Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsem. opet se obracim o radu nejprv zkusenejsi maminky nez pujdu k dr.
memu 2.mesicnimu miminku se neco udealo na hornim vicku. Ma to spise ve vnitrnim koutku oka. Je to zarudle a tak trochu napuchle. myslim ze mu to nedela problemy je sice nekdy neklidny a protivny ale zatim to neprikladam za vinu ocku. Uz to ale trva docela dlouho asi treti tyden..porad jsem myslela ze to zmizi ale stale ne, jen je to nekdy lepsi. Vypada to trochu jakoby mel jecne zrno ale na to radsi ani nemyslim:((
nemate nekdo.zkusenost s napuchlym ocnim vickem?
Tak my máme něco podobného. Malé se to už taky dělá asi 2 týdny. Má to taky trochu červené a jakoby malé ječné zrnko (nebo spíše více pupínků vedle sebe). Taky nevím co to může být. Na kontrolu jdem př. týden a taky to chci řešit. Počkám co kdo poradí. Jinak já ji to dneska namazala sudocremem…
Ty jo, teda namazat sudocreamem by mě nikdy nenapadlo. Je to dost silný krém na kožní potíže. V okolí očí by se tomu mělo spíš vyvarovat. Náš malej měl jednou taky nateklý víčko. Používali jsme Ophthalmo-Septonex oční kapky. A hezky se mu to vyléčilo. Myslím, že pro tak malý mimča se má kapat 2× denně.
Každopádně bych to konzultovala s dr. Tři týdny je opravdu dlouhá doba. Aby mu z toho nevnikl zánět
ja zatim vykapavala borovou vodou. nemzu nicim mam strach ze by mast vnikla do oka. zkusim jeste ten ophtalmo a uvidime. dr zavolam urco. dikys..
pisu dost pozde jak jsem tady bla nova, nevedela jsem presne kde jsem diskutovala… no nakonec to je ucpana zlazka, neco jako jecne zrno…kapala jsem atb kapkama a i nejakejma dalsima co jsem dostala od ocniho na recept. do ted tam tu bulku ma ale pry se nemam znepokojovat, pry pokud nema v ocicku hniz nebi si na nej z duvodu svedeni nesaha, tak to resit nemam…tak to neresim:-) packo