove uz vubec ne.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.05 09:24

Ahojky tady Lenka.Mám takový drobný dotaz,proč všechny maminky šněrují své drobečky do zavinovačky? Přiznám se,že i já vlastním jednu rychlozavinovačku,ale používám ji jako peřinu do postýlky,v kočárku máme feecovou deku a myslím si že to bohatě stačí.

• Citovat
  • Upravit
35313
3.9.05 09:36

Ahoj, ja pouzivala zavinovacku asi 2 tydny, mala se narodila o tri tydny driv a byla tak mala, ze jsem se bala, ze ji ublizim. V zavinovacce se mi s ni lip manipulovalo. Pak jsem na stejnem principu pouzivala deku, byla daleko lepsi na udrzbu a rychleji se rozbalovala kvuli prebalovani. Ja ale rada zehlim, takze mi to tak nevadilo. A zavinovacky jsem mela jeste po mne, nove bych si nekoupila.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.9.05 09:38

Ahoj!

Docela hezký výběr látek mají v prodejnách Látky Mráz. Mrkni na www.levnelatky.cz , mají tam seznam prodejen v Praze.

Jinak, co se týká žehlení pro novorozeně, tak myslím, že to není třeba přehánět. Taky jsem všechno nežehlila a myslím, že mu to nijak neublížilo.

Pro Lenku: Nemyslím, že všechny maminky balí své děti do zavinovaček, ale některým dětem to třeba více vyhovuje a lépe se jim tak spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.05 10:12

Ahojky,
toho Mraze muzu jen doporucit. Maji latky za slusnou cenu, velky vyber vzoru. Ja jsem mela krep i nekrep. A jeste jsem vzdycky z te same latky na povleceni usila i mantinely, tak to malemu vsechno krasne ladilo :-)

Hezky den

Mata

• Citovat
  • Upravit
1138
5.9.05 09:40

K žehlení - nemyslím si, že by se všechno muselo žehlit, nedej bože z obou stran:). Já tedy prohlašuju, že pro mimi nepotřebuju sterilní prostředí.

Zavinovačka - má význam z neurologického hlediska. Připomíná prostor v bříšku a pomáhá dětem s dráždivější nervovou soustavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
podpalpeklo
25.4.11 16:12

Nevíte někdo, prosím, kde bych na netu sehnala nějaké střihy na povlečení pro miminka. Vím, že střih je jednoduchý, ale od základky jsem nešila, tak si to potřebuji připomenout. Předem děkuji.

• Citovat
  • Upravit
7376
2.1.13 14:22

Ahoj holky, nevíte, kde by se daly sehnat skutečně levně látky na šití? Našla jsem v ikea od 59 do 159 krásné látky, ale je to jen pár kousků a jen bavlna. Všude jinde mají bavlnu kolem 300 za metr a ty vzory nic moc, mě se alespoň nelíbí. Potřebovala bych někde levně sehnat softshell nebo látku s podobnými vlastnostmi. V kamenných obchodech to měli ještě draž, no a na kila sežěnu opět jen damašek nebo bavlnu:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
2.1.13 14:57

Tak záleží jaké látky… Softshell třeba u Mráze na levnelatky.cz nebo postaramese.cz, potištěná bavlna také u Mráze, ale i jinde, těch obchodů je mraky. I na Fleru, MMB… Designovou bavlnu prodává veselajehlicka.cz nebo u melluzinky.cz, ale tam už je cena trochu jinde.
Taky záleží, kde bydlíš, Mráz má i kamenné obchody a i nějaké se zbytky látek, kde se dá nakoupit levněji. Softshell ale ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
2.1.13 15:05

Moje oblíbené obchody: www.mojelatky.cz (občas bývají krásné látky v akci třeba za 49,–/m je potřeba hlídat)
www.latka.cz (mají fleece, softshell, dětské motivy atd.)
www.latkyprovas.cz (mají i knížky o šití, zahraniční bavlnu)
www.latky.cz (o Mrázovi už byla řeč, taky mívá látky v akci za pár korun)
Obchodů je mraky, dále třeba www.flex-tex.cz , ale s tím nemám zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák