Náplň do tiskárny HP Laserjet 1100
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
napln do tiskarny hp laserjet 1100
Ahoj, jsem na tohle blbec a partner neni doma-mam tiskarnu hp laserjet 1100,obycejnou cernobilou, hlasi mi uz asi tyden, ze dochazi napln. koupila jsem proto v obchode renovovany toner, tj. renovovanou tonerovou kazetu. koupila jsem to spravne? je potreba kupovat takhle cela kazeta, nestaci jen dolit do toho barvu? omlouvam se za dotaz, fakt jsem jeliman
dik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud není zcela vyschlá kazeta, stačí zakoupit jen náhradní náplň - u nás ji chlap dává přímo do stříkaček za pár kaček
ale chce to vychytat dobu, kdy to není zcela zaschlé. Jinak renovačky vyjdou podstatně levněji. Já mám 1400stovku, tu sam značku a měsíc zpět mě barvy vyšly na 1100,–
příště koupím taky renovaci, možná nevydrží tak dlouho, ale stojí třetinu.. A nebo jen barvu, není problém ji sehnat, jen spíš problém odhadnout, kdy to dolít. Ve chvíli, kdy se tiskárna hlásí, je už pozdě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dobře čtu, tak se bavíte o HP LaserJet 1100, což je laserová (lejzrová) tiskárna. Tím pádem do toneru budete těžko něco dolívat, jelikož jeho náplní je prášek. Tady taky samozřejmě existuje možnost doplnění doma tím, že ten prášek dosypete, ale do toho bych se teda nepouštěla, navíc když nový, kompatibilní toner pořídíte za pár korun. Třeba tady:
http://www.kapa-toner.cz/…092-a-hp42a/
Je to na cca. 2.500 stran a s poštovným se vejdete do 500 Kč, tzn. tidsknete cca. za 0,20 hal. za 1stranu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Minch dík,takový právě kupuji, ale nikdy rozhodně na 2 500 stran nevydržel, vždy jen tak na pětinu, proto hledám jiné, levnější možnosti, nejsem při penězích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta výtěžnost je udávaná při 5% pokrytí strany A4. Tzn., když si A4 rozdělíš na 100 obdélníčků a 5 z nich bude plných. To je norma pro výrobce tiskáren. Když člověk tiskne dlouhé texty, tabulky, každé tučné nebo potržené písmeno znamená velké snížení…tato norma by ale měla býr shodná pro všechny tiskárny, ať už nové nebo staré, inkoustové nebo laserové. A tyto staré laserovky mají náklady na tisk vzhledem k výtěžnosti a ceně neoriginál tonerů v podstatě super. Levnější varianta už prakticky neexistuje, pominu-li to doplňování prášku do toneru doma, protože kromě toho, že je z toho většinou velký nepořádek, protože černočerný opravdu velmi jemný prášek připomínající konzistencí pudr se snažíš dostat otvorem do toho toneru, tak ani toto se nedá dělat do nekonečna, protože se opotřebovává a někdy špiní i ten válec, který to v podstatě do papíru zapéká.
Ber to tak, že i kdybys koupila ten neorigo toner do tvé tiskárny za 500 Kč, máš podle normy náklady na tisk 0,20 hal / 1.str. Kdyby sis koupila novou tiskárnu, např. laserovou z těch levnějších, mají většinou tonery na 1.000 stran a ty stojí kolem 1.000 Kč, tzn. 1 str. = 1 Kč. Tyto levné tiskárny většinou mívají problém s neoriginál tonery, např. Samsung. Pokud třeba trochu lepší, HP M1132, ta má toner na 1.600 stran, origo asi za 1.400 Kč, to máš skoro 0,90 hal. za stranu. Do té bývají celkem v pohodě použitelné neoriginály okolo 700 Kč, tzn. seš na 0,44 hal. za 1 str.. A kdyby sis pořídila inkoustovku, tak momentálně nejlevněji tisknou nové tiskárny od HP. Jsou buď se dvěma cartridgema, tzn. 1černá a 1tříbarevná, ty jsou originály černá za 220 Kč na 360 stran, to jsme na 0,61 hal. za stránku, barevná je asi za 200 Kč. Tam se ta cena za vytištěnou stranu nedá odhadnout. Vyšší modely mívají oddělelné cartridge, jsou tam celkem 4 - černá, modrá, červená, žlutá. Bývají okolo 200 Kč, černá je na 550 stran, takže 1 strana = 0,37 hal. Neoriginály se v podstatě nevyrábějí, protože když jsou origoše tak levné, nikomu se to moc neoplatí. V případě toho základního modelu by mělo jít i doplňování cartridgí inj. stříkačkama, jak někdo zmínil, ale zase, kromě toho, že je to piplačka, výsledek je nejistý, protože se klidně může stát, že ji naplníš, inkoust tam sice bude, ale cartrudge se nebude s tiskárnou bavit elektronicky. A moje zkušenost je taková, že čím novější cartridge, tím hůře jsou vyrobené v tom smyslu, že HP to samozřejmě dělá co nejvíce tak, aby stříkačkou naplnit nešly, protože z toho nic nemá, když tiskneš s nějakýma náhradama, takže ty cartridge nemají moc dlouhou elektronickou životnost. V každém případě, pokud to někdo dělá, je nejlepší ty cartridge doplňovat průběžně a častěji, po malých dávkách.
Jsem se nějak rozjela, doufám, že to alespoň trochu dává smysl. Shrnutí je takové, že já mít doma takovou tiskárnu jako ty, jsem ráda, že ještě tiskne a směju se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit