Nárok na mateřskou ano/ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Když jsi byla na rodičáku, tak jsi zaměstnaná celou dobu, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini byla jsem zaměstnaná na dobu určitou, smlouva mi skončila 31.12. 2023, v době, kdy jsem byla na rodičáku. Tak trošku tápu v tom, jak to je.
- Citovat
- Upravit
Mateřskou vyplácí ČSSZ. Myslím, že by ti to mohlo vyjít. Kdy přesně máš termín porodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Doktor říkal, že termín bude v první polovině července, jsem domluvená na prohlídku za 14 dní. Podle poslední menstruace bych měla být 7tt. Samozřejmě jsme to včera večer řešili doma a první téma které z toho vzešlo byly finance, tak proto se ptám, nedokázala jsem najít odpověď. Pokud si to sama vypočítám podle posledního termínu ms, tak mi to vychází na 12. července. Samozřejmě v ideálním případě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tak kolem toho 10.7. by to mělo být v pohodě a vyjít to. Ale jsi ještě ve zkušebce, tak to hlavně neříkej v práci ať tě nevyhodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za poslední dva roky musíš být zaměstnaná( být účastník nemocenskeho pojištění) 270 dní. Tak si spočítej jestli ti to vyjde ![]()
- Citovat
- Upravit
Já myslím ze bys nárok mít měla, pokud by s tebou v nynější práci nerozvázali pracovní poměr, asi jsi ještě ve výpovědní lhůtě ze?
Nárok vzniká při odpracování 270 dni za poslední 3 roky ale mam dojem ze rodičovská funguje tak ze pokud před ni nárok na PPM byl tak je i v druhem těhotenství ale musí byt zaklad ten ze jsi v pracovním poměru nebo ochranné lhůtě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Rozhodně nemám v plánu to v práci říkat. Nemůžu si dovolit být bez práce. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak se modli, ať ti není špatně a ať to nezjistí. Jinak máš vyhazov jistý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly Zkušební doba mi končí 30.11… Těch 14 dní to už zvládnu, z toho zrovna obavu nemám.
- Citovat
- Upravit
A pokud jsem byla zaměstnaná do 31.12. 2023, tak by to pak melo vyjít bez problémů, i když jsem byla na mateřské, nebo se pletu?
Pokud mám termín červenec 2025, tak by to vyjít mělo, dva roky od ukončení smlouvy to bude až 31.12. 2025
- Citovat
- Upravit
Ale to by ti musela trvat ta původní smlouva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisi 14 píše: Více
Jsou to jen dva roky a rodicak se počítá, ale za podmínky že ji trvá pracovní smlouva ze které šla na první mateřskou a rodicak. Což není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, zjistila jsme že jsem ne úplně plánovaně otěhotněla. A samozřejmě první debaty jsou ohledně financí. Termín mám v první půlce července. Do 31.8. jsem byla na rodičáku. Od 1.9. jsem zaměstnaná. Má otázka, pro někoho kdo tomu rozumí, zní: Budu mít nárok na mateřskou nebo ne? Dokáže mi někdo kdyžtak poradit, kde a koho se mám zeptat, děkuji.