Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@niko999 píše:![]()
![]()
![]()
to bych tak chtěla vidět!
s takovým temperamentem to musí jít samo!
A kdyz ma s nekym problem, zatahne do toho celou rodinu a tomu ubozakovi to prijdou vysvetlit vsichni bratranci a sestrenice, pokud by nahodou chtel mit nejaky namitky ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji mockrát všem za chvíli strávenou nad tímto příspěvkem. Je to na palici celé, a vy které píšete že ji nemám kontaktovat, že bych byla za hysterku Máte pravdu. Jen mě to v zoufalství tak napadlo, ale nad vašimi názory jsem si uvědomila, že to je ten nejtrapnejsi nápad. Vim že nemá smysl bojovat, když chlap myslí koulema, nechám ho v tom se vymachat, nepřikázu mu, aby mě miloval. To nejde. Jen jsem mu v klidu a přátelsky oznámila, že si má na ní dávat pozor. Tím jsem myslela to, že je v našem městě vyhlášená za koketu a rádoby kamarádku všech, a pokud ano něco má ať nechodí do ložek mě, že nechci něco chytnout, nacoz mi odpověděl, že sní nespal.
Holka zlatá, to že je slečna to, co je, je mu v tuhle chvíli očividně jedno
. Spát s ní klidně zatím nemusí, ale je fakt, že je otázka, kam až to, dříve či později, nechají (respektive necháte) zajít..
Já asi půjdu proti proudu, ale chápu, jak myslíš to, že bojuje a nemyslím si, že to je pro toho chlapa tak lehké to típnout, zvlášť pokud je slečna vytrvalá, motivovaná (penězi) a dotírá. Milovat tě už nemusí, ale klidně může furt stejně, jen pudy jsou pudy. (Už za dob mého mládí se říkalo „ať je klidně hrbatá, hlavně že je cizí“ a myslím, že to platilo odnepaměti…) Každopádně nějakou „kulturu“ by to od něj ale chtělo. Měl by se k tomu panáček nějak postavit. A ty se taky nemusíš přece pořád chovat jako dáma. Proč by ses nemohla slušně vymezit? Aby si dotyčná a ten tvůj nemysleli, že jsi husa, která si nechá všechno líbit. A vlastně klidně i ne slušně! Podle mě si klidně si ulev, udělej co potřebuješ a napiš jí co chceš (jen tedy ne nic srdceryvného, tvoje city jsou jí ukradené - to raději napiš třeba sem!
). Co se horšího stane než že se třeba rozejdete nebo si někdo bude myslet, že jsi trapná? To přece visí ve vzduchu i teď a hlavně ti to může být přeci u zadku! Lidi, co tě mají rádi a váží si tě, tě kvůli tomu, že pustíš ven svou „temnou“ stránku přece mít rádi nepřestanou a na ostatních nesejde!
Říká se, že lidi víc litují toho co neudělali, než toho co udělali… Kdysi jsem byla v podobné situaci (také byla dotyčná odhodlaná a motivovaná) a strašně (ale fakt strašně) jsem si přála moct vychrstnout té dotyčné dámě pivo do ksichtu (nebo alespoň vylít na hlavu)…
Jenže jsem to neudělala, protože jsem přeci byla ta kultivovaná…a lituju toho (i teď, kdykoliv ji někde potkám, po více než 15 letech mě to napadne)..měla jsem to udělat hned jak na mě vůbec promluvila. Teď zpětně nechápu, že jsem jí to (promluvit na mě) vůbec dovolila! Možná bych se ztrapnila, ale to by mi už teď bylo jedno a tehdá by se mi hrozně ulevilo a madam by o mých hranicích rozhodně nemusela pochybovat a ta „křeč“ by určitě také trvala kratší dobu… ![]()
Každopádně ale ať uděláš cokoliv, hlavně nepřemýšlej nad tím, že do toho zatáhneš cizí lidi (např. manžela té dotyčné, její rodiče apod.), nikdo z nich si upuštení tvé frustrace nezaslouží. Vymez se vůči partnerovi, aby poznal, že je jeho chování přes čáru. Vůbec se nenech manipulovat do toho, že bys měla být chapavá! To jako fakt nemusíš.. Prostě nenech si ubližovat a dej na svoji intuici. Na ostatní se vyprdni. Držím palce, ať to dopadne jak má a nebo jak si přeješ! ![]()
@My Melody píše:
A kdyz ma s nekym problem, zatahne do toho celou rodinu a tomu ubozakovi to prijdou vysvetlit vsichni bratranci a sestrenice, pokud by nahodou chtel mit nejaky namitky
Já si nemůžu pomoc, ale představa, jak bojuje, aby nepodlehl, mi přijde směšná. Buď o ní má zájem nebo nemá.
@koumes píše:
Já si nemůžu pomoc, ale představa, jak bojuje, aby nepodlehl, mi přijde směšná. Buď o ní má zájem nebo nemá.
On má zájem o obě..
Bude to něco podobného, jako kdyby mě dali vybrat, jestli se vzdám na dobro pizzy nebo kebabu… Zřekla bych se kebabu, ale kolega by si ho denně objednával, takže by mě hodně brzy nejspíš pizza pěkně štvala, dost možná by mi i přestala chutnat a litovala bych, že jsem nedala přednost kebabu a nejspíš bych i pizze (neoprávněně) zazlívala, že musel kebab zmizet z mého života.. Pokud by si kolega objednával místo kebabu denně třeba řízek, tak o správnosti volby pizzy vůbec nemám potřebu pochybovat
![]()
Mají na pytel, že to je jeho kolegyně a pravidelně ji potkává. Nic to ale rozhodně nemění nic na tom, že je pořádný hňup a že by zasloužil dostat od zakladatelky pořádnou sodu, za to, že to vůbec nechal zajít až tam, kam nechal a za to „vysvětlení“… ![]()
Tak snad to chudáček vybojuje a pofoukat bebí by nepotřeboval..?
No zakladatelko mě ještě napadlo..že sociální sítě v dnešní době mají velkou moc..pokud ji má v přátelích, můžeš ho označovat na fotkách, kde budete vypadat šťastně a spokojeně, můžeš mu na zeď napsat jak ho miluješ, poslat mu tam srdíčko, on ti to třeba bude opětovat a ji by to mohlo odradit..ale to jen v případě, že tvůj přítel je ten typ, kterému takové věci nevadí..
![]()
@niko999
Souhlasím! Zažila jsem něco podobného, ale z pozice té kolegyně… bylo mi neskutečně trapně a docela dost líto, že o nás jeho bývalá věděla a neudělala absolutně nic… po zkušenosti říkám, zarazit to chlapovi, dokud není pozdě ![]()
@My Melody píše:Ale jako muzes ji napsat, pokud mas na to koule a naturu
Mam kolegyni arabku, ta se s hranim na damu nezdrzovala, sla za holkou, ktera ji balila muze, do prace, kopla ji do zidle tak, ze spadla na zem a rekla, ze priste ji zmlati tak, ze do konce zivota bude chodit kanalem. A byl pokoj.
Já bych to nedala, ale mi se to náhodou líbí.
Žádný zbytečný plýtvání energií na herecké neumění - stejně ty baby ten vztek tak špatně skrývaj, že za dámy stejně nejsou. Pak v člověku akorát bublá vztek a to je špatný pro zdraví. A troubu buď vyrazit, nebo si z něj udělat onuci, slouhu a tažnýho vola
. Do doby než se objeví pořádnej chlap.
Díky, pobavilas. I těma zvířátkama.
@Takyjedna píše:
Já bych to nedala, ale mi se to náhodou líbí.Žádný zbytečný plýtvání energií na herecké neumění - stejně ty baby ten vztek tak špatně skrývaj, že za dámy stejně nejsou. Pak v člověku akorát bublá vztek a to je špatný pro zdraví. A troubu buď vyrazit, nebo si z něj udělat onuci, slouhu a tažnýho vola
. Do doby než se objeví pořádnej chlap.
Díky, pobavilas. I těma zvířátkama.
No dyt ![]()
Pres vsechen ten kultivovanej nater je zarlivost na sokyni jaksi prirozena reakce. A pokud ma zena chut si promluvit se sokyni, at jdou emoce ven
Tim samozrejme nezpochybnuju, ze hlavni problem je chlap, ne sokyne.
Ja neveru (zatim) nezazila, ale vim, jak jsem se citila, kdyz balily meho chlapa a jedna jeho kolegyne na to sla tak cilavedome a zkousela vsechno mozny-nemozny a protoze ja jsem horkokrevna a emoce mnou chloumaji jak vitr, kdyz uz toho bylo moc, taky jsem mela jednou chut ji rozbit cifernik. Priznavam nekultivovanost a sypu si popel na hlavu ![]()
@My Melody jj, vadný kus je i baba, co jde do chlapa, o kterém ví, že má doma babu a textíkuje i o víkendu, aby v budoucnu mohla sexíkovat. Nekoukejme na to jednostranně ![]()
@Takyjedna píše:
@My Melody jj, vadný kus je i baba, co jde do chlapa, o kterém ví, že má doma babu a textíkuje i o víkendu, aby v budoucnu mohla sexíkovat. Nekoukejme na to jednostranně
Nejhorší je a je to fakt blbý, že semnou chce sex…A přitom si vypisuje s onou
A máš to zapotřebí mít takové starosti v lásce? Na každém rohu jich můžeš mít třeba pět až deset nezadaných kluků. Jeho chování imbecila přehlížíš a omlouváš, shazuješ tím akorát sebe. Měj sebe sama ráda a měj k sobě úctu a začni znova. Ubližuješ sama sobě, čím delší dobu v tom budeš žít, tím déle budeš po sobě šlapat. Už teď jsi slušně zpracovaná a ten problém vnímáš pokřiveně.
@sarina4 píše:
@niko999
Souhlasím! Zažila jsem něco podobného, ale z pozice té kolegyně… bylo mi neskutečně trapně a docela dost líto, že o nás jeho bývalá věděla a neudělala absolutně nic… po zkušenosti říkám, zarazit to chlapovi, dokud není pozdě
Jenomže jak zarazit, když bude chtít bude psát tak i tak. Říkala jsem si nijakou chytráckou lest vymyslet, ale jelikož mnou cloumaji pocity nic mě nenapadá.