Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Kelsey my si ji nechat nemůžeme. Podle chování je to kočka zvyklá v domě, venku se trápí.
Tak možná vyfotit, udělat plakáty a v okolí rozvesit. Jestli je domácí někdo ji snad hledá
teda doufám.
Náš ven nechodí, je jen domácí, kdyby se ztratil, tak pujdu barak od baraku, jestli není u nich nebo ho neviděli. Ale to naštěstí nehrozí, aby se ztratil.
@peta81 mně je jí líto, tak ji aspoň na noc dáváme ke kotli. V noci bylo i -10. Počkám do soboty, až přijedou luftaci a zkusím ji najít nový domov.
@Kelsey to už jsem vsechno udělala. I jsem prošla celé město, jestli někde není plakát a nic. Z mého pohledu jsem udělala maximum, aby se našla. Spíš mě zajímalo, jak dlouho je dostatečná doba vyčkávání, než ji pošlu dál.
@Anonymní píše:
@Kelsey to už jsem vsechno udělala. I jsem prošla celé město, jestli někde není plakát a nic. Z mého pohledu jsem udělala maximum, aby se našla. Spíš mě zajímalo, jak dlouho je dostatečná doba vyčkávání, než ji pošlu dál.
Pošli mi fotku do SZ, odkud jste?
Já jen doufám, ze někomu utekla, že se někdo ohavne vyhozením ven nesnažil zbavit, i takoví jedinci se najdou.
Tak já mám se sousedy přesně opačný problém ![]()
Bydlíme v pidivesničce, cca 30 trvale hlášených obyvatel, proto vkládám anonymně.
Naproti nám bydleli báječní lidé, ale nezvládali ufinancovat barák, tak se museli přestěhovat. Oni měli kočky, my měly kočky, všude se jich tu po vesnici toulá mraky a všichni tak nějak vědí čí která je, jenže…
Barák koupil mladý pár s dvěma dětičkama, pracháči z města, vzhledem k tomu, že mám také malé děti, tak jsme k nim čas od času zašly na návštěvu, ale tak nějak sporadicky, třeba jednou za měsíc, dva…
A tak nějak mi uniklo, že si vlastně jednu z mých koček kapitálně přivlastnili.
Za předchozích majitelů bylo zvykem, že jsem u nich naší kočku potkávala, ostatně oni u nás svoje taktéž, takže nikdo nic neřešil…
Máme doma víc zvířátek, takže člověk občas některé věci hold přehlédne a kočička byla toulavějšího charakteru, takže fakt, že se běžně pár dní neukázala doma mě nezneklidňoval, protože jsem věděla, že se vrátí.
Bohužel, jednoho dne kočička přišla s fungonovým obojkem, samozřejmě od sousedů, argument, ona je tu pořád a nechceme aby od ní děti chytli klíště mi přišel logický, ač tady ve vsi žádná jiná kočka obojek nenosí, protože to tak nějak nemá smysl, tak jsem to dál neřešila, i když jsem se snažila dát najevo svou nevůli.
Kočka zabřezla, všechno v pořádku v pořádku, občas se mi tu na zahradě ukázala, tak jsem neřešila, ale v okamžiku, kdy se sousedi začali na fb chlubit fotkami koťátek, jsme hrdí rodiče, blá blá, tak jsem udělala trochu cirkus, protože teprve v tu chvíli mě došlo, že jsem o ní přišla ![]()
Koťata nám nakonec vrátili, ale jen co je kočka odstavila, tak je zase pečená vařená u nich a oni ač vědí, že s tím nesouhlasím, tak jí podstrkují dobroty a kočku si berou domů
Pořád mě to příšerně štve, protože jediné, co by oni měli udělat je NEKRMIT JÍ! Ona by se potom v pohodě vrátila domu, jenže marná sláva…
sousedi se zřejmě vyžívají v tom, že jsou zazobaní a můžou si to dovolit, nebo si léčí jakýsi komplex, nevím…
dost mě to mrzí, ale dík tomu máme vztahy na bodu mrazu. Tohle jim prostě nikdy neodpustím, je to škoda, protože široko daleko tady nejsou žádné jiné děti, ale tohle mi za to nestojí ![]()
Nám sem také chodí spousta toulavých koček, a opravdu stačí NEKRMIT. On to není zas takový problém, člověk dá vlastním čičinám prostě příděl a hold u nich deset minut postojí a pohlídá aby jim to nesežral nikdo cizí.
@Kelsey máš SZ.
Anonymní. My u nich stát nemůžeme, naše je v pohodě, ale tchánova kočka potřebuje nebýt sledovaná, to pak nejí. Ona je to taková divoženka, měl ji od kotěte, ale její máma byla polodivoká, přitáhl si ji tehdy i s kotětem jeho kocour, kočka s kocourem pak zmizeli a jemu zůstalo kotě. Dá se pohladit, ale je pořád taková ostražitá. Takže pokud tam nad nimi budu stát, tak se nenají ani ona.
@Anonymní píše:
tak už jsi udělala tolik věcí, že pokud o kočičku někdo projeví zájem, tak ji můžeš okamžitě poslat dál
a málokdo by to tak řešil jako ty, jsi moc hodná, že se o kočičku staráš, asi je jí venku ouvej, ale aspoň se u vás nají a nezeslábne
a když je šmrncnutá ušlechtilou, tak snad se nějaký zájemce najde
Hoď fotku sem s nabídkou a do všech možných kočičích skupin na FB, o kříženku britky bude určitě zájem ![]()