Naražená ledvina u dítěte

Sarrule
6.8.20 15:15

Naražena ledvina u dítěte

Ahoj maminy, jsem celkem vyděšená a potřebuju uklidnit. Maléj (2 roky ) spadnul dost ošklivě na záda, byla to fakt pecka. Měl to cca 15 minut červený v oblasti jedné ledviny. Nesahal si na to, ale chvíli plakal. Teď už to červené nemá, na dotyk ho to nebolí, normálně akční jako vždycky. Mohl by i přesto mít nějaký úraz ledviny, nebo nedej bože odraženou ledvinu? Co a jak dlouho mám popřípadě sledovat? A je lepší ho dneska nechat raději v klidu nebo snim mohu do bazénu? Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
694
6.8.20 15:38

Já bych koukala, jestli ho to nebolí. Popřípadě bych pro jistotu koukla po krvi v moči. Do bazénu bych klidně šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarrule
6.8.20 15:39

@Myška321 děkuji, bolet ho to nebolí to jsem zkoušela i na dotyk a slabé poklepání a nic

• Citovat
  • Upravit
694
6.8.20 15:45
@Sarrule píše:
@Myška321 děkuji, bolet ho to nebolí to jsem zkoušela i na dotyk a slabé poklepání a nic

Bolest je u všech úrazů to první, co signalizuje, že je něco v nepořádku. Když nic nebolí, tak to určitě bude v pořádku. Nezaškodí radši lehce hlídat, jestli přece jen nezačne něco bolet, ale rozhodně bych to nepřeháněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarrule
6.8.20 15:46

@Myška321 moc děkuji hodně jste mě zklidnila

• Citovat
  • Upravit
Billi
6.8.20 16:55

@Sarrule syn cca před měsícem sjel po zádech schody. Měl odřená záda, modřinu cca 20 cm v průměru, brečel asi 2 hodiny. Kamarádka zdravotní sestra mi řekla, že mám sledovat moč. Dva dny jsem sledovala a dobrý.

• Citovat
  • Upravit
Sarrule
6.8.20 17:01

@Billi děkuji moc :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody