Náročný 2 letý syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
21.2.25 14:59
@Saila44 píše: Více

To neni tim, ze je kluk. Proste kazde dite ma jiny temperament. Mne tohle dela spis holka nez kluk.

Radu nemam. Spoooustu trpelivosti, lasky, cokolady, delat, co pomaha. Ono to prejde. Ale je to masakr, ja vim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
21.2.25 15:02
@DandátkoP píše: Více

Takže co radíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
21.2.25 15:09
@MartinL45 píše: Více

Precist celou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
21.2.25 15:12

Tak všichni ti píšeme, že ráda, jak to teď hned vyřešit není. Na nákupy několikrát v týdnu chodit za každou cenu chceš, otec nebo jiná osoba, která by dítě pohlídala není, tak musíš vydržet řvaní, no.

• Citovat
  • Upravit
85317
21.2.25 15:31

Nemas bryle? Moje jednou letely na zem :zed: :mrgreen: mne tyhle sceny delalo prvni dite, holka mimochodem, druhe dite nikdy. Pomohlo mi na ty zachvaty na zemi rict, ze po ni leze mravenec. V tu chvili hned vstala a byl klid. Jinak vydrzet, po par letech to odeznelo, ona je narocnejsi doted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16215
21.2.25 16:59

Syn má téměř 2,5 roku a taky se to střídá. Jednou je zlatý, hraje si sám, nají se, oblece se. Jindy je to řev, až chytá úplně amok, že řve, kope, všechno je špatně. Takže reaguju podle situace. Buď ho nechám, až se zklidní, kontakt je v tu chvíli ještě horší. Nebo ho prostě i přes řev obleču, odnesu jinam, atd. Je to na nervy, ale beru to jako období, které holt přijde, ale taky odejde :pankac:

Příspěvek upraven 21.02.25 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 17:15

První dcera extrémně živá, ale takové scény nikde netropila, chodily jsme na různé kroužky, aby se unavila, ne vždy spolupracovala, ale většinou ano…je z ní moc šikovná a chytrá holka, jen nezavře pusu…mladší má necelý rok a půl, je větší pohodář, v obchodě si sedne do vozejku a je spoko, v divadle vydrží 45min koukat na pohádku…ta se zlobí, jen když se nechce oblékat, ale většinou si nanosí i oblečení, zuby si chce čistit a nebo když chce prso 😊najdi mu aktivity a kolektiv, kde mu bude dobře, kde se vyběhá…s první dcerou jsme měli neustále nějaký program, i přes náročnost zvládla první 4,5h let v roce a třičtvrtě úplně v poklidu a menší před 1.narozeninami…

• Citovat
  • Upravit
21531
21.2.25 18:17

No, tak až na to přijdeš, bude to na Nobelovu cenu. Mě takto řvaly obě děti. Starší se jen válela po zemi, poslední velká scéna v obchodě byla ve 3,5 letech. Kolem toho roku až dvou to bylo v rámci nákupu pravidlo. Mladší to ještě vylepšil, ten jako bonus mlátil hlavou o zem 8) Pomohlo jen zachovat klid a čekat, až toto období přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1781
21.2.25 18:30

@Saila44 mám jenom kluka, který se chová dost podobně tomu tvému. Je vztekloun už od miminka, když mu něco nejde, tak všechno lítá. Nechce se oblékat, nejradši je nahatý, takže scény. Nechce z vany, chce si hrát, když musíme někam jít (například doktor). Vysvětluji, domlouvám a je mi to prd platný. Pomalu zjišťuji, jak na něj, ale většinou je to boj. Potvrzuji, že často je lepší ho vyvztekat a nevšímat si ho. Přejde ho to dřív, než když do toho jakkoliv zasahuji. Tatínek je ale taky vztekloun, tak to má mít po kom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
21.2.25 18:41

První syn byl vzteklý a utíkací. Každé ráno po snídani jsme dali procházku kolem bloku, aby se dalo nějak fungovat. Na malý nákup byl přikšírovaný v kočárku a řval, to byl rychlonákup. Po cestě šel pěšky. Na větší nákupy jsem jela sama, hlídal táta.
Jinak mi utekl i ve 4 letech. Než jsem odemkla vozík před hypermarketem, kluk prchnul do Alberta, nechala jsem vozík vozíkem a letěla chytat smrádě. Lapla jsem ho až v půlce obchodu. Teď se s ním dá domluvit, ale puberta je za dveřmi :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.25 18:54

Moje dcera tohle dělá ještě ve třech letech.. tak tě nechci ztrašit, ale může být i něco takového jako opožděný vývoj, že právě taky nemluví a už teď vím, že ji budu mít další rok doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
21.2.25 20:30

Doufala bych ze je to obdobi, coz asi je :) a snazila sem at to vsichni prezijeme co mozna nejlip. Nakup-rozvoz. Najit nejblizsi mista, kde jde vypustit. Snazila bych se ho hodne vybit fyzicky. A ty vzdory proste preckala co nejvic v klidu to jen pujde. S manzelem bych se domluvila na kooperaci at ty povinny pochuzky zvladne on/nebo s vami/nebo je s nim- zalezi o co pujde :). A kdyz bych videla, ze se treba lepsi, snazila bych se malinko zkouset. Hodne ho pripravovat, ze treba zajdeme do obchodu a muze si tam neco vybrat. U ochodu mu to rict “jsme tady, mamka koupi rohliky, maslo, jogurty a ty si vyberes jednu dobrotu, domluveno?”. Asi naivni otazka, ale kdybys ho do nakupu zapojila, nebylo by to s nim treba lepsi? Dat mu pocit dulezitisti…at vybere jogurt? Poda ti sacek na rohlik (ani porad se tocim kolem tech potravin, ale princip jde uplatnit i na jine cinnosti). Prijde mi, ze tyhle deti dost ocenuji zapojeni, ze se jim zamestna hlava, na neco se soustredi…mozna to xkrat nevyjde, ale verim, ze jednou jo a zacne se to obdobi prolamovat.
A domluvila bych se s muzem aspon na jednom dni za 14 dni napriklad, abych mohla jit jen s dcerou nekde…
Pevny nervy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
21.2.25 20:43

@blumen leze mravenec to je boží to zítra zkusím 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
21.2.25 20:46

@Saila44 nam když Matěj něco chce funguje říct proste si vyber jednu věc a jenom jednu pres to vlak nejede… 2× se vzteka ze chce ještě něco a kdyz nepovolíš tak to přestane zkoušet… a zase jak kolovrátek chceš tuhle sušenku dobre ale jenom jednu dalsi nedostaneš jo? A asi bych se pokusila ty nákupy omezit ono kupovat mu 3× týdně nějakou kravinu je další věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
22.2.25 22:48

Každopádně děkuji některým maminkám za milé a nerýpavé komentáře.. :) nicméně ten obchod byl jeden z příkladů … starší třeba vozíme a vyzvedáváme ve školce každý den.. cesta v autě je ok, ale pobíhá všude možně bere dětem věci, křičí…🫣 minule jsem ho po školce hledala dobrých 5 minut.. schoval se na záchod 🤣 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí