Náročná pracovní doba

Anonymní
12.11.16 12:51

Náročná pracovní doba

Prosím o zachování anonyma, citlivé téma i údaje.
Pracuji v jednom ústavu, práce mne dá se říci baví, nicméně pracovní doba mne poslední dobou šíleně vyčerpává. Pracujeme na směny, nicméně pokud mám noční, tak jdu do práce na 18 večer a odcházím až v 10 ráno. Je fakt, že v noci si můžeme odpočinout, ale neustále jsem v pohotovosti, kdyby se něco nestalo a stejně nezahmouřím oka. Někdy se po té 10 ráno nabalí i zaměstnanecká porada, která trvá třeba i 4 hodiny, když jsou potíže a to jdu domů naprosto vyčerpaná. Nevím, asi bych ráda znala podobné zkušenosti, zda to jde vydržet dlouhodobě…Je pravda, že mám třeba jeden den v týdnu zcela volný, což je ohromné plus, nicméně víkendy se pracuje občas taky. S partnerským životem to jde skloubit, ale manžel už začíná remcat, že nejsem vůbec doma, že nikam nemůžeme, protože jsem v práci a tak dále. Nepracuje někdo třeba na podobné pozici?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.11.16 13:02

Pracuji v též v soc. službách. 12 h směny. Na noční chodíme na 18:45, domů něco po 7. Spat nesmíme. Porada jednou za měsíc, to se dá.
Máme 14-15 směn v měsíci. Za týden jdu max. 4×.
To, co popisuješ je strašný, kolik máš hodin v měsíci?
 M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:18

Pracuji 12tky, taky cca 14-15 směn v měsíci. Nerozumíme tvé pracovní době. Já jsem třeba ted mela čtvrtek noční a jdu az v pondělí na denní. Jaktoze tam jsi 15 h na noční?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:23

Měsíčně něco kolem stovky hodin, nevím přesně.
Ono se mi to ještě dělí, částečně mám úvazek soc. pracovnice a částečně noční hlídání, je to i placeno jinak, takže prakticky dva úvazky, které na sebe navazují.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:24

Ja sice nepracuji v soc. sluzbach ale delam 17-ti hodinove sluzby… Je to sileny, hodne vycerpavajici a taky si rikam jestli to za to vubec stoji :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:26
@Anonymní píše:
Měsíčně něco kolem stovky hodin, nevím přesně.
Ono se mi to ještě dělí, částečně mám úvazek soc. pracovnice a částečně noční hlídání, je to i placeno jinak, takže prakticky dva úvazky, které na sebe navazují.

Být napůl osmičkář a napůl směnař je blbá kombinace. Tak to měla kolegyně a v práci byla skoro pořád. Anonym 2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:28
@Anonymní píše:
Ja sice nepracuji v soc. sluzbach ale delam 17-ti hodinove sluzby… Je to sileny, hodne vycerpavajici a taky si rikam jestli to za to vubec stoji :zed:

To jde? Je to vůbec zákonné? Anon.2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:36
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonyma, citlivé téma i údaje.
Pracuji v jednom ústavu, práce mne dá se říci baví, nicméně pracovní doba mne poslední dobou šíleně vyčerpává. Pracujeme na směny, nicméně pokud mám noční, tak jdu do práce na 18 večer a odcházím až v 10 ráno. Je fakt, že v noci si můžeme odpočinout, ale neustále jsem v pohotovosti, kdyby se něco nestalo a stejně nezahmouřím oka. Někdy se po té 10 ráno nabalí i zaměstnanecká porada, která trvá třeba i 4 hodiny, když jsou potíže a to jdu domů naprosto vyčerpaná. Nevím, asi bych ráda znala podobné zkušenosti, zda to jde vydržet dlouhodobě…Je pravda, že mám třeba jeden den v týdnu zcela volný, což je ohromné plus, nicméně víkendy se pracuje občas taky. S partnerským životem to jde skloubit, ale manžel už začíná remcat, že nejsem vůbec doma, že nikam nemůžeme, protože jsem v práci a tak dále. Nepracuje někdo třeba na podobné pozici?

24 hodinove sluzby 4-5 x mesicne, muz taky. Vikend minimalne 1 v mesici. Ja se vetsinou skoro nevyspim, on nekdy i jo. Je to nekdy na palici. Do duchodu v tom pokracovat fakt nebudem. To by museli sakra pridat na platech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:41

No to je dost hruza.Co to je za smeny??..tez jsem v soc sluzbach, dvanactky 7-19,19-7..napr tento tyden po, ut nocni, patek denni, so, ne nocni.Za to pristi tyden jdu pouze ve stredu na den, ve ctvrtek noc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:46

Ahoj, pracuji v nemocnici, je nás málo na oddělení, takže běžně dělám v měsíci přes 200 hodin, sloužím to tak už přes 2 roky a můžu ti říct, že už jsem totálně vyčerpaná. :( Děláme 12 a když máme den volna, tak jsme štěstím bez sebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 13:48
@Anonymní píše:
To jde? Je to vůbec zákonné? Anon.2

Delame vzdycky 2 dny od 5:00 do 22:00 pak 4dny volna to je na tom jediny dobry to volno, zakony ani nevim jestli jooo nebo neee ale kazdopadne ty dva dny jsou vzdy masakr :-D :-D mezi tim 3-4 h. Spanku :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 14:09
@Anonymní píše:
Delame vzdycky 2 dny od 5:00 do 22:00 pak 4dny volna to je na tom jediny dobry to volno, zakony ani nevim jestli jooo nebo neee ale kazdopadne ty dva dny jsou vzdy masakr :-D :-D mezi tim 3-4 h. Spanku :-D

Tak to je masakr 8o od pěti rána do desíti večer je sakra dlouhá doba :D To nemůže vůbec utíkat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 14:21
@Anonymní píše:
Tak to je masakr 8o od pěti rána do desíti večer je sakra dlouhá doba :D To nemůže vůbec utíkat.

Je to sileny :lol: :lol: cas si kratim zranim a zranim :lol: :lol: rano jeste napul spim a vecer premlouvam telo abych to do desiti vydrzela :mrgreen: a rikam si vydrzzzz jeste par hodin a 4 dny volno :mrgreen: volno utece a uz se zase premlouvam abych to ty dva dny vydrzela :roll: ale kazdopadne uz to dlouho delat nechci :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.11.16 15:06

Dělala jsem před mateřskou osmičky klasicky 7-15:30 plus do toho 24 hodin. služby plus do toho 12tkové denní/noční. no je pravda, že při rodině bych to tak už nechtěla a ani by to časově nešlo, ikdyby byl manžel doma, natož, když pracuje (a ještě k tomu podobně).

• Citovat
  • Upravit
43031
12.11.16 16:10

Lékař v nemocnici jde do práce v pondělí ráno a odchází v úterý večer. Nespí obvykle ani chvilku, ono se tedy prokázalo, že když si jde lehnout na hodinku, tak je to pak spíš ještě horší.
Tím nechci říct, ať si nestěžuješ. Je to děsné a nelidské v každém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat