Nařízená dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 Já vím, já jsem jen chtěla vědět, jestli jsem měla pravdu, nejdřív jsem z toho byla rozhozená, samozřejmě jsem to obrečela, teď mě totiž rozberčí skoro všechno, že se tak ke mně zachovali a po pravdě se mi tam už nechce, takže v pondělí odevzdám věci a budu si užívat mateřství, ale upozorním je na to, aby věděli, že nejsem blbá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska No jemu to jedno není, protože teď bude platit plat jak kacče, tak té nové a po MD bude muset ještě kačce zaplatit dovolenou, takže vlastně bude 1 měsíc platit navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha. Ale kdyby neodesla z prace a zustala tam, tak plati jen ji a zadne nove-do doby, nez by zakl.,odesla na MD, ne??Ze jo:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacka-22 No, nebo (pokud na to máš žaludek) můžeš zkusit přijít jakoby nekompromisně v tím, že jsou povinni ti to písemně oznámit 14 dní předem a že to neučinili a jsi tedy tady… ale za určité prémie souhlasíš s tím, že si ji vezmeš hned ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska Jenže když už ho přijali, tak chtějí asi ušetřit, jen je hnusný mi to řict v pátek před odchodem, když jsem se ptala už 14 jestli někoho místo mě mají a pořád mi šéfová tvrdila, že to neví, že dá včas vědět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 To právě nevím, jestli bych momentálně v mém stavu zvládla, protože teď mám tak blbou povahu a hned se rozbulím, aniž bych chtěla… to je asi vděk za tu dobu a odvedenou práci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacka-22 TAk to je svinstvo..:-((
Muj zamestnavatel ceka, az reknu, ze koncim-a povolava zlaohu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@farska Tak to se máš, u nás to bylo vždycky super, ale poslední dobou se to nějak změnilo a přišlo mi, že jim začalo vadit, že jsem otěhotněla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@farska Přesně tak, teď dostane peníze za práci a po MD ještě za tu dovolenou…@kacka-22 Hele, to už si budeš muset rozhodnout tymě by tohle chování taky naštvalo… zase na druhou stranu, pokud si teď měla v minulém čtvrtletí nějaké prémie, tak teď bude ta náhrada za dovolenou vyšší než pak, i to je potřeba do rozhodování zahrnout.
Rozhodně jak píšeš, teď to může být teoreticky výhodnější v případě nějakých prémií v min. čtvrtletí. Určitě je ale dobré si vybrat veškerou dovolenou a to buď před MD anebo hned po jejím ukončení. Pokud by sis ji vybrala až po ukončení RD zbytečně by se ti krátila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truchaa Tak v tomhle případě by se nekrátila, protože @kacka-22 má nástup na mateřskou někdy okolo 15.5., takže na ní bude někdy do listopadu a tudíž už do konce roku nezmešká víc jak 100 dní, takže by i přes RD počkala ta dovolená bez krácení, ale souhlasím s tím, že je lepší ji vybrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
JJ, přiznám se, že přesně jsem to nedopočítávala, myslela jsem spíš obecně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sem mluvila s naší účetní (jako zaměstnavatel, né jako zmaěstnanec) O paní co šla na dovolenou a jak to bude s její dovolenou co si nevybrala, že jí tu dovolenou proplatíme. A účetní nám sdělila, že to ze zákona takhle proplatit nejde, že buď před nástupem na PPM si jí vybere - nastoupí na dovolenou (což nejde když byla naše zaměstnankyně na PN) a nebo si jí musí vybrat než nastoupí na rodičák. Ale prostě musí na tu dovolenou nastoupit ![]()
Jinak nevidim rozdíl v tom nastoupit na dovolenou před PPM a dostat za to peníze a nebo nastoupit po PPM a dostat za to úplně ty samé peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denino píše:
Jinak nevidim rozdíl v tom nastoupit na dovolenou před PPM a dostat za to peníze a nebo nastoupit po PPM a dostat za to úplně ty samé peníze
Já v tom tedy rozdíl vidím a sakra velký, protože pokud mám plácnu 20 dní dovolené, což je dejme tomu 1 kalendářní měsíc:
- pokud si ji budu vybírat před PPM, tak dostanu za ten poslední měsíc před PPM náhradu za čerpanou dovolenou (tedy cca 1 plat) a po PPM nic
- kdežto pokud budu ten měsíc před PPM pracovat, tak mám jeden plat a po PPM ještě jako bonus druhý plat za tu čerpanou dovolenou (plus tedy nevím co bych dělala cca 10 týdnů před porodem doma
)
PS: a klidně se dá po PPM čerpat dovolená a současně už pobírat rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit