Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Saila44 píše: Více
S dvouletým synem neexistovalo zaběhnutí do obchodu to byl proces na hodinu… vic plánuj nakoupit treba po cestě z hřiště ať pak nemusíš do obchodu znovu.. mela jsem to taky tak je to normální vydrž
Ja si nákupy nechávám vozit od kovidu.. pohodlí a to ze nemusím studovat co vlastně v obchode chci mi za to stoji.. a kdyz kupujes ty jejich značky tak to zas o tolik dražší neni
Můj syn měl záchvaty vzteku 3× za hodinu..za 3 za den bych byla šťastná
A proč na 15 min nákup jedes do kaufu? Staci vecerka kde je jeden pult a tam 15 minut vydrží i bez kočárku
@Al35 píše: Více
Přesně! Někdy i 3× do minuty v tomto období
Obchod? Ani náhodou! Na návštěvu lékaře nebo jiné povinné „omezení v rozletu“ jsem se psychicky připravovala týden
Fakt by mě ale nenapadlo řešit, že to je něco nenormálního. Naopak, je to přirozené vývojové stádium. Nepomáhá nic víc, než prostě vydržet, poskytnout mu co nejvíc prostoru k blbnutí (zlatá oplocená hřiště!!!) a bazírovat jen na tom, co je skutečně důležité. U nás byl třeba boj pitomé čištění zubů. Jenže na to se zkrátka nevyprdneš, aby byl klid, takže 2× denně přes hysterické scény. Ale obchod? Pff..
@unuděná píše: Více
Ahahaha, zuby, uf… okopany jsme byli s manzelem oba, dite rvalo tak, ze ho museli slyset kilometry daleko. To byla taky jediná snad vec, kterou jsme delali fakt na silu a pevne ji drzeli, protoze zuby ji zkazit nenecham. Nepomohlo nic, vysvetlovat, zpivat, pohadky. Dite teda netriskame, to jsme nezkouseli.
Prekvapive to ze dne na den preslo, samo…