Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V noci jsem malemu /týdenní miminko/ naměřila v zadečku 37,1, což je v normě, ale teď ráno už má 37,4. Nezdá se mi, že by byl moc oblečení, aby to bylo horkem, ale sam. možné to je. Myslíte, že může být nemocný? Je třeba vyhledat lékaře? Nechci plašit, ale na druhou stranu, když je to tak „čerstvé“ miminko, tak mám strach…
V porodnici říkali, že v zadečku bez odečítání je norma 36,5-37,5- to jsou prý hodnoty ještě v pořádku.
Ne, bez odečtu. Takže 36,9. Ale i tak se to blíží, když mu to od noci stoupá…
A nebyl jen moc přikrytý? 37,1 je naprosto v pohodě normální teplota, těch 37,4 mohlo vyletět jen přikrytím.
teplota těla kolísá,takže po odečtu do těch 37,5 bych neplašila a pokud si nejsi fakt jistá a teplota by i nadále stoupala tak zavolej mudr a ta ti poradí co a jak
Dle infa od mé Mudry se smí miminkům dát půlka čípku v případě teploty od 38,5 v zadečku.
Miminkům teplůtka často kolísá, zatím bych neplašila. Pro klid duše přeměřuj dál.
Mně v porodnici říkali, že teplota u novorozenců do 37,4 (po odečtu) je v pořádku. Malý má od narození pořád kolem 36,9 , po očkování mu teda stoupla víc, ale prý je to ok.
Neplaš, u miminek je teplota do 37 naprosto normální. Kdyby měl po odečtu přes 38, tak už je to jiné.
Ale nevím proč ho přeměřuješ
, mě to přijde naprosto zbytečné. A častým přeměřováním se budeš akorát zbytečně stresovat místo užívání si miminka ![]()
ja ho nepremeruju porad, ale zdal se mi teplejsi, tak jsem zmerila…
Já bych taky neplašila, není to žádná teplota. Ale vím, jak to je … pro klid duše bych zavolala doktorce
Bude to v pohodě.