Náladový partner

Anonymní
29.4.24 11:28

Náladový partner

Ženy, pomozte prosím nestranným názorem. Ale pozor, bude to dlouhé čtení.

Jsem ve vztahu s mužem, jsme spolu krátce, půl roku. Mně je 26, jemu 33. Zpočátku jak to tak bývá, bylo vše skvělé, ale je to měsíc, co jsme se sestěhovali a první mráčky jsou na světě.
Partner je dost vztahovačný, náladový a žárlivý. To je můj názor, moje verze. Dle něj je vše v pořádku. Ale já už poslední dobou nemůžu. Dávat si stále pozor na pusu, co mohu, nemohu říct. Přijde mi i dost chladný. Uvedu pár příkladů a ať je to objektivní, plusy i mínusy našeho soužití. Také uvádím, že bydlíme v jeho bytě, stěhovala jsem se k němu cca 20km.

Plusy

• postará se, uklidí, uvaří, udělá doma co je třeba (samozřejmě já také v domácnosti funguji, nedělá vše on)
  • vyřídí, zařídí cokoliv
  • často se mě ptá co pro mě může udělat, co potřebuji, chci koupit apod.
  • když někam jde, většinou mi donese nějakou drobnost, maličkost z obchodu (čokoládu třeba)
  • když má náladu (a k tomu se ještě dostaneme) je hodný, milý, pozorný a projevuje city, je i dost kontaktní
  • umí mě ocenit, pochválit, povzbudit mě, poradit mi
  • upřímnost nade vše, když se mu něco nelíbí, řekne to na plnou hubu (ALE, jen pokud je zrovna v té lepší náladě…)
  • nemá problém mluvit narovinu o minulosti
  • v sexu naprostá spokojenost

Mínusy

• časté změny nálad
  • když nemá náladu, umí se chovat opravdu velmi chladně a zraňovat slovy, nekomunikuje, je odtažitý, ignoruje mě, nezajímám ho
  • občas zničehonic ruší naše plány
  • sex nechce/nepotřebuje tak často, jak bych chtěla já
  • žárlivost, kontrola (na sociálních sítích, ale i v reálném životě - příklad: minule mě z práce přivezla kolegyně, nešlo mi nastartovat, on to sledoval z okna a udělal mi výslech, kdo to byl, jaké auto apod., že si chce ověřit, zda mu nelžu a řeknu to, co on viděl), můj špatný pocit z toho, že si v určitých věcech nevěří a z toho vyplývá, že nemá důvěru ani ve mně, ale to mohou být domněnky

V podstatě mi přijde, že mám doma dva muže. Toho milého, pozorného v dobré náladě a pak toho podrážděného a nekomunikativního, který umí udělat dusno a naschvály.

Změny nálad: vypozorovala jsem, že ho přejde nálada klidně z minuty na minutu, protože je dost vztahovačný, že třeba řeknu něco vtipem a on si to vezme osobně a stáhne se a já pak celý den přemýšlím, co přesně se ho dotklo:-) Jelikož jak má po náladě, tak zpravidla nekomunikuje nebo tvrdí, že je vše v pořádku, i když je evidentně vidět, že není. Taky je často takto mrzutý, když vyrazím s kámoškou na kafe, jedu k ségře apod. Vyčte mi, že se mu nevěnuji, že chce být na prvním místě. Ale koho baví sedět doma s nafučeným chlapem, který třeba nechce nikam jít? Tak se seberu a udělám si vlastní program, ale opět - špatně:-) To mi pak řekne, ať si dělám co chci, ale v momentě, kdy to udělám je dusno a je ublížený.

Když si promluvíme - buď ho rozmluvím nebo se bavíme, když není zrovna uražený, tak si vše vysvětlíme, vždy mě to uklidní, protože získávám jeho pohled a i když mi kolikrát přijde, že ho naštvala blbost, opravdu mi pomáhá pochopit ho a příště se té situace vyvarovat.
Jenže co mi vadí… on se chová dotčeně, uraženě, někdy mě i ignoruje, případně je nepříjemný, když je v té jeho náladě a prostě musím počkat až ho to přejde. Asi nevím jak na něj? Ale opravdu moc mi na něm záleží a nechci to po tak krátké době vzdát. On tvrdí totéž, že tam city jsou, říká mi, že jsem jeho, on můj a že je semnou moc spokojený a neshledává na mě žádné závady, že nám to klape. Ale to chování tomu prostě neodpovídá, když je v té své náladě.

Co si o tom myslíte vy, nestranně? Co s ním, když ho to chytne?

PS prosím anonym nebo smazat

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
29.4.24 11:33

Tohle není normální. Bude se to stupňovat. Pokud on nevidí problém a nechce na sobě pracovat, tak vezmi nohy na ramena a odstěhuj se a ukonči to.

• Citovat
  • Upravit
35908
29.4.24 11:38

Stačily mi přečíst plusy s mínusy. Bič a pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
29.4.24 11:43

Co s ním, když ho to chytne? Sbalit si věci, odejít a smazat veškeré kontakty. S takovým psychoušem se nedá žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
29.4.24 11:44

Rozejít. Když jsou tohle „mráčky“ na začátku, vynásob si to x 100 a máš doma ukázkového žárlivce a citového vyděrače, co bude „hodný“ jenom když budeš „poslušná“. Jsi hodně mladá, nejlepší roky před sebou nepokaž si je. Když už ale chceš mít tuhle zkušenost, hlavně vždy mysli na antikoncepci.

• Citovat
  • Upravit
8534
29.4.24 11:45

Ani jsem nečetla ty plusy, ty mínusy stačily až až. Holka uteč, ten tě psychicky zdeptá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.4.24 11:45

Pokud se toto projevuje už v prvním půl roce vztahu, tak to není dobré a cítíš to i ty, proto sem píšeš. Za mě tohle nemá smysl udržovat, nějaké maličkosti se ve vztahu vždycky objeví, ale tohle mi nepřijde v pohodě a natož po tak krátké době, kdy to má být vše zalité sluncem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 12:00

Díky za reakce.

Říkal mi, že příliš lidem nevěří. Opravdu tomu nemám dát prostor? Není šance, u takového muže, že časem vypěstujeme v našem vztahu důvěru? A bude těch nálad ubývat? Nebo jsem vážně naivní?

• Citovat
  • Upravit
2003
29.4.24 12:03
@Anonymní píše: Více

Ano jsi nezkušená a naivní. Vůbec neuvažuj o tom, že ho změníš. Naopak on tě stáhne ke dnu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9032
29.4.24 12:04

Jo, tohle jsem zažila. Jsme spolu 5 let a tohle přesně znám. Takže jsem si začala jet svoje. Je protivnej, tak mu to řeknu. Dnes už se nebojím mu říct, ať si jde děláš dusno jinam. Rozdíl je tedy v tom, že můj muž mi 100% věří, nelustruje mě a žárlí obyčejně trosku jako každý. Takže tohle nezažívám a to jsem pohledná. Jemu zájem cizích chlapů nevadí, drží si mě pevně za ruku a vysílá triumfální signály. Takže u nás je to stejné v tom, že z minuty na minuty je protivnej jak pupen na zadku. :mrgreen:
Když je takový a nemá k tomu objektivními důvod - problémy v práci či zdravotní stav, tak mu otevřené řeknu, že mi na to nejsem zvědavá. Od doby, co ví, že kolem něj nebudu našlapovat potichu se vždy celkem rychle vzpamatuje.
Jde to kolem mě. A on je zase ten úžasný. U toho mého mám podezření na deprese, ale nezdá se mi ta rychlost změn. Spouští mu to hodně práce tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 12:06
@medvidka píše: Více

Nechci ho měnit, určitě ne. Jen věřím, že třeba zažil nějakou zradu a že třeba důvěru můžeme budovat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.24 12:09
@alisekR píše: Více

To jsem také zkoušela. Že je protivný nebo tak, mu vpálit. No jeho reakce je vždy, že ne, že je vše v pořádku, ale dál je dusno. Dlouho mu to vydrží a málo co ho zlomí.

• Citovat
  • Upravit
2003
29.4.24 12:11
@Anonymní píše: Více

Obávám se, že to je ten typ, co by tě doma přivázal k topení, aby měl jistotu, že mu nezahneš. Když byl schopný udělat takovou scénu kvůli kolegyni, co tě svezla autem. Vykašli se na nějaké budování důvěry, s psychopatem se nic budovat nedá, on si vždycky něco najde. Věrnost se nedá dokázat a ty bys byla akorát věčně v nervech, s čím zase přijde (což se mmch děje už teď). Je to nemocný člověk, nehraj si na samaritánku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
29.4.24 12:19

Chápu, že ty plusy tě drží u něj
ALE umíš si představit, že budeš doma s dítětem, s minimálním příjmem, závislá na něm, on převezme otěže a kontrolu :( z toho jde strach
bohužel - jste ve fázi, kdy by mělo být vše zalito sluncem, tohle nejsou „mráčky“, ale sakra velké mraky, ze kterých může být obrovská ničivá bouře..

pokud ho miluješ a on tebe, zkusila bych tomu dát šanci po důkladném rozhovoru, kdy mu řekneš, že pokud tě bude kontrolovat a ničit svými náladami, tak jdeš od toho… řekni mu to zcela jasně
a hlavně netěhotni…
hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 12:46

Takoví muži jsou nejistí sami sebou a proto se na okolí snaží „hrát“ opak, jak jsou drsní. Ale postupně začnou pomalu přitvrzovat a ty na to nejdřív přistoupíš, protože jsi zamilovaná a „o nic nejde“. Ale pak je toho víc a víc, už to není tak krásné a růžové a to horší začíná převládat. Nedej bože, když máte děti a ty pak nemáš kam jít.
Sestra od jednoho takového utekla se dvěma dětmi. Nikdo jsme nic nevěděli. Nakonec už se mu nelíbilo ani když jela na návštěvu domů. Naštěstí měla kam jít. Dodnes nemá úplný klid a to už je to deset let.

Opravdu to nedělej, zkus si tady najít nějaké příběhy, je to dost děsivé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky