Náročný 2 letý syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
21.2.25 12:57

Náročný 2 letý syn

Zdravím maminky,

potřebuji poradit možná uklidnit či povzbudit :D
Jsem maminka dvou dětí, máme dcerku předškolačku a téměř 2 letého syna.
Syn byl do doby než se rozchodil úplně zlatý chlapeček. Cca půl roku je to s ním velice náročné… když není po jeho hrozně řve, hází věcmi, válí se po zemi, tahá mě za vlasy pokud je na rukou.. všude kam jdeme je kravál… protože nevydrží v kočárku, nechce být na rukách.. hračky ho moc nebaví.. chce běhat a vše vyhazovat :( pozornost odvést nejde, zabavit jej nějakou hračkou také ne. Pomůže až nějaké jídlo- které bleskurychle sní. Možná je to u kluka normální.. jen už nevím jak se s tím poprat :(, tím že mám ještě dcerku tak se jí nemohu úplně věnovat, protože nám to syn nedovolí.. vše rozhodí a vzteká se :/. Syn umí říct pouze máma, táta.. a nedaří se nám víc naučit.. doufám že až se třeba rozmluví tak to bude lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10841
21.2.25 13:12
@Saila44 píše: Více

Asi jsi s dcerkou nezazila obdobi vzdoru :mrgreen:
Mozna potrebuje vice pohybu. Pises v kocarku a na rukou nevydrzi, prece nenosis dvoulete dite, kdyz chce behat. Na hriste s nim, nejake oplocene nejlepe at se vyradi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
21.2.25 13:16

Právě že zažila, ale takové scény mi nedělala.. aby mi málem vytrhal u pokladny vlasy když jsem ho měla na rukou… bylo to myšleno že nevydrží ani na rukou, když chci třeba zaběhnout pro něco do obchodu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
997
21.2.25 13:17

A po spusteni kravalu je pak vzdy vse podle syna? Pokud ano, rekla bych, ze se tak chova jednoduse proto, protoze mu to vychazi a vzdy dosahne sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
21.2.25 13:17

Spíše čekám na reakce maminek, které se s tímto setkaly a přišly na tip jak je s tím poprat, protože když je to x krát za den je to fakt moc..:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
21.2.25 13:19

@Pdoctor většinou není a spíše se snažím nějak uniknout.. jakože zrychlit nákup, doma ho dám na zem a nevšímám si ho.. atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
21.2.25 13:19
@Pdoctor píše: Více

Ale prd. Nektery deti jsou proste takovy, prejde to. Klasicky obdobi vzdoru. Nektery deti to maj s vetsim klidem a rodice si asi myslej, ze to je jejich zasluha. Ne neni. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
21.2.25 13:21
@Saila44 píše: Více

Nejde s tim delat nic, jen vydrzet. Kdyz se mi zacala vztekat na zemi, nevic ucinny bylo ji tam nechat proste se vyvztekat, pak k ni jit, dat ji ruku a jit dal. Neslo to jinak ani po dobrym a ani po zlym. Po zlym to bylo jeste horsi. Nejlil za me fakt zachovat klid. U nas to trvalo minimlane pul roku, takova ta fakt drsna doba, pak se to lepsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10841
21.2.25 13:21
@DandátkoP píše: Více

Jj. Prvni dite pohoda a jsem skvely rodic a pak druhe vztekloun a ejhle, ono to neni tou skvelou vychovou, ale stestim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
21.2.25 13:22

@DandátkoP
Klasicky období vzdoru? Takže se s tím mám smířit, no to asi nedokážu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
21.2.25 13:23

Mě to přijde jako období vzdoru a měla byste mu určit nějaké hranice, na každé dítě platí něco jiného, vy ho znáte nejlíp. Ale nemyslím si, že když dosáhne vždycky všeho a dostane vše, protože se vzteka, je dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
21.2.25 13:24

Chápu, že jsou děti, které neposedí, nevydrží, ale aby řvali jak kdyby je někdo bral na nože pokaždé když jdeme do obchodu nebo kamkoli jinam.. tak podle mě to co dělá není ok, a snažím se nějak přijít jak na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
21.2.25 13:25

@Saila44 nojo, tak snad na to prijdes :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
21.2.25 13:26

Tak ho netahej a nedávej do kocaru když chce chodit!. Si pořiďte kšíry! když teda musíš s ním jít nakupovat. Venku bych si našla oplocené hřiště a ať se tam válí jak chce. V lese, na louce, ať si běhá! V herně muze rozhazovat kuličky.
Jako taky jsme chodívaly z hřiště s histerakem. Cesta, která trvá cca5 minut nám trvala třeba 20. Vždycky jsem poponesla a položila. Občas pomohlo dát něco do ruky(křídy, kyblík, klíče)nebo v kapse pustit písničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
21.2.25 13:27
@Tarena píše: Více

No jasne ze jo. Ale to tem matkam co maj stesti nikdy nevysvetlis. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...